Reactie: Berenschot kwam al jaren geleden tot dezelfde conclusie als die heier vermeld wordt namelijk ''dat bedrijven waar meer vrouwen in het bestuur zitten winstgevender zijn.''
Robert Klaassen van Regus Nederland heeft dus -al jaren- gelijk.
Het zou interessant zijn wanneer hij en vooral wij dus ook de betreffende bedrijven te weten kunnen komen waarom die bedrijven niet op die kennis handelen?
Vinden zij winst niet belangrijk of vinden zij werkende moeders zo eng dat ze met minder winst genoegen nemen?
Reactie: Dit onderwerp blijft actueel. Wordt nu (2014) gebruikt in de studie Bestuurskunde van het NCOI. De zgn. kroonprinsen en prinsesjes van een organisatie presteren inderdaad vaak beter, doordat ze meer ruimte,voorkeur en aandacht krijgen. Maar ook omdat de beoordelaars deze personen beoordelen vanuit de vooroordelen vanwege het stigma. Het risico van dit stigma is dat er ook meer wordt verwacht en dat falen meer consequenties heeft dan bij anderen.
Reactie: Even een opmerking over het advies om niet nerveus/onzeker over te komen tijdens een solliciatiegesprek: dat werkt averechts. Het proberen verbergen van spanning leidt vaak juist tot krampachtigheid en onbewuste gesloten nonverbale communicatie zoals gekruiste armen. Als sollicitant kun je het beste je zenuwachtigheid tonen of nog beter; het zeggen. Dit haalt vaak al veel druk van de ketel waardoor het gesprek vanzelf meer ontspannen verloopt.
Ik heb nog nooit meegemaakt dat hier door de interviewer negatief op werd gereageerd. Integendeel; nervositeit geeft aan dat de sollicitant veel belang hecht aan het gesprek en het kunnen verbaliseren hiervan laat zelfkennis en communicatievaardigheid zien.
Reactie: Ik heb geen Rolex en ik wil geen Rolex. Reden? Omdat ik het zonder uitzondering afschuwelijke horloges vind. Allemaal van die kitscherige apparaten zijn.
Zelf draag ik al 30 jaar een strakke Omega Seamaster. Af en toe een nieuwe batterij en hij gaat weer probleemloos.
Reactie: He lekker wel al deze reacties, het maakt blijkbaar het nodige los. De eigen werkruimte staat ons in dit kantoortuinen tijdperk toch nabij. Jammer dat we geen update zien van Frank zelf, maar hij heeft wel weer een goed gevoel voor wat leeft. Als je nu echt eens wilt weten of je een chaoot bent, de creatieve divergerend denker. Of heb je meer weg hebt van de geordende, convergerende strateeg? Check dan de ACT online talentscan. En mijn bureau..oeff :)
Reactie: Erg vermakelijk om dit artikel te lezen. Als men kijkt naar welke factoren nu rekening gehouden moet worden ten opzichte van 2002, bizar wat een verschil!
Reactie: Inderdaad zorgwekkend, ik ben van mening dat een veilige werkplaats gecreëerd wordt door 2 partijen. Het bedrijf die de middelen beschikbaar moet stellen waardoor er veilig gewerkt kan worden en het personeel die zich netjes aan de regels houdt.
Reactie: Er is inderdaad niet veel werkkleding die specifiek voor vrouwen aangepast is. Vooral bij veiligheidskleding is dit vaak niet het geval. Hoewel het natuurlijk functioneel en veilig moet zijn, mag het er ook wel netjes uitzien.
Reactie: Leuk om dit oude artikel te lezen, een tijd waarbij e-mail marketing nog in de kinderschoenen stond en alles kon en alles mocht. Tegenwoordig is de opvatting bij veel bedrijven dat e-mail marketing ''uit'' en niet effectief meer is. Dit is totaal niet waar, wel is het zo dat er een andere aanpak vereist is, er moet rekening gehouden worden met heel veel dimensies.
Reactie: Behalve een iq en een eq hebben we dan ook nog een dq en staat die 'd' voor 'dom'! Deze 'dq' komt vooral voor bij organisaties waarin andere organen waaruit een organisatie is opgebouwd, niet of nauwelijks functioneren!
Hier komen we dan ook die 'creativiteit' tegen wlke voortdurend 'bedreigd wordt door 'voorschriften', 'waanwijsheid' en zgn. 'deskundigheid'. Zolang men dit niet in ziet en er iets aan doet, blijft het behelpen en ziet de toekomst er niet rooskleurig uit!
Reactie: Bottomline: mensen moeten doen wat ze leuk vinden. Dan halen ze energie uit de taken die ze uitvoeren en heeft de werkgever er het meeste aan.
Ik werk met IT starters waarvoor wij middels een traineeship hun ''voorbereiden'' op hun droombaan. Laat starters eerst maar uitvinden wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Na je studie starten aan je droombaan bestaat niet.
Zodra iemand zijn droombaan beschrijft stippelen we samen het pad uit om daar te komen, ga er niet van uit dat je eerste baan je droombaan is.
Iedereen die twijfelt of het niet weet hoe je bevlogen kunt worden, zou hulp van anderen moeten vragen.
Reactie: Tja, de mens is van nature erg oordeelvormend en hieruit blijkt dat het sneller gebeurd dan dat je soms door hebt.
Ergens is dat jammer omdat veel kandidaten de eerste 30 seconden van een sollicitatiegesprek bewust of onbewust zenuwachtig zijn. ''Gezonde zenuwen'' zijn toch zenuwen die je niet helemaal je zelf laten zijn en dat geeft een verkeerd beeld.
In de recruitmentwereld stellen goede recruiters de kandidaten zo veel mogelijk op hun gemak. De enige manier om iemand zichzelf te laten zijn.
Ondanks dat ik snap wat u met de tekst bedoelt vind ik hem toch iets te kort door de bocht. Hij is namelijk gebaseerd op de klassieke denkfout rondom SocialMedia, namelijk dat u het kan/moet gebruiken om de verkopen te stimuleren.
Sociale media zijn bedoeld om (zoals de naam al zegt) sociaal te zijn. Bedrijven zouden via deze kanalen moeten inzetten op betere contacten met hun klanten en prospect. Hierdoor krijgt de klant meer voeling met het bedrijf en krijgt u klanten die loyaal zijn.
Als u de verkeerde manier om social media te gebruiken met de juiste manier om telefonische acquisitie te plegen vergelijkt dan krijgt u een scheve uitkomst.
Voor beide methodes (mits juist toegepast) valt wat te zeggen. En in combinatie met elkaar is het helemaal sterk