zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bos sluit herenakkoord over bonussen

31 maart 2009 - Financiële instellingen die staatssteun krijgen, keren over 2009 geen bonussen uit. Dat geldt voor alle medewerkers, inclusief leden van de raad van bestuur. Ook banken en instellingen die geen steun ontvangen zullen de vaste salarissen van de top niet méér laten stijgen dan die van de overige werknemers.

Minister Bos bereikte hierover gistermiddag een akkoord met de banken en verzekeringsinstellingen. Dat schrijft TrouwHetze

Voorzitter Boele Staal van de Vereniging van Nederlandse Banken zei na afloop van het overleg te hopen dat met dit convenant de ‘hetze tegen bankiers’ zal stoppen.


Bron: Trouw
 
 Doorsturen   7 reacties  

 

Laatste nieuws

 Blijf online veilig en verander uw wachtwoorden
 Minder negatieve vooroordelen rondom werkloosheid ten gevolge van de coronacrisis
 Acht cybersecurity trends voor 2021
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Bonus moet zwaar belast worden’
 Bos is het niet eens met welkomstbonus ING-bestuurder
 Fortis snijdt als eerste in bonussen subtop
 Aegon keert ‘aanzienlijk minder’ bonussen uit
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
31-03-2009
 | 
07:03 uur
Wat een geweldige daad van Wouter! Nu is de crisis bezworen! Trots als een aap met drie staarten loopt Wouter over het binnenhof, zoekend naar oude vrouwen die zijn handtekening willen hebben.
Helaas heeft Wouter de banken geen opdracht gegeven om het geld weer eens rond te gaan pompen, kredieten te verlenen aan het MKB, waardoor de motor van de economie weer gaat draaien. Maar ja, daar is pas echt lef voor nodig of is zijn spin-doctor daar nog niet opgekomen?
Ondertussen lachen de bankdirecteuren zich een deuk, de riante bonussen van de afgelopen jaren renderen goed, de bankrekening bij de bevriende bank in de bergen is geheim en over een jaartje geven ze al het geleende geld weer terug aan Wouter en gaan ze over tot de orde van de dag.
Hoe blij kun je zijn met een wassen neus!
lex@logos-verandering.nl  |   | 
31-03-2009
 | 
10:01 uur
Ik vond de heer Staal van de bankiersvereniging gisteren een geweldig statement maken op het journaal: dat het nu slecht gaat is te wijten aan het systeem. Gelijk twee vragen: (1) Waarom heeft het systeem altijd de schuld als het slecht gaat; en (2)wat is de toegevoegde waarde van een bankier als hij het systeem dusdanig slecht kent dat hij niet in de gaten heeft dat het slecht dreigt te gaan. M.a.w als het mooi weer is dan zijn de bankiers de juiste mensen op de juiste plaats en moeten ze beloond worden voor het feit dat ze in mooi weer kunnen gedijen; maar als het slecht weer is dan heeft het weer de schuld en moet er niet gezanikt worden. Ik vraag me werkelijk af hoe deze sector in de huidige omstandigheden een positieve bijdrage moet gaan leveren aan het herstel. Bankiers kunnen gezien de uitspraak van de heer Staal alleen maar omgaan met goede omstandigheden. Verplichte bijscholing wellicht voor deze sector, of een omscholing naar een sector die niet afhankelijk is van slecht systeemgedrag?
René Civile  |   | 
31-03-2009
 | 
13:25 uur
Ad weer haarscherp. Hij vergat eveneens even te vermelden dat het juist de banken zijn geweest, met allerlei gelegaliseerde financiële schemes, die op het randje van het toelaatbare balanceerden, de consumenten miljarden uit de zakken hebben geklopt.

Plots was de crisis daar en was Bos er als de kippetjes bij met zakken miljarden, geld van diezelfde consumenten en bedrijfsleven, ter beschikking te stellen van die gelegaliseerde oplichterij. De rente daalt en Bos heeft geen enkele bank de oren gewassen om die verlagingen ook aan de klanten door te gaan berekenen.

