Reactie: Een campagne om de jongeren bewust te maken van hun financiële plaatje is zeker geen slecht idee. Het wordt helemaal lastig voor de jongeren als deze ook nog is een eigen woning hebben die zij moeten betalen en er niemand in de buurt is om bij te springen.
Een goed punt om jongeren bewuster te maken van schulden!
Reactie: Het meebrengen van eigen geld om een hypotheek af te sluiten zal voor veel beginnende woningkopers een struikelblok zijn. Maar het is aan de ene kant ook goed dat deze nieuwe regeling er is, hiermee wordt deels voorkomen dat jonge gezinnen in de schulden komen. Doordat zij de hypotheek niet meer kunnen betalen.
Reactie: Opvallend dat de organisatie die achter het onderzoek staat, ook een tig van coaches in aanbieding heeft om je direct te helpen persoonlijk te groeien. In januari las ik juist:'Uit het onderzoek blijkt dat salaris een bovengemiddelde pullfactor is voor deze groep, maar ook flexibele werktijden en pensioen zijn belangrijke voorwaarden[...]' Het ging weliswaar om technisch personeel, maar toch een totaal ander beeld. Tja, weet wat je leest...
Reactie: Een goede analyse en feedback van Asha. Zoals ze aangeeft zit het antwoord niet in aanleren van ‘trucjes’ want die prikt iedereen gelijk door. De sleutel zit inderdaad in ontwikkelen van zelfkennis en bewustzijn. Je kunt een poging doen tot zelfreflectie, maar voor het dieper doorgronden heb je toch echt ondersteuning nodig. Zelf werk ik veel met de ACT online talentscan. Een instrument dat een helder beeld geeft over onbewuste mechanismen en drijfveren. Het verklaart niet alleen je gedrag, maar geeft ook duidelijk aan wat je kunt doen om te verbeteren. En daarmee ontstaat ruimte ook meer jezelf te zijn. Authenticiteit is nog steeds de meest krachtige manier van leidinggeven.
Reactie: Geweldig artikel , ik denk dat ik het uitprint en naar de 1e en 2e kamer stuur , dan hoef ik ook niet ieder half jaar aan te horen dat de economie volgend jaar toch ECHT uit het slop komt ;)
Reactie: Interessant om te lezen. Bij het lezen viel mij de ''moderniserings paradox'' op: humanisering en programmeerpare wereld, meten is weten etc.etc. Volgens mj zullen we niet meer kunnen bouwen op de verzamelde gegevens van de afgelopen jaren. Ik denk dat de ontwikkeling zal moeten zijn om ook met organisaties meer en meer kleinschalig te werken (Eckart Wintzen b.v. Grote instituties en organisaties sterven uit als de dinosaurus. En wat mij opvalt is dat in het artikel spiritualiteit niet aan bod komt. Ik denk dat spiritualiteit, individuele zingeving, veel meer dan tot nu toe richting zal geven aan het handelen van mensen.
De subtitel van Het Perfecte Project is 'De mens als sleutel tot succes'. Als de mens the mother of all fuck-ups is, dan is de mens ook de vader van het succes.
Onze hoop is gevestigd in juist die drie menselijke eigenschappen: leiderschap, volwassenheid en weerbaarheid. Zet de juiste leider op de juiste plaats, denk volwassen - doe volwassen en steek je vinger in de lucht als het je niet bevalt (je wijsvinger he, niet je middelvinger - daar heb ik weer een ander boek over geschreven).
Het Perfecte Project gaat niet over projectmanagement maar over hoe je prutsprojecten kunt ontmaskeren, vóórdat het te laat is. Iedereen kan dat doen, van teamlid tot projectleider, van stuurgroep tot stakeholder en van project-assistent tot minister-president. Het wordt dat tijd dat we stoppen met ons als kikkers te laten droogkoken; eerst maar eens voelen hoe heet het water is voordat we er in stappen.
Afijn, je begrijpt. Iedere tip & truc in het Het Perfecte Project is koud van de grond en geeft iedereen overal in elk soort project de mogelijkheid om in no time het prutsgehalte van een project te bepalen. Om er vervolgens iets mee te gaan doen, he? Want anders is het borrelpraat. Wat we moeten doen en hoe, dat is simpel, dat hebben we allemaal al láng en breed geleerd op de projectmanagementschool.
