zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Internationale mobiliteit staat of valt met gezin

11 juli 2008 - De verhuisbereidheid naar het buitenland onder de Nederlandse beroepsbevolking neemt toe. Mits werkgevers hierin investeren. De voornaamste voorwaarde om naar het buitenland te verhuizen voor een baan is ondersteuning met betrekking tot het privéleven.

Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group, waarin 1.292 personen zijn ondervraagd naar hun bereidheid om in het buitenland te gaan werken. Voorwaarden

Uit het onderzoek blijkt dat één op de acht personen uit de (potentiële) Nederlandse beroepsbevolking in het buitenland wil werken en dat dit toeneemt tot één op de drie indien aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt. ‘De mogelijkheid dat mijn partner/gezin mee kan verhuizen' is de belangrijkste voorwaarde daarbij. Ook financiële ondersteuning van de werkgever, regelmatige bezoeken aan het thuisland op diens kosten en de huisvesting ter plekke spelen een grote rol. Verder spelen mee: de duur van het verblijf, de lokale faciliteiten, de afstand met Nederland, wettelijke beperkingen, mogelijke belastingvoordelen, de verplichting een andere taal te leren en cultuurverschillen. 

Meest favoriete landen

Engelstalige landen, zoals Engeland en Amerika, zijn het populairst om naartoe te verhuizen voor een baan. De voorkeur voor Engeland, het meest genoemde land, kan verklaard worden vanuit de overeenkomsten tussen Nederland en Engeland. Beide landen worden internationaal gezien als locaties voor talent met een open economie. Ook de bekendheid met de Engelse taal, de Britse cultuur en gewoonten en de geografische afstand kunnen een rol spelen. Andere interessante landen om naartoe te verhuizen voor een baan zijn Duitsland, Frankrijk, Australië en Spanje. Opvallend is dat België in het voorkeurslijstje pas een zevende plaats inneemt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoogopgeleide Europeaan niet erg mobiel
 Steeds meer buitenlandse uitzendingen
 Buitenlandse baan steeds vaker geweigerd vanwege partner
 Internationale uitzending vereiste goede voorbereiding
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10