zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mannen videobellen meer dan vrouwen

3 februari 2011 - Naast e-mail, telefoon en chat blijkt ook videobellen een populair middel te zijn om contact te onderhouden met collega’s en klanten op afstand. Dat komt naar voren uit onderzoek van Microsoft Hardware naar het gebruik van communicatiemiddelen binnen tijd- en plaatsonafhankelijk werken (Het Nieuwe Werken) onder 500 kantoorwerkers.


32 procent van de ondervraagden met een kantoorbaan heeft ervaring met videobellen. Met name mannen die flexibel werken, maken gebruik van de mogelijkheid om te videobellen: bijna 38 procent van de mannen heeft ervaring met videobellen tegenover 22 procent van de vrouwen. 



Het Nieuwe Werken
Het Nieuwe Werken wordt regelmatig in de praktijk toegepast; de helft van de respondenten heeft een flexibele werkplek op kantoor of werkt regelmatig vanuit huis of een andere locatie. Vooral in de ICT/Telecom en Media/Reclame/Communicatie-sectoren wordt vaak frequent op andere plekken dan op kantoor gewerkt. Meer dan een derde (36 procent) van de ‘Nieuwe Werkers’ is bovendien hoogopgeleid. 

Videobellen
Omdat er steeds vaker flexibel wordt gewerkt, veranderen ook de communicatiemiddelen binnen het bedrijfsleven. Uit het onderzoek blijkt dat e-mail en de telefoon nog steeds de meest populaire middelen zijn om contact te onderhouden met collega’s en klanten wanneer niet op kantoor gewerkt wordt. Daarnaast worden ook chat en videobellen in toenemende mate gebruikt om contact te onderhouden. "In het onderzoek komt duidelijk naar voren dat vooral het visuele contact de communicatie met klanten en collega’s bevordert," zegt Jesse Lennards, Product Marketing Manager Hardware bij Microsoft Nederland. "Het blijkt dat men dankzij het visuele aspect van videobellen gemakkelijker plannen kan toelichten aan klanten of collega’s op afstand. Daarnaast vinden mensen videobellen veel persoonlijker omdat relaties daadwerkelijk zichtbaar zijn." 

Tips voor videobellen
Zorg dat de kwaliteit van het beeld zo goed mogelijk is door een goede webcam te gebruiken. Een goede beeldkwaliteit is een van de belangrijkste factoren om succesvol te kunnen videobellen. Een drukke, afleidende omgeving wordt door de ondervraagden ook als storend ervaren, dus een rustige ruimte opzoeken, komt het videobellen zeker ten goede.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemer mag onbelemmerd tv en YouTube kijken via pc
 Acht do’s & don'ts voor vergaderingen op afstand
 Videoconferencing groeit sneller dan zakenreizen
 Breekt vergaderen op afstand definitief door? (video)
 
 
reacties
 
Bjorn Heisterkamp  |   | 
7-02-2011
 | 
11:36 uur
Noem het nou eens gewoon videoconferentie, visuele communicatie of telepresence. Dit klinkt een beetje als de nieuwslezer op de radio die het heeft over 'het populaire computersoftwareprogramma Windows'.

We leven in 2011 en niet in de eerste dagen van de elektriciteit.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10