zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Thuiswerken tegen hoge benzinekosten

4 juli 2008 - Thuiswerken is niet langer alleen goed voor een goede werk-privébalans. Met de almaar stijgende brandstofkosten in het achterhoofd, kan de economie jaarlijks meer dan 38 miljard dollar besparen als werknemers twee dagen per week thuis mogen werken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zakenreiziger pikt stiekem heel wat informatie op onderweg

4 juli 2008 - Zakenreizigers steken hun neus graag in andermans zaken. Uit onderzoek van Regus onder meer dan 1.000 zakenreizigers blijkt dat weinigen schromen om te luisteren naar conversaties die niet voor hun oren bestemd zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkplezier is de beste remedie tegen rsi

3 juli 2008 - Werknemers die veel computerwerk doen, maar geen rsi (repetitive strain injury) willen oplopen, moeten ervoor zorgen dat ze plezier hebben in hun werk. Urenlang achter de computer zitten is lang niet zo slecht als tot nu toe altijd verondersteld werd.

 Lees verder...   Reageer
 

Kersverse manager wordt aan lot overgelaten

3 juli 2008 - Slechts een kwart van de nieuw aangestelde Amerikaanse managers krijgen de noodzakelijke training om hun baan behoorlijk uit te voeren. Ondernemingen zitten dus vol managers die zich niet thuis voelen op hun plek.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers zijn soms net apen

3 juli 2008 - We kunnen veel opsteken van dierentrainers. Dat ontdekte Amy Sutherland, die de LRS-trainingsmethode (least-reinforcing scenario) uittestte. Ook voor een ander zoogdier, de manager, blijkt LRS-training geschikt. De kern: negeer ongewenst gedrag, beloon goed gedrag.

 Lees verder...   2 reacties
 

Gedreven medewerkers leiden bedrijf naar succes

3 juli 2008 - Gedrevenheid bij medewerkers om te presteren en aan te sluiten bij de drijfveren van klanten is essentieel voor het succes van organisaties. Dat is de basis van het boek 'De Gedreven Organisatie' van Martijn Jansen, Joost Jolink, Simon Noorman en Michiel Schoemaker van Twynstra Gudde.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander hoeft kantoorromance niet geheim te houden

2 juli 2008 - Als u graag een relatie wilt met een van uw collega's, dan kunt u volgens een nieuw onderzoek van JobbingMall.nl het beste werken in Nederland, Griekenland en Spanje.  Werknemers in Duitsland gaan het minst vaak uit met hun collega's (28 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

Manager heeft grote moeite werknemer mee te krijgen bij verandering

2 juli 2008 - De Nederlandse werknemer verzet zich het meest tegen een verandering op de werkvloer. In vergelijking met andere westerse landen heeft de Nederlandse topmanager de meeste moeite om draagvlak te krijgen voor een verandering.

 Lees verder...   1 reactie
 

Liefde en sport goed voor de werksfeer

2 juli 2008 - Nederlanders klagen wat af. Maar wat vinden ze echt van de sfeer op het werk? Plezieropjewerk.nl legt iedere maand diverse vragen aan haar bezoekers voor en heeft een uitgebreide werkpleziertest. Liefde en sport blijken hoog te scoren als sfeerverbeteraars.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mannelijke topmanager matcht beter met bedrijf

2 juli 2008 - Vrouwelijke topmanagers verlaten het bedrijf sneller dan hun mannelijke collega's. Als verklaring daarvoor wordt vaak gegeven dat vrouwen een ander waardepatroon hebben en meer belang hechten aan de werk-privébalans en andere facetten van hun leven ruimte willen geven.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeel werkt harder in verzorgde omgeving

2 juli 2008 - Kantoorpersoneel werkt graag een beetje harder in ruil voor goede voorzieningen op de zaak. Het management probeert echter niet zelden de arbeidsproductiviteit te verhogen door te investeren in de organisatiestructuur, de manier van leiding geven of het aantrekken van extern personeel.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer steeds vaker onder het mes voor nieuwe baan

1 juli 2008 - Nu een recessie dreigt, zoeken steeds meer mensen hun toevlucht in plastische chirurgie. Werknemers die de kans op een promotie of een nieuwe baan niet mis willen lopen, smukken niet alleen hun CV maar ook hun uiterlijk op.

 Lees verder...   Reageer
 

Rommelig bureau verhoogt vakantiestress

1 juli 2008 - De vakantie levert voor werkende mensen veel extra stress: zowel vóór, tijdens als ná de vakantie. Hoe zorgt u dat alles af is voordat u op vakantie gaat? Hoe kunt u echt ontspannen en hoe voorkomt u dat collega’s u moeten storen op uw vakantie-adres?

 Lees verder...   Reageer
 

Lijn- en IC-manager snappen niks van elkaar

1 juli 2008 - Managers vormen een wezenlijke schakel in de communicatie binnen een organisatie. Dat erkennen zowel lijnmanagers als managers interne communicatie (IC). Toch blijkt uit het onderzoek ‘Practice what you preach’ dat ze weinig met elkaar samenwerken.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1136 1137 1138 1139 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10