Bos heeft eveneens geen enkele daadkrachtig gebaar gemaakt of signaal laten horen die de banken een soort van zelfreiniging in werking heeft doen zetten. Precies wat je zegt. Een incompetente en ruggengraatloze Bos die kweelt en kraait maar voor de rest in incompetentie en impotentie uit blinkt.

Hoe simpel had het kunnen zijn om als bindende voorwaarde te stellen dat er geen enkele bonus binnen het monetaire systeem meer zal worden uitgekeerd, anders geen steun.

Zijn gebazel geeft maar twee zaken ondubbelzinnig weer;
1. Bos krijgt door zijn halfslachtige 'zalvende' optreden, op kosten van jou en mij en de rest van de lezers, een aantal commissariaten wanneer hij met deze klus klaar is......
2. Bos is een narcistische erudiet die door politieke benoeming excelleert in impotentie en incompetentie, uiteraard op kosten van ons als klant en belasting betaler.

Hoe het ook zij, wij zien hier weer een toonbeeld van Haagse arrogantie en eigen dunk die zijn weerga niet kent en ik ben bang dat het eind wat dit soort idioterie betreft nog lang niet voorbij is. Misschien wordt het eens tijd voor de echte managers met ballen die meteen het grote graaien van de banken de nek om draait?

Wij weten in elk geval één ding als garantie. Wij worden door bos en consorten op een ouwerwetse manier gewoon een oor aangenaaid. Bos is wat dat betreft niets meer of minder dan een gelegaliseerde crimineel, oplichter en afperser.

www.numoquest.nl/crisis.doc
N.A.Th.  |   | 
1-04-2009
 | 
13:27 uur
Wat kan een fatsoenlijk burger ondernemen tegen dit soort criminelen? Dit zijn voor mij de personen die moedwillig een zelfverrijkend, risicovol systeem in stand brengen en houden ten koste van de normale burger. De criminelen zijn voor mij de veroorzakers en verantwoordelijken voor de recessie in de regeringen, bij de banken, pensionfondsen en verzekeraars. Op een beloningsysteem met bonussen heb ik op zich geen bezwaar als daar maar heldere en eerlijke voorwaarden aan ten grondslag liggen. Veel te hoge salarissen dienen gekort te worden en het te veel teruggevorderd te worden. Lik-op-stuk-beleid toepassen. De vraag blijft staan: hoe kunnen wij als burgerij dit soort praktijken tegengaan en voorkomen? Als iemand het weet, graag een bericht plaatsen! B.v.d.
René Civile  |   | 
1-04-2009
 | 
16:13 uur
Beste N.A.th., je stelt het goed. Het gaat hier in dit geval om gelegaliseerde criminaliteit waar kabouter bos klaarblijkelijk helemaal niet zo staat te springen om een duidelijk en krachtig signaal af te geven.

Ergo, als je niet tegen ben dan ben je klaarblijkelijk voor. Eerdere reacties hier hebben dan ook zeker aangetoond dat het gekweel van bos preken voor eigen parochie is. De antwoorden zijn heel erg simpel.

Er moet heel simpelweg een platform komen waar dit soort zaken keihard aan de kaak worden gesteld en bos hier helaas zal moeten opstappen. Je kunt namelijk niet de consument de schuld geven van de crisis die door inhaligheid van de banken werd aangewakkerd, zoals hij nu probeert.

Iemand die zoiets durft te beweren en tegelijkertijd wel jouw en mijn geld aanwend deze banken te steunen, steunt gelegaliseerde criminaliteit.

Wij hebben alleen van Nelie Smit een duidelijk excuus gehoord, iets wat op dat niveau gelijk staat aan het hebben van ballen en karakter. Van bos en balkenende geen woord, uiteraard niet want het is crisis en we hebben betere dingen te doen, maar wij mogen wel voor de politieke impotentie en incompetentie opdraaien uiteindelijk.

Dat betekend, of je het wil of niet, gewoon op wilders, rita of een andere duidelijke partij stemmen bij de eerst volgende verkiezingen, iets anders zit er namelijk niet in. Maar misschien kun je het onderstaande document eens downloaden en lezen en die doorspammen. Wie weet krijgt het een keer daadkracht.

