zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financial gaat graag naar buitenland, maar niet voorgoed

29 januari 2008 - Financiële professionals hebben steeds meer behoefte aan een internationaal werkveld, maar willen daarvoor niet per definitie naar het buitenland verhuizen. Dat blijkt uit onderzoek van ING Wholesale Banking.

In het onderzoek onder 319 financiële professionals is gevraagd naar de huidige werksituatie en de wensen en verwachtingen ten aanzien van toekomstige werkgevers. Hieruit blijkt dat meer dan driekwart van de financiële professionals geen internationaal perspectief heeft in zijn huidige baan, terwijl meer dan 50 procent aangeeft een internationale scope wel degelijk belangrijk te vinden. Naar aanleiding van de uitslag start ING Wholesale Banking een nieuwe recruitmentcampagne die zich richt op het internationale werken vanuit een Nederlandse thuisbasis.



Wel reizen, niet verhuizen

Regelmatig naar het buitenland reizen voor een baan is voor tweederde van de respondenten geen probleem. Daarvan is driekwart bereid eens of vaker per maand te reizen. Toch zien de financiële professionals het niet zitten voor hun baan naar het buitenland te verhuizen. Uit het onderzoek blijkt dat acht op de tien professionals met een gezin dit bezwaarlijk vindt. "Ook wij komen dit steeds vaker tegen," zegt Annerie Vreugdenhil, Hoofd Corporate Clients Nederland bij ING Wholesale Banking. "Het grootste deel van deze groep heeft jonge kinderen, en in deze levensfase is een verhuizing naar het buitenland zeer ingrijpend voor het hele gezin. De ambitie is er wel en dan biedt internationaal werken vanuit een Nederlandse thuisbasis een uitkomst." 

Home sweet home

Vreugdenhil: "Zeker met schaarste op de arbeidsmarkt moet je als werkgever inspelen op de trends. ING Wholesale Banking biedt indien wenselijk een baan op het hoogste internationale niveau, maar met Nederland als thuisbasis." De meerderheid van de professionals geeft aan dit aantrekkelijk te vinden. Uit het onderzoek blijkt eveneens dat een meerderheid van de respondenten het belangrijk vindt voor een Nederlandse organisatie te werken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Internationale uitzending vereiste goede voorbereiding
 Internationale uitzending is weer hot
 Steeds meer buitenlandse uitzendingen
 Steeds meer vrouwen op buitenlands avontuur
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10