Reactie: ''Het is voor Professionals in het ICT vak, meer dan ooit, zaak om bij te blijven in nieuwe methodieken en technieken en de ontwikkelingen te volgen op het gebied van bijvoorbeeld 'outsourcing', 'agile-scrum' en de gevolgen van werken in de 'cloud' en in ketens.''
Klopt helemaal, we zien bij ISES ook een toeloop bij dit soort trainingen. Interessant om te zien dit soort dingen zich ontwikkelen. Wie buiten de boot valt (organisaties en fucnties) en wie gaat pieken.
Reactie: In veel onderzoek naar managementstijlen blijken er maar steeds twee stijlen voldoende robuust: taak vs mensgericht. De effectieve manager of leider (eens met Joan, zij het met kanttekening die ik hier kortheidshalve maar niet uitwerk) kan switchen tussen en mixt beide stijlen. De effectieve mix hangt af van de situatie en de betrokken mens.
Wat de (uitvoerige / gedegen) reactie betreft van Willem Verhoeven het volgende: alles kan vanuit een machtsperpectief gebruikt worden. Dat hoeft echter niet. Ik werk zelf met een benadering die managers/ leiders coached in het versterken van hun intrinsieke motivatiestijl (onderdeel is een 360-graden tool gebaseerd op onderzoek van Fred Luthans en kenneth Thomas). Dat begint bij verhelderen van doelen/ gewenste effecten en (sterker) aanknopen bij de motieven van de medewerker.
Reactie: Veel bedrijven gebruiken nog traditionele manieren op hun producten aan de man e brengen. Ook QRcode worden nog veel te weinig ingezet, zo gebruiken wij sinds kort qrbiz omdat wij hier statistieken kunnen bijhouden van onze campagne.
Reactie: Ik ben verbaasd over het feit dat de focus op de kwaliteit van de werkgever en -nemer aangemerkt wordt als een trend voor 2012 (trend 3). Door de komst van social media zouden kandidaten ineens veel kritischer geworden zijn richting de werkgever en geen genoegen meer nemen met verkooppraatjes. Naar mijn mening wordt hiermee de kennis en kunde van de (toekomstige) IT’ers flink onderschat, maar ook die van de werkgever: het draaide namelijk altijd al om kwaliteit! Bij ons gaan we er al jaren van uit dat een plaatsing van een werknemer pas geslaagd is op het moment dat zowel de werknemer, werkgever en onze accountmanager tevreden zijn, drie keer blij dus. Dit is alleen waar te maken door een continue focus op kwaliteit, zowel op het gebied van hard als soft skills. In mijn ogen is dit dus geen trend, maar een ongoing topic.
Reactie: Het is een simpele constatering van mijn kant dat een belangrijk deel van de conclusie achterwege wordt gelaten, en als je het oorspronkelijke artikel leest lijkt ook dat een te simpele samenvatting van de conclusie van Dhr. Milanovich lijkt te zijn. Is de samenvatting wel correct, dan lijkt mij iets te schorten aan de conclusie van Milanovich. Er wordt gesteld dat je tot de 1% rijkste mensen behoort als je na aftrek van belasting 26314 euro per persoon overhoudt, wat overeenkomt met een jaarsalaris van dik 2 ton bruto voor een gezin. Een opmerkelijke gegeven is dat ‘statistisch’ geen enkel persoon in China of India dit bedrag verdient’, terwijl bijvoorbeeld China zo’n 150.000 miljonairs heeft.
Vervolgens gaat het artikel niet meer over de rijkste mensen ter wereld, maar over de ‘(groeiende) globale middenklasse’ die volgens de auteur ‘zeker niet in een eigen huis woont of een eigen wagen heeft’. Ik zie niet wat het verband is tussen de 1% rijkste mensen op aarde en de groeiende middenklasse in dit verhaal, noch zie ik een definitie van ‘middenklasse’, welke toch echt per land anders is. In Nederland behoor je bij de middenklasse als je 2*modaal verdient (en velen hebben dan een eigen huis en auto), een bedrag waarvoor je in Nigeria tot de rijkste inwoners behoort.
Het boek van de Dhr. Milanovich zal ongetwijfeld goed onderbouwt zijn; ik heb het niet gelezen en ik ken Dhr. Milanovich niet. Maar de samenvatting door express.be, overgenomen door managersonline, lijkt mij zeer onzorgvuldig en te kort door de bocht.
Reactie: De woorden euro en dollar zijn trouwens met een kleine letter. Dat weet bijna niemand, vreemd genoeg, vooral bij de euro niet.
Meer uitleg: http://rudhar.com/economi/eurospnl.htm .
Eigenlijk is argument 5 gewoon argument 3, maar dan recycled en wat krommer gebracht. In de praktijk heb je je DNS- en mail-server al geregeld en heb je gewoon een extra IP nodig voor die tweede SSL site.
Ten aanzien van argument 1 is het omgekeerde wel waar: bij het hosten van meerdere sites die naar elkaar linken, worden de zoekmachine-rankings slechter indien ze een IP adres delen.