zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CFO’s blind voor tekort aan financiële professionals

17 september 2007 - Slechts een derde van de financieel managers hebben een actieve wervingsstrategie voor hun afdeling geïmplementeerd. En dat ondanks een wanhopig tekort aan goede, nieuwe werknemers en het veelvuldige vertrek van gekwalificeerd personeel. Dit blijkt uit onderzoek van Deloitte en de Economist Intelligence Unit.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen netwerken beter dan vrouwen

17 september 2007 - Mannen bekleden nog steeds de meeste posities in het hoger management, terwijl vrouwen vooral terug te vinden zijn in lagere hiërarchische posities. Dat komt ook omdat vrouwen er niet in slagen effectieve netwerken te creëren die hen vooruithelpen binnen hun loopbaan. Vaak stoten ze op specifieke barrières die hen verhinderen toegang te hebben tot bepaalde professionele netwerken. Dit meldt Express.be.

 Lees verder...   8 reacties
 

Managementkwaliteiten nu wetenschappelijk aantoonbaar

17 september 2007 - Een nieuwe methode om te voorspellen wie succesvol zal zijn als manager, heeft de potentie om een revolutie te veroorzaken in de toekomstige werving en selectie van managers. Het juist inschatten van managementpotentie is cruciaal voor ondernemingen; een fout kan rampzalige gevolgen hebben. Maar dergelijke fouten zijjn nu verleden tijd, aldus psychologen van de University of Toronto, Harvard University, de University of Hawaii en McGill University.

 Lees verder...   9 reacties
 

Vier manieren om uit te blinken als onderneming

17 september 2007 - Outperforming van een markt is moeilijk en maar zelden goed te sturen door het management. Uit Amerikaans onderzoek van McKinsey blijkt dat bedrijven die hun eerdere succes in groei of waardecreatie herhaalden, dit deden dankzij het perfectioneren of het aanhouden van hun initiële businessmodellen. Er bleken vier manieren voor bedrijven om uit te blinken.

 Lees verder...   Reageer
 

Informatie-overload leidt tot stress

14 september 2007 - De overvloed aan informatie waarmee mensen steeds vaker te maken krijgen is uitgegroeid tot een maatschappelijk probleem. Dit meldt Express.be.Tot die conclusie komt mediawetenschapper David Shenk, die tien jaar geleden in zijn boek 'Data Smog' voorspelde dat we ooit zouden verdrinken in informatie. Nu, tien jaar later, is informatiestress een serieus te nemen aandoening, die de economie schaadt, aldus Shenk.

 Lees verder...   5 reacties
 

Tekst trekt meer aandacht dan afbeeldingen

14 september 2007 - Hoe bekijken en beoordelen consumenten advertenties? En wat trekt hierbij hun aandacht? Traditioneel leert de wetenschap van het consumentengedrag ons dat kijkgedrag voornamelijk wordt bepaald door vrij basale visuele impulsen zoals het advertentieformaat en/ of de kleur van de tekst. Nieuw onderzoek aan de Erasmus Universiteit toont echter aan dat er waarschijnlijk nog een andere belangrijke factor meespeelt, namelijk iemands focus.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf tips om effectief om te gaan met verzuim

14 september 2007 - Iedere werkgever en manager krijgt er in meer of mindere mate mee te maken: ziekteverzuim. Hoe kunt u hier het beste mee omgaan? Vijf tips voor een effectief verzuimbeleid.

 Lees verder...   4 reacties
 

Werknemer wil rol manager helemaal niet

14 september 2007 - Het afschaffen van leidinggevenden is niet aan de orde. Dat zegt Paul van Scherpenseel van het adviesbureau Grow2Go, aldus Express.be. Toch lijkt die mogelijkheid in sommige kringen steeds meer acceptabel, nu bedrijven focussen op een managementstijl waarbij leidinggeven werknemers betrekken bij beslissingen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kennis van crossmediale dm stijgt

13 september 2007 - Reclame- en communicatiebureaus hebben het afgelopen jaar hun kennis over mogelijkheden van crossmediale direct marketing vergroot. Ook zijn zij bereid een groter deel van hun budget aan crossmediale activiteiten te besteden. Dat blijkt uit het tweede cross dm-onderzoek van ReclameWeek en Copernica BV.

 Lees verder...   Reageer
 

Krappe arbeidmarkt dwingt tot creativiteit

13 september 2007 - De krapte op de arbeidsmarkt dwingt organisaties niet alleen tot een andere kijk op de arbeidsmarkt, maar ook op zichzelf. In tijden van de krapte heeft ondernemerschap immers veel te maken met de realisatie van een goed hr-beleid. Daarom moet de hele portfolio van hr-practices worden ingezet om het tekort het hoofd te bieden.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips voor persoonlijke effectiviteit

13 september 2007 - Door uw persoonlijke talenten beter te etaleren en effectiever in te zetten, kunt u meer uit uzelf halen. Zowel persoonlijk als professioneel. Word u bewust van uw mogelijkheden door middel van onderstaande tips van Intermediair.

 Lees verder...   Reageer
 

Concrete actie tegen pesten nodig

13 september 2007 - Organisaties moeten meer concrete acties met betrekking tot pestgedrag op het werk nemen. Dit kan in de vorm van het ontwikkelen van een Anti-pestbeleid. Dit stelt Rianda Sacré, studente Personeel en Arbeid aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, in haar scriptie Pesten op het werk. De scriptie wil antwoord geven op de vraag wat de meest voorkomende oorzaken zijn van pestgedrag op het werk en aanbevelingen formuleren voor managers om pesten te voorkomen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Thuiswerker loyaler dan overwerker

13 september 2007 - U vroeg zich af wie uw meest loyale werknemers waren? Niet de overwerkers. Thuiswerkers zijn meer tevreden met hun baan dan grijze muizen die lange dagen maken op kantoor. Dat vermeldt The Wall Street Journal naar aanleiding van een onderzoek van het Amerikaanse Kenexa Research Institute.

 Lees verder...   2 reacties
 

Thuiswerken heeft ook nadelen

12 september 2007 - Wie elke dag in een overvolle trein of file staat, droomt vast wel eens van thuis werken. Toch leidt werken vanuit huis niet automatisch tot meer vrije tijd of tijd met het gezin. In Groot-Brittannië biedt inmiddels 46 procent van de werkgevers de mogelijkheid thuis te werken; drie keer meer dan vorig jaar. Toch zijn de voordelen minder groot dan ze lijken, aldus onderzoek van Orange.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1202 1203 1204 1205 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10