Reactie: Jammer dat je ''the bigger picture'' niet ziet en alleen reageert op het voorbeeld dat jou niet past. Uit onze benchmark blijkt juist dat marketeers zich meer dan ooit verdiepen in de markt en de consument. ''De belangrijkste uitdaging voor dit jaar draait om relevantie en conversie: allereerst wil de marketeer beter segmenteren om relevante content te versturen (genoemd door 74% van de ondervraagden).''
Reactie: De beste zin uit het hele artikel:
''De volgende keer dat u op de send-knop drukt, denk dan eens na over de volgende vraag: is er misschien een betere, goedkopere of gemakkelijkere manier om de boodschap die u nu gaat sturen over de bühne te krijgen?''
Dit inspireert mij tot meer persoonlijk contact, wat altijd beter is.
Reactie: Ik weet nog dat ik begin jaren '90 bij een wetensschappelijk onderzoek instituut werkte waar de voorloper van internet, surfnet, werd gebruikt. Op een goede (?) dag kregen we te horen dat we voortaan email hadden. Iets complexer dan nu, maar toch. En waar het de gewoonte was dat collega's even het hoofd om de deur staken om te vragen of ik mee koffie ging drinken was dat binnen enkele weken veranderd in een mailtje.
Nu zit ik in de trein me te verwonderen als twee leuke tienermeisjes naast elkaar druk doende zijn met App-en. Wat doen jullie? We sturen apps naar elkaar.
En dat noemen we SOCIAL media.
Om nog maar te zwijgen over de geweldige hoeveelheid rommel die marketeers dagelijks over ons uitstorten.
Ja, we kunnen niet meer zonder, maar soms...
Reactie: ''Directeur Peter Zevenhuizen zegt dat steeds meer bedrijven dit soort relatiegeschenken aanbieden en dat steeds meer klanten ernaar vragen.''
Heeft hij goed ingeschat. Tegenwoordig zijn duurzame/eco relatiegeschenken niet meer weg te denken uit ons assortiment.
Reactie: Het klopt inderdaad dat de tijd waarin een willekeurig relatiegeschenk gegeven kon worden en de ontvanger er vrijwel altijd blij mee was, voorbij is. Anno 2014 is de concurrentie moordend en het gebruik van relatiegeschenken wordt vrijwel vanzelfsprekend geacht. Hierbij is ook de gemiddelde waarde van een relatiegeschenk hard gestegen.
Reactie: Schokkend om te zien dat het bij de meest risicovolle bedrijven van Nederland nog steeds ontbreekt aan veilige werkomstandigheden. Maar goed dat er controle is om de werkomstandigheden te verbeteren!
Reactie: Schokkend om te lezen dat veel werknemers zich niet veilig voelen op hun werkplek. Hier dient echt wat aan gedaan te worden, om deze onveiligheid weg te nemen op de werkplek.
Reactie: Interessant artikel, een veilige werkomgeving houdt natuurlijk ook in dat iedereen ze eigen mening kan geven en er geluisterd wordt naar elkaar. Daarnaast zijn de andere factoren ook belangrijk die zorgen voor veilige werkomstandigheden, denk aan veilige machines, kleding etc.
Reactie: We zijn nu bijna 5,5 jaar verder en de neerwaartse spiraal van representatief via smart casual naar casual blijft maar doorgaan.
Politici, TV presentatoren en al die anderen waarvan je voorbeeld gedrag zou mogen verwachten, lijken wel collectief afgesproken te hebben dat er representatief uitzien, zelfs in deze crisistijd, niet meer nodig is.
Reactie: Ik vind het jammer dat het dragen van stropdassen in Nederland afneemt omdat het voor mij wel een pak een stuk meer serieuzer. Zonder stropdas vindt ik meer als je naar feestje gaat en niet naar een zakelijke afspraak.
Reactie: Ik vind het jammer dat de zakelijke kleding wordt ingeruild voor vrije tijds kleding omdat het toch professioneler overkomt als je in pak komt dan een t-shirt spijkerbroek en sneakers. Ik heb er wel begrip voor dat de mensen niet de hele dag in pak rond willen lopen maar je kan toch wel een nette broek met een overhemd dragen? Het is niet helemaal een pak maar het is wel netjes.
Reactie: Als ik op de trein sta te wachten zit ik echt niet te wachten op mail met gratis koffie.
Waarom verdiepen marketeers zich niet in de mark, in consumenten maar blijven ze maar in hun eigen gesloten wereldje rondhangen?
Reactie: Een goede e-mailmarketeer zal er voor zorgen dat het kanaal alleen positief ingezet wordt voor de ontvanger. Helaas zijn er veel bedrijven die het verpesten voor de rest, waardoor het medium e-mail en daarmee e-mailmarketing door velen als SPAM wordt gezien. Wat een goede e-mailmarketeer probeert te doen is het plaatsen van de juiste content, bij de juiste persoon, op het juiste moment. Bijvoorbeeld de aanbieding van een gratis koffie wanneer ik toch al op mijn trein sta te wachten omdat deze vertraging heeft. Mijn advies, lees onze benchmark eens goed door. Het ligt volledig aan de marketeer of jij met je merk als spammer wordt gezien.