zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven doen concessies aan vacature-eisen

23 november 2007 - Zestien procent van de MKB-bedrijven heeft zijn vacature-eisen onlangs bijgesteld. In de industriële sectoren en overige dienstverlening is dat zelfs 30 tot 40 procent, zo blijkt uit onderzoek van EIM. De meeste concessies worden gedaan op het vlak van ervaring en opleidingsniveau, met de gedachte dat dit tekort door 'training on the job' opgevangen kan worden. Daarnaast gebruiken de groothandel en zakelijke dienstverlening vooral het salaris, de metaalindustrie het type dienstverband, en de zakelijke dienstverlening en bouw de secundaire voorwaarden als instrument om personeel te lokken.

Knelpunten


Knelpunten bij het vervullen van de vacatures zijn het ontbreken van geschikte kandidaten en - als die kandidaten er wel zijn - een tekort aan vakkennis of opleiding. Maar het grootste struikelblok vormt volgens de MKB-ondernemers de houding van de sollicitanten (motivatie, inzet, karakter, mentaliteit). 

Harder werken, meer overuren
Bijna 184.000 MKB-ondernemers hadden in het voorjaar van 2007 één of meer vacatures uitstaan. Ruim driekwart hiervan heeft problemen met het vinden van geschikt personeel hiervoor. Vooral voor het zittende personeel ondervindt hiervan de gevolgen: zij moeten volgens de betreffende ondernemers harder werken en meer overuren draaien.


Bron: Accountingweb
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel
 CEO niet blij met nieuwe generatie managers
 Financieel talent te snel gepromoveerd
 Krappe arbeidmarkt dwingt tot creativiteit
 Krappe arbeidsmarkt vraagt om hogere productiviteit
 Stagiairs oplossing voor krapte arbeidsmarkt
 
 
reacties
 
J.J. Huygen  |   | 
26-11-2007
 | 
09:40 uur
''...het grootste struikelblok vormt volgens de MKB-ondernemers de houding van de sollicitanten (motivatie, inzet, karakter, mentaliteit).''
En laten dat nou net eigenschappen zijn die niet door vakinhoudelijke trainingen of training-on-the-job zijn bij te spijkeren. Die vakinhoudelijke kennis komt namelijk echt wel en in de tussentijd doet gezond verstand wonderen (vakinhoud is meestal geen 'rocket science').
Eigenschappen als motivatie, inzet, karakter en mentaliteit worden sterk beinvloed door 'hoe iemand in z'n vel zit (om maar eens jaren tachtig term te gebruiken). En dat is nu eenmaal niet op te lossen met weer een trainingkje planningsvaardigheden, time-management, presentatievaardigheden etc.
De genoemde aspecten zijn wel positief en snel te beinvloeden door coaching-on-the-job. Bij coaching-on-the-job zie en ervaar je als coach hoe het personeelslid opereert/werkt/performt. Dit geeft ter plekke prima input om de man (en gelukkig ook steeds meer vrouwen) te doen inzien waar hij nou mee bezig is, wat er nu precies gebeurt in het werk, de ogen te openen, het gevoel te laten beleven wat er speelt in een groep of afdeling. Kortom, directe feedback via intensieve sessies met de methodiek van Oplossingsgericht Coachen.
Regelmatig werk ik op deze manier met managers/medewerkers van met name overheidsinstellingen, en steeds vaker ook met managers van grote ICT-bedrijven. Met name deze laatste groep kan wel een shotje people-sensitivity gebruiken; zeker in deze overspannen arbeidsmarkt.
En over dat laatste ging bovenstaand artikel met name: hoe krijg en vooral behoud ik medewerkers die passen in het werk dat ze doen, en dan komt de vakinhoud echt wel mee. Mensen kunnen veel meer dan ze denken, ze moeten het wel willen, en coaching is er om de blokkades weg te nemen.
Vriendelijke groet,
Drs. J.J. (Koos) Huygen
Coach, Ordina Consulting
alsmede www.prettigwerk.nl

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10