zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Duizend-en-één leugens rond burn-out

Door: Pieter Frijters

Leugenaars met burn-out: Ooit was ik één van hen. Ik raakte compleet opgebrand. En ontdekte later één van de wortels van het kwaad: de duizend-en-één leugens die ik mezelf keer op keer vertelde. Dagelijks ontmoet ik mensen die nu hetzelfde doen als ik toen. Hier volgen herkenbare voorbeelden van hoe we onszelf leugentjes voorhouden die destructief blijken.

 Lees verder...   Reageer

Hoe kies ik tussen noodzaak en mogelijkheden

Door: Asha Kalijan

"Ik realiseer me dat ik een luxe probleem heb en toch worstel ik met de diverse externe mogelijkheden die ik zie. In mijn functie vervul ik plichtsmatig mijn taken en er doen zich ook wel enkele mogelijkheden voor, gedreven door de marktwerking. Echter die boeien me iets minder tegenwoordig, al geeft mijn baan mij de zekerheid die ik nodig heb. Hoe kom ik uit mijn keuze of dilemma?"

 Lees verder...   Reageer

Het opmerkelijke effect van niets doen

Door: Frank van Marwijk

Dit artikel gaat werkelijk over niets! Maar niets is meer dan u misschien denkt. Doet u wel eens niets? Soms zegt dat dan meer over u dan wanneer u wél iets doet. Niets doen kan eigenlijk helemaal niet, betoogt Frank van Marwijk. En als u toch niets doet, heeft dat opmerkelijk veel effect. Zorg dat u hierover niets mist!

 Lees verder...   1 reactie

Overpresteren wordt nauwelijks gewaardeerd. Wat te doen?

Door: Asha Kalijan

"Ik ben een vrij daadkrachtig, generalistisch persoon die kwaliteit hoog heeft staan. Die combinatie zou prima passen bij mijn huidige managementfunctie. Maar alleen in de communicatie naar de buitenwereld staat kwaliteit centraal, want intern blijkt daar niets van. Ik presteer altijd meer dan nodig, maar ik heb idee dat ik de enige ben. Dat geeft me een gevoel van machteloosheid. Hoe ga ik hiermee om?"

 Lees verder...   Reageer

Hoe word ik minder bescheiden?

Door: Asha Kalijan

"Terwijl ik best goede kwaliteit aflever in mijn werk, heb ik niet het gevoel dat het gewaardeerd wordt. Ik werk harder dan de gemiddelde persoon, verleen extra service aan klanten, ben loyaal, maar wordt onderschat; vermoedelijk door mijn bescheiden opstelling. Dat wordt mij verteld. Mijn omgeving is dominant ingesteld en vrij overtuigend, zelfs wat discutabele zaken betreft. Ik ben het beu, wil me niet aanpassen aan de rest, maar wil wel beter tot mijn recht komen. Wat te doen"

 Lees verder...   Reageer

Tien domme vragen over strategie

Door: Fred Akkerma

Bedrijven die duidelijke strategische keuzes maken en deze consequent doorvoeren, zijn succesvoller dan bedrijven die van alles een beetje doen. Dat stelde ooit oerstrateeg Michael Porter. Het klinkt zo voor de hand liggend: wie kiest, heeft succes. Wie echter dieper in het onderwerp strategie duikt, verdwaalt per direct. Tien antwoorden op dito domme vragen over strategie.

 Lees verder...   2 reacties

Twaalf vragen die krachtige besluiten mogelijk maken

Door: John Vrakking

Eén van de krachtigste eigenschappen van sterke CEO’s is het nemen van een besluit en daarnaar te handelen. Je kunt dit als vaardigheid ontwikkelen: leer vertrouwen op je gevoel en twijfel niet. Veel ondernemende geesten gaat dat goed af. Maar durf je er ook de ‘zachte kanten’ van je organisatie mee te benaderen?

 Lees verder...   Reageer
 

Ik ben mijn inspiratie kwijt. Wat moet ik doen?

Door: Asha Kalijan

"Ik blijf hangen in wat ik doe en sinds kort besef ik dat het werk me niet meer inspireert. Iedereen dendert door, ik ook, op zoek naar meer zekerheid, schat ik in. Eigenlijk  doe ik niet meer de dingen die ik leuk vind, namelijk het managen van projecten en innovatie, maar meer van de dingen die ik al een tijd doe: het managen van bestaande zaken. In mijn beoordeling echter werd mijn gesprek aan inspiratie ook al genoemd. Hoe kom ik uit deze spiraal, zonder verlies van mijn zekerheden?"

