zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Financials kiezen vrijheid

27 maart 2008 - In 2007 zijn 30 procent meer financieel managers en professionals freelancer geworden dan in het jaar ervoor. De nieuwe groep freelancers heeft in meer dan 80 procent van de gevallen zelf ontslag genomen.

Dit blijkt uit onderzoek van Steens & Partners Interim Finance Consultants. Het zijn vooral de ervaren financieel managers en professionals die de stap naar het zelfstandig ondernemerschap zet: 24 procent van deze nieuwe freelancers is tussen de 30 en 35 jaar oud, 45 procent is tussen de 35 en 45 jaar en dertien procent is tussen de 45 en 50 jaar. 86 procent is man. 71 procent woont in de provincies Noord-Holland, Utrecht of Zuid-Holland. Noord-Brabant en Gelderland volgen elk met circa tien procent. Vrijheid

De belangrijkste reden om te gaan werken als freelance financieel interim manager is de mate van vrijheid van opdrachten (52 procent) en de variatie binnen het werk (21 procent). Meer geld verdienen is slechts in elf procent van de gevallen de voornaamste reden. Voor het grootste deel van de freelance financials is dit de nieuwe manier van werken en zullen ze ook bij wat economische tegenwind geen vaste baan meer nemen. 

Flexibiliteit

Ook vanuit bedrijven en instellingen is het interessant om gebruik te maken van freelance financieel interim managers. Het is vaak toch veiliger, sneller en makkelijker om gespecialiseerd werk door een freelance financieel interim manager te laten uitvoeren, dan iemand in vaste dienst te nemen.
Ook de overheid ziet duidelijke voordelen van het zelfstandig ondernemerschap. Het draagt bij aan vergroting van economische dynamiek en flexibiliteit. Voornamelijk op fiscaal gebied (aftrekposten, leningen, starterskredieten) voert de overheid een stimuleringsbeleid. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt een 40 procent groei van zzp-ers sinds 2002. Momenteel werkt bijna twaalf procent van de Nederlanders als zzp-er. Voor 2010 is de verwachting dat dit vijftien procent zal zijn. 

Partner in vrijheid

Interim management kantoren hebben zich de laatste jaren ontwikkeld tot een steeds belangrijker partner. "Uit de praktijk blijkt, dat als een freelance financieel interim manager bij ons op gesprek komt, deze onder de indruk is van de kwaliteit en hoeveelheid van de interim management opdrachten die wij bemiddelen," aldus Remco Misset, algemeen directeur van Steens & Partners Interim Finance Consultants. "En als na de perfecte match de honorering ook nog eens beter is dan verwacht, is de waardering van de interim manager voor ons heel groot. Ik verwacht daarom, dat de rol van de freelance financieel interim managementkantoren de komende jaren nog fors zal toenemen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Breinbank' waardig alternatief voor traditionele consultant
 Nederlander wil niet meer onder baas werken
 Ondernemer nooit meer in loondienst - ook niet voor meer geld
 Een op drie financials maakt meer uren dan gewenst
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10