Reactie: Een ouder artikel maar niet minder interessant. Gelukkig heeft de overheid de afgelopen jaren hardere maatregelen genomen wat betreft het dragen van beschermende kleding op de werkvloer. Dit was dan ook hard nodig (zoals het artikel al doet suggereren)
Reactie: Klopt natuurlijk helemaal Wout. Als je boodschap goed is, sta je al met één voet binnen. Met uitstralen bedoel ik dan ook niet alleen de look & feel door middel van een lay-out. Maar juist ook de look & feel van de boodschap. Dat kan zitten in wát je zegt en in hóe je iets zegt. Welke woorden gebruik je, wat voor stijl van schrijven, etc. etc. Daar kunnen vaak nog slagen in gemaakt worden.
Reactie: Mee eens @MaartjeKoppen. Wat je wilt uitstralen kan zeker meehelpen. Het komt online soms echter voor dat de boodschap belangrijker is dan de uitstraling. Getuige dat hele lelijke sites soms ontzettend goed verkopen i.v.t. sites die heel goed qua uitstraling zijn.
Toch ben ik 100% met je eens dat uitstraling altijd een bewuste keuze dient te zijn hoe je het onbewuste optimaal kunt activeren.
Reactie: In aanvulling op de vragen die je jezelf kunt stellen, hierbij nog een vraag die in het kader van Personal Branding naar mijn idee erg belangrijk is:
* Wat wil je uitstralen?
Het antwoord hierop kan voortvloeien uit de eerdere vragen, maar kan ook een aanvulling op eerder vragen zijn. Maar al te vaak zie ik namelijk uitingen op LinkedIn, Twitter en blogs waarbij ik het vermoeden heb dat deze laatste vraag niet gesteld is. En dat is zonde! Want dit kan zomaar je zorgvuldig opgebouwde brand aan het wankelen brengen.
Reactie: Het is voor elk bedrijf belangrijk om de trends in de gaten te houden met betrekking tot mobiele telefonie en welke nieuwe kansen hiermee voor handen liggen (vooral met smartphones/tablets kan veel meer gedaan worden binnen en buiten het bedrijf).
Reactie: Het is inderdaad belangrijk om medewerkers goed te ondersteunen tijdens veranderingen binnen het bedrijf, zodat zij tijdens veranderingen nog steeds goed kunnen functioneren.
Reactie: Toch wel interessant om te zien dat onderwijs in de piramide of juist helemaal onderaan (hygiene factor) of juist helemaal bovenaan (self-esteem) geplaatst kan worden. Hopelijk wordt het leren weer meer gezien als iets waar je jezelf mee kunt ontwikkelen.
Reactie: Het is vooral belangrijk om te leren van fouten (zie punt 1) die je zelf hebt gemaakt of die je collega's hebt zien maken met betrekking tot onder druk presteren. Als je ziet hoe het niet moet, kun je in de toekomst beter presteren onder druk.
Reactie: Deze omslag vind ik positief, het is niet vanzelfsprekend dat mensen die ergens langer werken ook elk jaar meer toevoegen aan een organisatie. Daarom vind ik de eis van x aantal jaren ervaring in vacatures ook ietwat overtrokken. Zo komen jonge talenten immers nooit aan werk.
Reactie: Ik dacht eerst, dit artikel kan nooit iets worden. Want je doet het inderdaad ook nooit goed als middle manager. Maar dat hoeft ook niet. Je kan niet (altijd) iedereen tevreden krijgen.
Het artikel gaat goed in op je verantwoordelijkheidsgevoel en je daadwerkelijke verantwoordelijkheid.
Het zet toch wel even aan tot denken.