zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwelijke ambitie stimuleert zelfstandig én zwart werk

23 mei 2008 - Vrouwen die hogerop willen, willen zelf bepalen hoe ze kinderopvang en persoonlijke dienstverlening inrichten. De huidige regelingen laten echter weinig ruimte voor flexibiliteit, waardoor een groot deel voor het zelfstandig ondernemerschap kiest, wat de kans op een topfunctie weer verkleint.

 Lees verder...   Reageer
 

Professionele lachers vaker depressief

23 mei 2008 - Verplicht lachen op de werkvloer is gevaarlijk. Professionele lachers zoals stewardessen, verkopers, horecapersoneel en anderen die in contact komen met klanten, hebben een verhoogd risico op depressie, stress en een verzwakt immuunsysteem.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips voor een geslaagde bedrijfsverhuizing

23 mei 2008 - Een verhuizing komt nooit goed uit. U loopt omzet mis omdat de productie stil ligt en uw klanten hebben uiteraard geen boodschap aan uw verhuisperikelen. Bespaar uzelf veel geld, stress en regelwerk met een goede voorbereiding. Zes tips van Zibb.

 Lees verder...   3 reacties
 

Topsporters verbeteren bedrijfsimago

23 mei 2008 - Met een topsporter haalt een organisatie een extra dosis doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid in huis. Een bekende hockeyster of een topvolleyballer levert de organisatie bovendien een beter imago op en een grotere kans op free publicity.

 Lees verder...   1 reactie
 

Allochtone marcomprofessional is ambitieuzer dan autochtone

23 mei 2008 - Allochtone marketing- en communicatieprofessionals zijn ambitieuzer ingesteld dan autochtone marketing- en communicatieprofessionals. Dit blijkt uit een onderzoek van USG Capacity en de Intelligence Group.

 Lees verder...   1 reactie
 

Altijd bereikbaar zijn vergroot succeskansen

22 mei 2008 - Tweederde van de Europese mkb'ers en managers heeft dankzij mobiele technologie wel eens een deal binnengehaald omdat ze zo onderweg konden communiceren. Dat blijkt uit onderzoek van Research In Motion (RIM) en Ipsos MORI.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager heeft liever uitdaging dan baanzekerheid – ook tijdens recessie

22 mei 2008 - Het aantal managers dat de deur gewezen werd is verdubbeld in het afgelopen jaar. Daarmee liggen de ontslagen onder Britse managers op het hoogste niveau sinds 2001. Het goede nieuws is dat hun salarissen met gemiddeld 6,7 procent stegen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Negen regels voor een effectieve mentorrelatie

22 mei 2008 - Een mentorrelatie kan uw carrière veel goed doen – mits u die volledig benut. Of u nu mentor bent of protegé: deze richtlijnen van Monster helpen u in contact te komen en te blijven met de juiste persoon.

 Lees verder...   3 reacties
 

Generatie Y weigert te kiezen

22 mei 2008 - De jongste generatie op de arbeidsmarkt is narcistisch en verwend. In vergelijking met de generatie X, mensen tussen de 25 en 40 jaar oud, zijn ze veel veeleisender. Dat stelt Carl Rohde(55), socioloog en trendwatcher van Signsofthetime.nl op Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Auditdienst kweekt financieel managers

22 mei 2008 - Steeds meer interne accountants komen uiteindelijk terecht in (financiële) managementfuncties. De interne auditdienst fungeert daarmee steeds meer als kweekvijver. Dat blijkt uit een inventarisatie van De Accountant, zo schrijft Financieel Management.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds grotere kloof tussen salaris manager en werknemer

21 mei 2008 - Er duikt steeds meer bewijs op dat werknemers zich niet laten paaien door financiële extraatjes. En dat is maar goed ook, nu de inkomenskloof tussen managers en personeel steeds groter wordt. Vooral in Amerika.

 Lees verder...   Reageer
 

Sollicitant moet zich assertief opstellen

21 mei 2008 - Bijna de helft van de jonge juristen wordt afgewezen vanwege het gebrek aan assertiviteit tijdens het sollicitatiegesprek. Dat blijkt uit onderzoek onder net afgestudeerden Nederlands Recht kandidaten die de advocatuur in willen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Vier manieren om een recessie te overleven

21 mei 2008 - Misschien komt er wel een recessie aan. Managers doen er dan ook goed aan zich alvast aan een paar principes houden. Fortune zette er vier onder elkaar op Marketing Online.

 Lees verder...   4 reacties
 

HR alleen houdt talent niet aan boord

21 mei 2008 - Driekwart van de bedrijven luistert braaf naar HR en stopt alle tijd en energie in het tevreden houden van hun toppers. Maar als ze zowel de vergrijzing als de veranderde prioriteiten van Generatie Y het hoofd willen bieden, moeten ze van strategie veranderen. En snel.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1146 1147 1148 1149 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10