zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Thuiswerken tegen hoge benzinekosten

4 juli 2008 - Thuiswerken is niet langer alleen goed voor een goede werk-privébalans. Met de almaar stijgende brandstofkosten in het achterhoofd, kan de economie jaarlijks meer dan 38 miljard dollar besparen als werknemers twee dagen per week thuis mogen werken.

Dat concludeert Telework Exchange na onderzoek. Meer dan negen van de tien ondervraagde Amerikaanse werknemers is van mening dat ze hun werk tenminste voor een deel thuis kunnen doen, maar slechts een derde doet dat ook. Toch zou het enorm veel kosten besparen als de helft van de kantoorwerkers het werk dat ze thuis kunnen doen ook daadwerkelijk daar zou doen. Bovendien blijven werkgevers met thuiswerkmogelijkheden interessant voor nieuwe en bestaande werknemers. Dichter bij huis

Meer dan acht van de tien werknemers gaan met eigen vervoer naar hun werk. Dat kost hen gemiddeld meer dan 2.000 dollar per jaar en elf hele werkdagen. Bijna negen van de tien zouden inmiddels een nieuwe baan afwijzen als die nog meer reistijd en benzinekosten zou vergen. Meer dan een kwart is zelfs al op zoek naar een baan dichter bij huis. Meer dan driekwart van de ondervraagden heeft bovendien al wijzigingen aangebracht in hun leven om minder afhankelijk te zijn van benzine. Daar staat wel tegenover dat 38 procent nog steeds bereid is iedere mogelijke prijs te betalen. De Amerikaanse overheid ontplooit inmiddels al tal van initiatieven om het autogebruik terug te dringen. Van gratis fietsen en gratis of goedkoper openbaar vervoer tot online informatie over CO2-uitstoot.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer laat auto staan door hoge brandstofprijzen
 Benzine weer fors duurder
 Nederlandse bedrijven spelen in op thuiswerken
 Filebestrijding belangrijkste argument om thuis te werken
 
 
reacties
 
john  |   | 
4-07-2008
 | 
12:21 uur
Ik las laatst een stuk over Chatkantoor (www.chatkantoor.nl) Dat soort initiatieven zijn ook in dit kader te plaatsen. Bedrijven moeten gewoon méér gebuik maken van de multi media middelen die er zijn. Chatkantoor kan wel eens de toekomst worden waarbij bedrijven via thuiswerkers de klanten online van advies dienen. En dat kan vanaf chatten tot en met desktop sharing, oftewel elkaar zien en op afstand op alkaars PC scherm kijken. Het gaat allemaal snel op internet, maar wel goed tegen de idiote benzineprijzen.
Ron  |   | 
20-07-2008
 | 
11:27 uur
Ben het met John eens.
De voortgang van de techniek is niet terug te vinden in de vindingrijkheid van werkgevers.
Ze roepen dar werknemers meer flexibeler moeten zijn, maar wanneer hun werknemers dat willen door b.v. thuis voor een deel te gaan werken, dan voelt de werkgever zich bedreigd, hij kan dan niet controleren zoals hij dat gewend is.
Klagen over overvolle wegen, slecht openbaar vervoer, daar horen we veel over, maar meewerken aan oplossingen, door gebruik te maken van deels telewerken, dat is nog niet tot hun doorgedrongen.
En het feit dat de arbeidsprestatie vaak hoger is thuis, doordat je daar alles kan opvangen tijdens en daardoor geen onnodig verzuim door hebt, dat is een nog bijkomend voordeel.
Kortom werkgevers wordt eens wat flexibeler en goed voorbeeld geeft goed resultaat in de toekomst.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10