zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips voor na uw vrijwillige vertrek

29 september 2009 - Uw baan opzeggen zonder dat u een nieuwe hebt, leidt tot onzekere tijden, hoe zeker u ook bent van uw keuze. De situatie, die tegelijkertijd spannend en angstaanjagend is, kan ertoe leiden dat uw perceptie richting extremen gaat - zowel positief als negatief. Dat is alleen maar menselijk, maar niet altijd even wenselijk.

Daarom deelt Steven De Maio op HarvardBusiness.org een paar inzichten om de dingen in perspectief te blijven zien. uit eigen ervaring. 



1. Geef uzelf ruimte maar geen gapende leegte

Een beslissing die uw leven zo op zijn kop zet als ontslag nemen vereist ruimte om uw hoofd leeg te maken, mogelijkheden te overwegen, te bepalen wat echt belangrijk voor u is. Het kan heel verleidelijk zijn om de eerste de beste kans aan te grijpen (uit wanhopige behoefte aan zekerheid of omdat het gras nu eenmaal groener lijkt aan de overkant), maar als u te snel ergens induikt, kan de drang om te vertrekken in no time terug zijn. Te lang blijven hangen in de leegte omdat geen enkele optie helemaal perfect lijkt is echter ook geen goed idee. U moet wel verder. 

2. Probeer heel veel nieuwe dingen

Sta uzelf de luxe toe om professioneel en persoonlijk te experimenteren. Natuurlijk moet u uw financiele beperkingen in acht nemen, maar experimenteren ka nook in de vorm van parttime of tijdelijk werk in een sector die u nog niet kent. Zeg gewoon ja tegen tijdelijke kansen. Probeer zo snel mogelijk na uw ontslag in een nieuw ritme te komen, eentje met heel veel interessante nieuwe activiteiten. 

3. Verheerlijk uw besluit niet

Uit uw dak gaan over uw nieuwe vrijheid- of u dit nu openlijk of alleen in gedachten doet – verliest al snel zijn charme. Uw ‘vorige leven’ verguizen kan erg negatieve consequenties hebben. Ja, uw mogelijkheden zijn enorm maar niet onbeperkt. Zie de realiteit onder ogen, anders is de klap zo hard. 

4. Houd relaties in stand

Blijf in contact met uw ex-collega’s. Of doe wat freelance werk voor uw oude baas. in het begin kan het goed zijn wat afstand te houden, maar het is belangrijk dat u uw oude werk erkent als deel van uw verleden. Kijken naar wie u was, helpt u bepalen wie u wilt worden. Dit klinkt logisch maar te veel mensen die ontslag nemen, verbreken alle banden met het verleden en zien te laat in hoe hen dat beperkt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf tips voor een efficiënte overgang van fulltime naar parttime werk
 Ontslag nemen veel beter dan ontslag krijgen
 Vier tips om in stijl ontslag te nemen
 Pas op voor financiële problemen na ontslag
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10