Reactie: Als de afnemer kan aantonen dat de software niet werkt is het mogelijk dat er een claim wordt ingediend. De afnemer heeft dan zuivere vermogensschade. Een financiële schade die niet voortvloeit uit schade aan zaken of letselschade. ICT-bedrijven kunnen zich tegen de financiële lasten van dergelijke claims beschermen door middel van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
Reactie: Gisteren is er in de media veel aandacht besteed aan de uitkomsten van dit onderzoek. Maar wat is nu eigenlijk de achtergrond van dit onderzoek. Waarom wilde Mercer een vergelijking maken over het aantal vrije dagen per land in Europa.
Dat blijkt nergens uit. In de conclusie durft vervolgens te stellen dat er een causaal verband is tussen het aantal vrije dagen en de productiviteit en verzuimpercentage. Een nogal boude veronderstelling temeer omdat er een wetswijziging heeft plaatsgevonden met als doel het stuwmeer aan vrije dagen dat Nederlandse werknemers creerden op te lossen
Reactie: Nederlanders zijn gewoon een stel individuele angsthazen. Stel je voor, een eigen mening? Daarbij creëren we al jaren lang onze ondergang door het gepruts en overal bang voor zijn. De klap zal straks heel hard aankomen en nederland daalt snel af tot een level van ver onder de 2. Hoe achterlijk kan je zijn de btw te verhogen naar 21%. Het minst aantal vrije dagen en de angst voor ontslag. Slap leiding geven, slap management, en jezelf overal slap achter verschuilen. Dat is nederland anno 2014. Dat konden we ook al zo goed in de 30er jaren. Neutraal blijven want stel je voor.
Reactie: Blijkt maar weer eens dat het niet alleen om de competenties gaat van iemand, maar of iemand ook binnen de cultuur van het bedrijf past is minstens zo belangrijk. Mensen kunnen nu eenmaal niet optimaal presteren wanneer er in een oncomfortabele omgeving gewerkt moet worden.
Reactie: In de allereerste plaats zou men zich nog eens zeer goed moeten beraden over het hele byod verhaal natuurlijk.
Als je namelijk tegen beter weten in iets als byod wil implementeren loop je tegen dit soort zaken aan. Als je daar dan vervolgens eerst niet over hebt nagedacht, krijg je inderdaad dit soort publicaties.
De bal leggen waar....
Als we dan sec kijken naar waar de bal hoor te liggen? Dan is het natuurlijk bij diegenen die hoera en hosanna roepen bij dat byod verhaal. Plotseling heb je man en paard nodig om zaken in goede banen te leiden.
Voorspelbaar
In menig forum en white paper hebben wij al gesteld dat het byod verhaal geen enkele toegevoegde waarde heeft, alleen maar problemen en vragen zal oproepen.
IT is een prachtig vehikel maar wanneer men zaken doet die contra zijn met de materie IT, dan krijg je hel voorspelbaar gewoon grote problemen en grote rekeningen.
Dan zijn uiteindelijk publicaties als deze het intrappen van een open deur. Helaas.
ik neem aan dat je een behoorlijk probleem hebt en kan uit deze twee zinnen niet goed afleiden wat er exact aan de hand is. Wel denk ik dat het verstandig is om juridisch advies in te winnen.
Reactie: De hele site van Express.be is uitgedrukt in afgunst, zo ook dit artikel.
Ik begrijp ook niet waarom een artikel als deze wordt gepubliceerd, slaat werkelijk waar nergens op maar zegt meer over de auteur.
Steve Jobs, zoals zovelen te vroeg heen gegaan, een pionier. En pioniers leven fysiek nooit voor eeuwig, maar laten een legacy achter die iedereen op de aardbol nooit zal vergeten.
Reactie: Ook bij het voorkomen van een mismatch tijdens een sollicitatieprocedure geldt de wet van Murphy. Het vergelijken van een eenvoudige functieomschrijving, met een stapel handmatig door te nemen CV's, geeft inderdaad de meeste kans op een mismatch.
Pas als de functie verzwaard is met benoemde competenties en vaardigheden (de hard- én softskills) en kandidaten vanaf stap 1 in het sollicitatieproces hun kandidatenprofiel verzwaard aanleveren (lees: al dan niet online assessments hebben gedaan) krijg je een voorselectie die een mismatch zoveel mogelijk elimineert.
Dan komt het, zoals altijd, toch nog aan op het gesprek dat je hebt met je kandidaat of kandidaten. Maar het kaf is in ieder geval al van het koren gescheiden.
Reactie: Meten is weten, maar het voorkomt niet een mismatch. Wat beschreven staat is dat de werkgever naar andere zaken kijkt als de werknemer. Dus dan kun je als werkgever wel jouw criteria laten meten, maar dat wil dan nog niet zeggen dat uiteindelijk de werknemer ook tevreden is over wat de werkgever hem/haar daadwerkelijk biedt. (En andersom geldt hetzelfde.)
Reactie: Het oorspronkelijke artikel is 4 jaar oud. In die tijd is er veel veranderd in veranderprocessen.
Jammer dat dit nu weer als nieuws wordt gebracht.