zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Liefde en sport goed voor de werksfeer

2 juli 2008 - Nederlanders klagen wat af. Maar wat vinden ze echt van de sfeer op het werk? Plezieropjewerk.nl legt iedere maand diverse vragen aan haar bezoekers voor en heeft een uitgebreide werkpleziertest. Liefde en sport blijken hoog te scoren als sfeerverbeteraars.

Een vraag die altijd veel aandacht trekt is die over verliefdheid op het werk. 35 procent van de bezoekers geeft aan nog nooit verliefd te zijn geweest op een collega. 53 procent is ooit verliefd geweest op een collega, twaalf procent is op dit moment (heimelijk) verliefd. Gaat het slechts om vlinders in de buik of wordt er echt actie ondernomen? Dat is (nog) niet onderzocht. Ook de vraag of het een geheime 'crush' betreft omdat één van beiden al bezet is blijft vooralsnog onbeantwoord. Wel mag uit deze uitkomst worden opgemaakt dat de werkplek door Cupido goed wordt bezocht. Wedstrijdpools

Het Europees Kampioenschap is net achter de rug terwijl de Tour de France over enkele dagen al van start gaat. Een geschikt moment om te vragen of op het werk een pool is georganiseerd. Dit soort pools versterkt over het algemeen de sfeer en geeft medewerkers de gelegenheid over andere zaken te praten dan het werk alleen. Het geeft ook aan dat binnen de organisatie voldoende initiatief is (meestal onder één of meerdere van de medewerkers) om dit soort zaken te organiseren. Het ontbreken van dergelijke initiatieven zegt veel over de sfeer en het werkplezier binnen een organisatie. Helaas blijkt dat slechts binnen 47 procent van de organisaties een pool wordt georganiseerd. In de meerderheid van de gevallen (53 procent) is dat dus niet het geval. 

Complimentjes en schouderklopjes

Complimentjes en schouderklopjes zijn van groot belang voor de arbeidsvreugde. Uit de test blijkt dat 60 procent van de bezoekers in de laatste vier weken een compliment of schouderklopje heeft gekregen. Voor zeventien procent is dat alweer wat langer geleden, maar in ieder geval nog wel in het afgelopen half jaar. Voor 23 procent ziet het er somberder uit. Zij kunnen zich het laatste schouderklopje niet meer herinneren.
Werkbeleving
Wat vertelt u als iemand op een verjaardagsfeest naar uw werk vraagt? 33 procent blijkt enthousiast over het werk en de werkgever. Voor 39 procent ligt dat genuanceerder. Zij vinden het werk inhoudelijk heel uitdagend, maar zetten vraagtekens bij de organisatie en het personeelsbeleid van de werkgever. Die is volgens hen onder de maat. Achttien procent vertelt hoe zinloos het werk is, over de vervelende baas en de zoektocht naar een nieuwe baan.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Een goede discussie is goed voor de werksfeer
 Regelmatig vloeken goed voor de werksfeer
 Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek
 Werknemer heeft liever schouderklopje dan salarisverhoging
 
 
reacties
 
Abdulqadir Jarmohamed  |   | 
2-07-2008
 | 
12:51 uur
Naast liefde en naast sport zijn inhoudelijke factoren van betekenis zoals de missie van de organisatie en de passie voor het gekozen beroep. Voor een combinatie liefde en sport gaan veel singels voor een match liever naar the fitnesscentre dan de werkplek.
Overigens is er helemaal niks mis mee als twee mensen elkaar ergens tegen komen en het klikt al op het eerste gezicht: dat het de werkplek kan zijn doet weinig af aan het verder liefdevol samenzijn.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10