zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
financieel
 

Ex-directeur bouwbedrijf gedagvaard wegens fraudebeschuldigingen

11 november 2001 - Het Groningse bouwbedrijf Koop Holding heeft haar ex-medewerker Ad Bos voor de rechter gedaagd. Het bedrijf wil op deze manier de schaduwboekhouding van dochterbedrijf Koop Tjuchem in handen krijgen, om deze vervolgens aan Justitie te overhandigen.

  Lees verder...      2 reacties

Managers uit buitenland houden belastingvoordeeltjes

5 november 2001 - Staatssecretaris Bos van Financien handhaaft de belastingvoordelen voor buitenlandse managers. Dat blijkt uit een nog vertrouwelijk besluit van de bewindsman.

  Lees verder...      Reageer

Geen terroristengeld bij speurtocht door Nederlandse fiscus

2 november 2001 - Het ministerie van FinanciŽn heeft belastinggegevens van bedrijven gebruikt in de speurtocht naar terroristengelden. Bij het fiscale onderzoek werden geen nieuwe terroristenrekeningen gevonden.

  Lees verder...      6 reacties

Ondernemers somber over economie

28 oktober 2001 - Het producentenvertrouwen, de stemmingsindicator van de ondernemers in de industrie, is in september sterk gedaald en uitgekomen op -4,9. Dit is de eerste meting van het producentenvertrouwen na de aanslagen in de VS van 11 september.

  Lees verder...      2 reacties

IdeŽel spijkerbroekenmerk in problemen door frauderende directeur

21 oktober 2001 - De introductie van het ideŽle jeansmerk Kuyichi heeft vertraging opgelopen door problemen in de directie. De vertraging houdt rechtstreeks verband met fraude door ex-directeur C. den T.

  Lees verder...      11 reacties

Aantal wanbetalers stijgt fors

18 oktober 2001 - Het aantal meldingen van wanbetalingen is in de eerste negen maanden van dit jaar met zo'n twintig procent gestegen. Dit zegt bestuursvoorzitter G. van der Stelt van de Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij (NCM) in de Volkskrant.

  Lees verder...      1 reactie

Pensioenfondsen zien kaspositie bedreigd

18 oktober 2001 - Diverse pensioenfondsen die de oudedagvoorziening van tienduizenden werknemers beheren blijken zeer krap gefinancierd. Uit berekeningen van Het Financieele Dagblad blijkt dat zeker zes grote pensioenfondsen nog maar net de formeel toelaatbare dekking hebben voor hun verplichtingen.

  Lees verder...      Reageer

KPN dichtbij verkoop GSM-masten

15 oktober 2001 - KPN komt steeds dichter bij een verkoop van haar 2200 zendmasten in de Benelux en Duitsland. Nadat eerder bekend werd dat de jointventure Crown Castle Benelux, waarin het Nederlandse Landis is vertegenwoordigd een bod had gedaan op de 2300 zendmasten van KPN Telecom, komen nu ook uit Duitsland berichten dat een verkoop aanstaande is.

  Lees verder...      11 reacties

'Dankzij Zalm-norm hoeft er niet bezuinigd te worden'

11 oktober 2001 - Ook als de economische groei de komende maanden verder inzakt, zijn bezuinigingen op de uitgaven van de overheid niet nodig. Dat verzekerde minister Zalm van FinanciŽn donderdag in de Tweede Kamer bij de financiŽle beschouwingen over de Miljoenennota 2002.

  Lees verder...      5 reacties

Richard Branson in de markt om Sabena over te nemen

7 oktober 2001 - De Britse zakenman Richard Branson heeft een visje uitgegooid bij de Belgische regering om Sabena gedeeltelijk over te nemen. Volgens de Britse zondagskrant The Observer heeft Branson vooral belangstelling voor de Europese routes van de maatschappij.

  Lees verder...      10 reacties

Britse spoorwegen bijna failliet

7 oktober 2001 - Railtrack, de beursgenoteerde beheerder van het Britse spoorwegennet, staat op het punt failliet te gaan. Het bedrijf is met de Britse regering in gesprek over steun.

  Lees verder...      5 reacties

'Terreur' niet toegestaan als buitengewone last in Amerikaanse boekhouding

4 oktober 2001 - Amerikaanse bedrijven mogen de gevolgen van de terreuraanslagen in hun officiele financiŽle verslaggeving niet opnemen als 'buitengewone' posten. Ze moeten alle verliezen meenemen in de normale bedrijfsvoering.

  Lees verder...      4 reacties

Scheepbouwer mag toch eerder beginnen bij KPN

2 oktober 2001 - Ad Scheepbouwer begint 1 november als bestuursvoorzitter bij KPN. Dat heeft het telecomconcern dinsdag bekendgemaakt.

  Lees verder...      7 reacties

Bonden: commissaris Jelgersma brengt Laurus in gevaar

27 september 2001 - Grootaandeelhouder en commissaris Eric Albada Jelgersma brengt het voortbestaan van Laurus in gevaar, aldus FNV Bondgenoten en Dienstenbond CNV. Zij krijgen signalen vanuit het kwakkelende supermarktconcern dat hij financiŽle deals tegenhoudt uit onvrede over eigen gewin.

  Lees verder...      2 reacties

< vorige 119 120 121 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Liever leuk werk dan hoger salaris (2) 
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst (1) 
Vrouw bepaalt wintersportbestemming (1) 
Werknemers denken meer carriŤrekansen te hebben dan ooit (1) 
Kwart Nederlanders niet met vakantie dit jaar (1) 
Consument vindt dat organisaties geen geÔntegreerde digitale experience leveren (1) 
Vraag naar beheersing Engelse taal in vacatures daalt (1) 
top10
Jonge man wil geen vrouw als baas
Vijf maatregelen om AVG-boetes te voorkomen
Generatie Z meest tevreden met zijn baan
Liever leuk werk dan hoger salaris
Reistijd belemmert stap naar droombaan
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst
Werknemers denken meer carriŤrekansen te hebben dan ooit
In de rode cijfers door de zwarte markt
Jongere vindt vakantieflirt op de werkvloer niet okť
'We hebben het weer naar ons zin op het werk'
meer top 10