Reactie: @ Peter,
Motivatie ontstaat uit een samenspel tussen de biologische (aangeboren) en cultuurafhankelijke (aangeleerde) eigenschappen van een individu en de omgeving van dat individu. (Wikipedia / Giep Franzen. Motivatie: denken over drijfveren sinds Darwin, Uitgeverij Boom, 20 February 2008 ISBN 978-90-473-0063-2.)
Het ontbreken van motivatie ligt dus niet grotendeels aan de leidinggevenden.
Of zelfsturende teams de oplossing zijn, ik denk van niet. Zeker niet voor nagenoeg iedere organisatie. Maar dat is een heel ander thema dan waar het hier over gaat.
(Waarom überhaupt op Managers Online komen, als je zo over managers denkt?)
Reactie: Interessant artikel.
Er zijn zoveel ontwikkelingen op het vlak van ICT dat het allemaal moeilijk bij te houden is. Wat interessant is, is het feit dat bestaande oplossingen steeds klantvriendelijker worden, makkelijker beheerbaar dus, wat uiteraard de klanttevredenheid ten goede komt.
Reactie: Beste Jos,
Volgens mij kan het een niet zonder het ander. Push & Pull strategieën versterken elkaar bij kennisopbouw enorm. Het inrichten van Performance Support verkort de benodigde tijd voor klassikaal / traditionele eLearning (push). Maar ze renderen pas echt als gebruikers eerst (kort) op het juiste spoor zijn gezet. Klassikale 'High Impact Training'-sessies lenen zich hier enorm goed voor.
Je moet immers wel een zaadje planten om een mooie bloem te kunnen kweken ;-)
Reactie: Ik zal altijd gaan voor relatiegeschenken die dagelijks gebruikt kunnen worden en geschenken die niet snel worden weggegooid. Zo blijft de logo of bedrijfsnaam het langst zichtbaar voor de ontvanger.
Reactie: Vooral de eerste twee zinnen in dit artikel vielen mij op, namelijk:
''Omdat een werkneemster fraude had gepleegd met de urenregistratie wilde haar werkgever van haar af. De werkgever wist dat hij geen grond had om de werkneemster op staande voet te ontslaan''.
Normaal gesproken is fraude wel voldoende reden voor ontslag op staande voet. Kan de schrijver van dit artikel aangeven waarom dat in dit geval anders is?
Reactie: Gelijk aan Jan, ik zou eerder denken aan een tijdelijke kracht voor hulp en ondersteuning, of juist voor dit specifiek project.
Het klinkt alsof de huidige veranderingen en de benodigde werkzaamheden (de gestelde eisen) op dit moment te zwaar zijn voor de huidige personeelsmanager. Dus als hij daar hulp bij krijgt, of als iemand anders dat oppakt, dan zou hij weer aan zijn eigen werk toekomen en in zijn oude niveau van functioneren (''omdat hij voorheen goed functioneerde'') terug kunnen keren.
Reactie: Ook een opmerkelijke ontwikkeling dat de +1 van Google tegenwoordig de meeste waarde heeft om een goede weergave te hebben bij zoekresultaten. Social media wordt dus op elk aspect een belangrijke factor om in de gaten te houden als bedrijf.
Reactie: Social media kan moeilijk meer over het hoofd gezien worden, dus een begrijpelijke stap om dit ook te integreren in het HR-beleid en de hierop volgende werving en selectie. Echter blijft het belangrijk om niet blind te varen op social media, aangezien er makkelijk aan window dressing gedaan kan worden (door kandidaten).
Reactie: Wat wij bij Middelkoop Keukens opgemerkt hebben, is dat er de laatste jaren steeds meer geld wordt uitgegeven door bedrijven aan de inrichting van een keuken binnen de organisatie. Wellicht heeft dat te maken met het imago zoals dit artikel al aankaart.
Het is inderdaad niet meer ingewikkeld. In het onderwijs en in organisaties zijn er wel nog verbetermogelijkheden, afgezien van de positieve uitzonderingen. En ondertussen lachen de jongeren zich suf dat de volwassenen nog massaal mailen met elkaar. Zo 20ste eeuws in hun ogen. En gelijk hebben ze. Want mailen is geen effectieve manier voor teams om met elkaar samen te werken. Vertraagt eerder de communicatie dan dat er versnelling plaatsvindt.
Reactie: Ad de Beer,
Ik heb uw bevindingen over mij aan mijn naasten laten zien en hun eerlijke mening gevraagd. Zij herkenden mij totaal niet in het beeld van woede, negativiteit en destructief bezig zijn. Zij vinden het een wonder dat ik, ondanks de tegenwerking, nog steeds positief in het leven sta en open sta voor andere mensen.
Natuurlijk ben ik boos. Heel erg zelfs, maar uitsluitend op de narcist in mijn omgeving en zijn volgers.
Ik heb dat recht om kwaad te zijn. Als je woede inslikt stik je erin.
En soms ben ik ook heel verdrietig om het onrecht en het verlies van de mensen om wie ik gaf (de meelopers), mag ik?
Uiteraard hebben wij het op dit forum niet over bloemetjes en zonneschijn. We hebben allemaal iets gemeen en dat is een narcist in onze directe omgeving die ons kapot wil maken. Wij vinden herkenning in elkaar, bevestiging dat we niet de enigen zijn.
Mogen we alstublieft?
Als u het hier niet mee eens bent stel ik voor dat u stopt met het bezoeken van dit forum, maar bovenal uw ongenuanceerde meningen over mij en de anderen achterwege te laten.
Zonder deze opmerkingen hebben we het al moeilijk genoeg.