zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Heeft u een post-recessie depressie?

6 mei 2010 - Kent u het verhaal van de twee schoenenverkopers die naar een afgelegen dorpje in Afrika gingen? De ene stuurde na aankomst het bericht ‘niemand draagt schoenen, ik kom terug’, de andere: ‘niemand draagt schoenen, stuur een voorraad!’ De clou is natuurlijk dat uw gezichtspunt uw gedrag bepaalt. Heeft u het gevoel dat u toch niks kunt veranderen of ziet u vooral mogelijkheden?

 Lees verder...   Reageer
 

Stelen van de baas kan u duur komen te staan

6 mei 2010 - Stelen komt personeel duur te staan. Werkgevers die een detective of bedrijfsrechercheur inschakelen om diefstal op het werk aan het licht te brengen, mogen de kosten op het stelende personeelslid verhalen. Dat meldt de Volkskrant na een uitspraak van de kantonrechter in Breda. De Pers vat samen.

 Lees verder...   5 reacties
 

De implementatie van een social media policy in vijf stappen

6 mei 2010 - Of u nu sociale netwerken toelaat op kantoor of niet, richtlijnen zijn nodig. Want of u nu wilt of niet: medewerkers nemen deel aan sociale netwerken. Er zijn nogal wat verhitte discussies over het opstellen en implementeren van zo'n social media policy. De discussie gaat van ‘wie moet die richtlijnen opstellen’ en ‘wat moet er in staan’ tot ‘hoe moet je die implementeren’.

 Lees verder...   2 reacties
 

Conclusie Lagerhuisdebat: Gemiste kansen voor bedrijfsgezondheidszorg?

5 mei 2010 - Het Lagerhuisdebat over de toekomst van de bedrijfsarts, georganiseerd door Falke & Verbaan te Nyenrode Business Universiteit op 27 april jongstleden werd bezocht door circa 100 deelnemers. Aanleiding voor het debat waren de berichten in de media dat de FNV een echte werknemersarts zou willen.

 Lees verder...   Reageer
 

Mediation groeit in Nederland

5 mei 2010 - De markt voor mediation groeit. Mediators zien hun omzet uit mediation in de afgelopen vijf jaar verdubbelen. Geschillen in de familie- en arbeidssfeer vormen het grootste deel van het werk van mediators, gevolgd door geschillen in de overheidssfeer en zakelijke geschillen. Driekwart van de mensen die gebruik maakt van mediation zou dat bij een volgend conflict weer doen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf destructieve HR-procedures

5 mei 2010 - Managers liggen voornamelijk wakker van druk van buitenaf en arbeidskosten. Niet van het interne beleid. Maar misschien zouden ze daar toch eens wat meer bij stil moeten staan. Het merendeel van de ondernemingen met meer dan 100 werknemers lijdt ongemerkt onder slechte en misplaatste HR-procedures.

 Lees verder...   3 reacties
 

Recessie stimuleert nieuwe manieren van werken

5 mei 2010 - Dankzij de recessie staan meer en meer bedrijven open voor nieuwe manieren van werken. Op die manier kunnen ze besparen op reiskosten en kantoorkosten en hun personeel flexibel laten werken. Uit onderzoek van New Ways of Working (New WOW) blijkt dat het aantal ‘alternatieve werkplekken’ flink gestegen is sinds 2008.

 Lees verder...   Reageer
 

ZZP-er positief ondanks moeilijke tijden

4 mei 2010 - De ZZP-markt maakt een moeizame tijd door, zo blijkt uit de Yoxa Interim Monitor. Bijna de helft van de ondervraagde ZZP-ers is niet volledig bezet met opdrachten. Ondanks het feit dat ruim de helft het aantal ZZP-ers in de markt ziet toenemen, is dit ruim vijf procent minder dan bij de eerste Interim Monitor in december 2009.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander weet niet hoeveel hij nodig heeft voor pensioen

4 mei 2010 - Uit onderzoek van Nationale-Nederlanden blijkt dat 57 procent van de werkende Nederlanders geen idee heeft hoeveel geld er opzij moet worden gelegd voor later. Daarom introduceert Nationale-Nederlanden 'Mijn Getal', een online tool waarmee u het bedrag uitrekent dat u nodig hebt om op de gewenste leeftijd met pensioen te gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

IT-bedrijven laten klimaatkansen onbenut

4 mei 2010 - IT-giganten beweren dat zij de wereldwijde uitstoot van CO2 met vijftien procent kunnen terugdringen met energiebesparende oplossingen. Op een aantal criteria heeft Greenpeace gecontroleerd hoe hard de topmerken zich daadwerkelijk inspannen voor de ontwikkeling van energiebesparende technologie en het reduceren van hun eigen uitstoot.

 Lees verder...   2 reacties
 

Job Cohen: 'Vrouwen moeten meer, mannen juist minder werken'

4 mei 2010 - Vrouwen zouden hun deeltijdbanen moeten uitbreiden, en mannen zouden juist minder uren moeten maken. Dat zei Job Cohen bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van het boek 'Aan geen gehuurde borst werd ooit een kind gevoed' van Ina Brouwer.

 Lees verder...   6 reacties
 

Talentmanagement in vijf stappen

4 mei 2010 - Talentmanagement blijft voor veel HR-functionarissen, directeuren en managers een vaag begrip. Werkgevers lijken zich bewust van het belang van talentmanagement, maar missen concrete tools, principes en modellen om talent te managen binnen hun organisatie.

 Lees verder...   2 reacties
 

Slechts tien procent van langdurig werklozen kan nog hulp krijgen

3 mei 2010 - De budgetproblemen voor de re-integratie van WW-ers leiden ertoe dat nog maar voor één op de negen langdurig werklozen re-integratieondersteuning kan worden ingekocht. Nog steeds is er grote onduidelijkheid voor cliënten, dienstverleners en werkcoaches in welke mate trajecten wel of niet door kunnen gaan.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlanders: liever lager inkomen dan langer doorwerken

3 mei 2010 - Veel Nederlandse werknemers zien weinig in verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. Meer dan de helft (59 procent) wil eerder met pensioen, ook als dat betekent dat het pensioen lager uitvalt of zij zelf een financiële oplossing moeten treffen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 976 977 978 979 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10