zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

G20 leiders komen met bonusrichtlijnen

29 september 2009 - De G20 regeringsleiders hebben afgelopen weekend afspraken gemaakt om bankiersbonussen te beperken en nieuwe (kapitaal)eisen te stellen aan banken. De regeringsleiders beloofden ‘een nieuw tijdperk van economische samenwerking’ om economische imbalansen aan te pakken.

Dat schrijft de Aandeelhouder.nl.  Enkele van de veranderingen die de G20 in dit kader tot stand willen brengen zijn het terugdringen van het Amerikaanse begrotingstekort, structurele hervormingen door de EU om bedrijfsinvesteringen te stimuleren en een afname van de afhankelijkheid van China en Japan van export. Verder vinden ze at de G20 regelmatig moet samenkomen om beleidsmaatregelen te bespreken en er voor te zorgen dat de aanpassingen daadwerkelijk doorgevoerd worden. Tenslotte zal de G20 de G8 vervangen als het belangrijkste economische forum voor staten. Bonusregels

De nieuwe bonusregels houden in dat banken 40 tot 60 procent van de bonussen vertraagd uitbetalen. Voor topmanagers moet dit zelfs gelden voor 60 procent. Verder moeten bonussen steeds drie jaar worden uitgesteld, en kunnen ze daarna, bij tegenvallende prestaties, worden teruggevorderd. Verder moet (bijvoorbeeld) meer dan 50 procent van de bonussen bestaan uit aandelen. Toezichthouders moeten er verder voor zorgen dat bonussen worden beperkt als er sprake is van te lage kapitaalreserves. 

Deadline

De G20 stelden ook een deadline in voor de uitwerking en invoering van zwaardere kapitaaleisen, de toekomst van complexe financiële producten en het opstellen van ‘living wills’ door grote banken. De FSB en het Basel comité moeten er voor zorgen dat de regelgeving hiervoor voor het einde van 2010 op tafel ligt en dat ze vanaf eind 2012 geleidelijk worden ingevoerd. De nog overeen te komen kapitaaleisen zijn, evenals de bonusregels, richtlijnen. Uiteindelijk bepalen nationale overheden en toezichthouders zelf wat voor regelgeving er zal gelden.


Bron: De Aandeelhouder.nl
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 G20 verdeeld over bonussen bankiers
 Bonusbeleid zal nooit meer hetzelfde zijn
 Franse banken passen bonusstelsel aan
 ‘Alleen bonus bij bovengemiddelde prestatie’
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10