zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Scandinavië is hot onder hoogopgeleiden

14 juli 2008 - Steeds meer hoogopgeleide Nederlanders en Duitsers kiezen ervoor in Scandinavië te gaan werken. De belangrijkste redenen hiervoor zijn slechte arbeidsomstandigheden, het ontbreken van natuur en ruimte en ontevredenheid met de maatschappij.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes veel gemaakte sollicitatieblunders

14 juli 2008 - Uw sollicitatiebrief is verstuurd en u ontvangt het verlossende antwoord: u bent uitgenodigd voor een gesprek. Dan begint het traject pas echt. Hoe voorkomt u dat u nu de mist ingaat? In de eerste plaats door te weten wat u zeker niet moet doen.

 Lees verder...   8 reacties
 

Kredietcrisis heeft grotere gevolgen dan 11 september

14 juli 2008 - De wereldwijde faillissementsindex stijgt dit jaar met vijftien procent, een historisch zeer scherpe toename. Volgens Euler Hermes, samensteller van de index, is de stijging hoger dan kort na de aanslagen van 11 september 2001. Toen bedroeg de stijging van de index op het hoogtepunt negen procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe lang blijft zakelijk e-mail nog zonder consequenties?

14 juli 2008 -  60 procent an de werkzaamheden vindt inmiddels plaats vanachter de computer. E-mails worden met het grootste gemak over en weer verstuurd. Maar hoe staat het met de consequenties die men mag verbinden aan e-mailteksten?

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe slechter de economie, hoe strakker het pak

11 juli 2008 - Steeds minder mannen lopen in pak. Het aandeel vrouwen in mantelpakjes is zelfs nog kleiner. Betekent dat dat de zakelijke kleding uit de gratie zijn? Ja en nee volgens Dan Murray, managing director van zakelijke kledingleverancier de Baer.

 Lees verder...   6 reacties
 

Internationale mobiliteit staat of valt met gezin

11 juli 2008 - De verhuisbereidheid naar het buitenland onder de Nederlandse beroepsbevolking neemt toe. Mits werkgevers hierin investeren. De voornaamste voorwaarde om naar het buitenland te verhuizen voor een baan is ondersteuning met betrekking tot het privéleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf manieren waarop projecten mislukken

11 juli 2008 - Gebrek aan of slechte planning leiden er vaak toe dat doelstellingen niet gehaald wordt. Maar zelfs als die planning perfect op papier staat, inclusief tijdslijn, loopt het wel eens mis. De oorzaak? Vijf terugkerende obstakels.

 Lees verder...   9 reacties
 

Baanverlies wordt steeds reëler

11 juli 2008 - Er gaan steeds meer banen verloren nu de kredietcrisis, prijsstijgingen en algehele economische neergang doordringen in het dagelijkse leven van managers en werknemers. Dit blijkt uit een hele serie onderzoeken en aankondigingen in zowel Europa als Amerika.

 Lees verder...   3 reacties
 

Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen

10 juli 2008 - Het merendeel van de singles ziet wel iets in een speciaal voor hen georganiseerd bedrijfsuitje. Maar liefst 72 procent van de vrijgezelle werknemers zou een dergelijk initiatief van de baas waarderen en kijkt uit naar een nadere kennismaking met zijn of haar single collega’s.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien simpele manieren om respect af te dwingen

10 juli 2008 - U krijgt niet automatisch respect op het moment dat het woord ‘manager’ op uw visitekaartje staat. Respect moet u verdienen en dat kost tijd. Jammer genoeg. Toch zijn er een aantal kleine gebaren die meer respect opleveren dan u misschien denkt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Manager wekt vertrouwen, ondanks duidelijke tekortkomingen

10 juli 2008 - Hoewel managers de verwachtingen van werknemers op het gebied van een aantal basispunten zeker niet waarmaken, heeft 70 procent nog steeds wel vertrouwen in zijn manager. Dat blijkt uit Europees onderzoek van Krauthammer.

 Lees verder...   Reageer
 

Babyboomers kunnen niet omgaan met economische tegenslagen

10 juli 2008 - Ze presenteren zich dan wel als toonbeeld van ontspanning, maar de huidige economische situatie heeft de managers uit de babyboomgeneratie ruw wakker geschud. De meesten hebben gedurende hun hele carrière immers alleen maar voorspoed gekend.

 Lees verder...   Reageer
 

De weg naar de top begint op het sportveld

9 juli 2008 - Heeft u de ambitie om CEO te worden van een grote onderneming? Uw kansen daarop lijken aanzienlijk toe te nemen als u het oudste kind binnen uw gezin bent en bovendien goede prestaties op het sportveld neerzette.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vermelding van hoog salaris trekt werkzoekende over de streep

9 juli 2008 - Werkgevers die een marktconform of bovengemiddeld salaris bieden, doen er verstandig aan om dat salaris te vermelden in hun vacatures. Werkgevers die minder goed betalen, kunnen het salaris beter weglaten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1134 1135 1136 1137 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10