 Lees verder...   1 reactie

Zo haalt u meer uit uw sales leads

Door: Michel Hoetmer

Stel een potentiële klant vraagt via uw website om meer informatie. Hoe gaat u daar mee om? Belt u de prospect en probeert u meteen een afspraak te maken? Of kiest u voor een andere, wat minder hitsige aanpak?

 Lees verder...   2 reacties

Hoe breng ik structuur in een team van creatieven?

Door: Asha Kalijan

"In werk sinds een jaar met professionals in de creatieve sector. Destijds ben ik aangenomen om omdat ik goed kan structuren. Dat is nodig, maar ik ervaar problemen met het team. Ik krijg niet alle projectinformatie die ik nodig heb. Opdrachten lopen altijd uit, al is het eindproduct op zich goed. Ik sta bekend om mijn wilskracht en zit ik er boven op, maar mijn inbreng wordt in feite niet getolereerd. Hoe kan ik dit veranderen?"

 Lees verder...   Reageer

Tien verspillingen die u gemakkelijk kunt voorkomen

Door: Frank van Marwijk

In veel organisaties houden we ons vaak bezig met zaken waar de klant helemaal niet voor betaalt en die overigens ook niet echt bijdragen aan onze eigen effectiviteit en werkvreugde. Dit is het uitgangspunt van de managementfilosofie lean, een bij Toyota ontwikkelde kijk op het werk, vanuit de ogen van de klant. Een centraal thema hierin is de bewustwording van, en het beperken van verspillingen. Frank van Marwijk beschrijft hoe u deze verpillingen kunt voorkomen of beperken.

 Lees verder...   2 reacties

Hoe kom ik van mijn uitstelgedrag af?

Door: Asha Kalijan

"Ik overzie het momenteel niet goed en krijg taken niet op tijd af. Alles lijkt even belangrijk. Er worden van alle kanten eisen gesteld en ik moet steeds meer bijeenkomsten bijwonen en leiden. In principe prima, want ik heb een brede interesse en leuk werk met veel mogelijkheden. Mijn zorg is dat ik mezelf betrap op uitstelgedrag. Ik heb het gevoel dat ik tekort schiet in mijn functie. Hoe kan ik dit veranderen?"

 Lees verder...   Reageer

Hoe word je een Über, AirBnB of DropBox?

Door: René Jongen

Growth Hacking. Je hebt deze term waarschijnlijk sinds de introductie ervan in 2011 - door Sean Ellis - verantwoordelijk voor de groei van DropBox – al wel eens gehoord. De kans is groot dat je dit associeert met tech start ups en online marketing, of dat je niet precies weet wat Growth Hacking is. Logisch en terecht. Wil je weten wat Growth Hacking is en waarom het voor ieder bedrijf extreem waardevol is, lees dan verder.

 Lees verder...   Reageer

Hoewel ik goed plan kom ik toch tijd te kort. Wat te doen?

Door: Asha Kalijan

"Met timemanagement heb ik ervaring. Toch lukt het me niet meer om alles in de hand te houden. Ik ben resultaatgericht en wil door, maar stagneer regelmatig omdat ik niet alles op tijd kan afronden. Hoewel bij mij alles om planning draait lukt het niet om die bij te houden. Mijn functie is veeleisend en de informatiestromen lijken alleen maar toe te nemen. Zowel in vorm als in frequentie. Hoe leid ik dit in goede banen?"

 Lees verder...   1 reactie

< vorige 11 12 13 14 110 volgende >
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Vakantieganger hamstert voor autoreis  (1) 
Vier dingen die managers moeten kunnen (1) 
Consument wil geen auto meer bezitten (1) 
Dat is logisch (1) 
Wat betekent een kostbare fout voor mijn positie? (1) 
Smart Industry, revolutie of evolutie? (2) 
Kunstmatige Intelligentie: 2,5 miljoen banen op de tocht (1) 
beurs
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Beursupdate: AEX op Wall Street
Wall Street overwegend in het groen
Consumentenkrediet VS groeit harder
meer beurs
top10
Leidinggevende scoort onvoldoende voor begrip ex-kankerpatiënten
Lagere lening door leaseauto, abonnementen en studieschuld
Niet langer veilig achter de firewall
Minder kans op armoede met gewone baan
Leaserijder wil data delen voor onderhoud, minder files en verkeersveiligheid
Millennials geven topmanagement nieuwe betekenis
Slechts twee op de vijf bedrijven beveiligen cloudgegevens met encryptie
Business interruption en cyber-incidenten grootste risico’s voor bedrijven
Beveiligingsprofessionals verliezen 40 uur per maand door inefficiënte systemen
Haastige spoed is goed - omslag naar nieuwe economie in 2025
meer top 10
vacatures
meer vacatures