(Klik hier)

Groet,

RC
Ad de Beer  |   | 
2-04-2009
 | 
07:12 uur
René.
Ik denk niet dat Geert voor de oplossing kan zorgen en zeker Rita niet. Ze zijn beide, net als alle andere 148 zogenaamde volksvertegenwoordigers alles behalve een vertegenwoordiger van ons, het volk. Het zijn politici en ik heb het idee dat een politicus of politica vanaf het moment dat ze de ogen voor het eerst open deden zijn opgesloten in een donker hok zodat ze totaal niet weten en begrijpen wat er in de wereld plaats vind. Daarom is de regering ook in Den Haag gevestigd, de meest wereldvreemde stad van ons land.
Hoge beloningen zullen altijd blijven bestaan, gewoon een economisch principe. Nu zeuren we, aangezet door de politici dat de bankdirecteuren te veel verdienen en gaan we maar even voorbij aan de salarissen van CEO's van andere bedrijven, de inkomen van pubertjes die tegen een bal kunnen schoppen of, erger nog daarmee kunnen dribbelen voordat ze hem in een netje gooien.
Zeldzaam talent is duur, simpel economisch principe. Intelligente mensen maken geen kleine fouten zei Goethe eens. Dat is de reden dat politici constant kleine foutjes maken en CEO's soms blunderen.
Sorrie zeggen, och, meestal een leuk symbool voordat wordt overgegaan tot de orde van de dag. De grote leugen overheerst toch.
Vertrouw je een bank niet, ben je het niet eens met het beleid, haal je geld er weg, dan stel je een daad.
Helaas kan dat niet met politici. Het argument dat je er op kunt stemmen is onzin, want de partijen hebben uit de 20.000 leden zelf al 200 kandidaten gekozen die keurig in het gelid passen en voldoende competenties hebben om iedereen te bedriegen. Concurrenten worden via geniepige spelletjes uitgeschakelt, iets wat bij Geert nog niet lukt, omdat hij te lang deze spelletjes zelf heeft mogen spelen, maar ook die krijgen ze wel klein, Volkert komt over een paar jaar weer op vrije voeten toch?
René Civile  |   | 
2-04-2009
 | 
10:53 uur
Goedemorgen Ad,

Weer haarscherp geanalyseerd natuurlijk. Misschien moet ik de volgende keer het sarcasme nog wat verder uitbouwen? Het was meer als sneer bedoeld massaal te gaan stemmen op Geert en Rita aan de andere kant blijft het natuurlijk ook dat het volk krijgt wat het verkiest.

Tja wat die banken betreft heb ik die daad al gesteld en ben al overgestapt naar een betrouwbaarder bank, voor zover als dat je daarvan kunt spreken.

In elk geval ken je mijn standpunten betreffende politici en daar wind ik dan ook verder geen doekjes om. Zo ik heb mijn gal van de dag alweer gespuwd en ga nu eens even lekker van het zonnetje genieten.

De Bollenstreek begint al aardig te kleuren Ad. Tijd voor een wijntje bij mij op het terras of trekken we meteen een fles bubbels open?

RC

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Ook thuis kun je gebruik maken van zakelijk internet
Welke auto’s behouden hun waarde het meeste?
reacties
Digitale tools zorgen voor minder werkstress (1) 
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen (1) 
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen (1) 
Berlijn populairst bij foodies, Ibiza nummer één onder hippe vogels (1) 
Werknemer wil niet terug naar werksituatie zoals vóór COVID-19  (1) 
Kijken, kijken en niet kopen (1) 
‘Veiliger en slimmer werken’ bovenaan agenda IT-afdeling (1) 
top10
Eén op de drie organisaties overweegt thuiswerkvergoeding
Dankzij lockdown beseft werkend NL het belang van altijd blijven leren
Focus op flexibele planning en versnelde innovatie
Ninja teamcoaching, proactief en ‘onzichtbaar’
Hoge uitstroom sociaal domein: het gaat niet alleen om het salaris
Slechts één op de drie werknemers is veerkrachtig genoeg
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen
De tien ingrediënten van elk succesvol project
Werkzoekers hebben hekel aan schrijven motivatiebrief
meer top 10