Hoop doet leven. Hoop in projecten doet ze herleven. Leiderschap, volwassenheid en weerbaarheid zijn de knoppen waar we hoopvol aan kunnen draaien. En wel nu, voordat het te laat is en we weer bergen geld kwijt zijn over de kromme rug van de arme projectmens.
Reactie: Overigens riskeert het opzetten van meldpunten de valididiteit van meldingen op den duur. Opzet en voortbestaan van een meldpunt vragen immers een permanent scherp gehouden definitie van het begrip en uitselectie van ''nieten''. Gebeurt dat wel voldoende en ook nog eens in openbare verantwoording?
En wat te denken van bijvoorbeeld het georganiseerd binnenkomen van massale aantallen meldingen, zoals internet dat mogelijk maakt.
Moeten die geteld worden als één melding om te voorkomen dat kwantiteit ten onrechte wordt benoemd tot kwaliteit?
PowNed-tv toonde enige malen het belang van deze vraag prachtig aan, onder andere bij een centraal georganiseerde demonstratie tegen discriminatie. Een aantal ondervraagde demonstranten bleek duidelijk ''demonstratie-vee''. Wist namelijk het doel van de demonstratie totaal niet te verwoorden, waarna de ''leiding'' -bang voor bekend worden van hun nepperij- de cameraploeg probeerde weg te jagen.
Wetenschaps-methodologisch stekelige problemen. En het brutaaltje onder de publieke media, Powned, had dit goed begrepen en leverde uitstekende wetenschaps-journalistiek.
Reactie: In alle eerlijkheid is deze publicatie een beetje prediken voor eigen parochie. Je kunt namelijk met alle eenvoud van de wereld vacatures publiceren met als inhoud op zoek te zijn naar hoogopgeleide technici, maar wanneer je dit doet voor medior functies is dat nogal weinig zeggend.
Talent (h)erkenning
Er moet worden gezegd dat het gros van de tussenhandelaren voor personeel wel stelt dat zij in staat zijn talent te herkennen, maar dat de realiteit beduidend anders ligt. Talent is nu eenmaal niet een cv, een interview met de professional, al of niet aangevuld met die of gene assessment test.
Nieuw talent
Als men niet begrijpt dat het bestaande potentieel word veronachtzaamt, onder de meest uiteenlopende pregnante reden, dan word het een beschamende vertoning, iets dat het steeds meer is verworden sinds het uitbreken van de crisis in 2008.
Men predikt en roept om dat nieuw een aankomend talent, maar kan dat alleen al niet eens waar maken en is daarom debet aan een miljardenschade aan de NL economie en eigen klanten.
Overheid en falen
Wanneer de overheid zelf dit gegeven niet eens weet te onderkennen, dan toont dit meteen de impotentie en incompetentie van die overheid om op ordentelijke wijze met visie een beleid te voeren op dit vlak.
Dit maakt dan dat publicaties als deze slechts 'windowdressing' is, niet meer dan dat.
Reactie: Stress komt mi niet door niet in oplossingen te kunnen denken, maar door problemen te willen oplossen waar je zelf geen of te weinig invloed op hebt. Het dan niet kunnen los laten van dit soort problemen levert extra stress op.
Reactie: Mocht het toch een wedstrijdje zijn, ik haakte bij het commentaar van Carolien direct af, omdat ik het begin direct vond lijken op een script.
Ik ben het met Phil eens dat koud bellen slecht is, als het klanten lastig vallen is, maar dat er ook mensen en manieren zijn waarbij het goed is en de doelstelling is om klanten te helpen.
Reactie: Volgens mij loopt dit artikel niet met een boog om 'de verborgen vijand' heen, maar gaat het artikel daar helemaal niet over. Dit artikel gaat over verborgen agenda's die iedereen wel eens heeft. Zoals het in het artikel beschreven voorbeeld waarin iemand een dag vrij wilt, waar eigenlijk de klant een afspraak wil maken. Die medewerker is geen verborgen vijand, maar heeft op dat moment wel een verborgen agenda. Dit artikel gaat in op dit soort verborgen agenda's, die veel meer en veelzijdiger voorkomen dan een verborgen vijand, en hoe daar mee om te gaan.
Goed artikel.