Het gebeurt want we zijn mensen. Ik merk het als blogger ook. De meer ik online opereer des te meer feedback ik ontvang. Soms heel onbevangen, soms heel lomp en gelukkig meestal positief en lerend. Ook dan is dicht bij jezelf blijven belangrijk.
Reactie: We zullen dit verhaal nog vele malen mogen uitdragen. het principe van geweldloze communicatie volgens Marshall B Rosenberg in de praktijk van werk en leven !
Reactie: We snappen blijkbaar nog steeds niet hoe wij mensen in elkaar zitten: Zodra er maar een greintje angst aanwezig is voor wat dan ook, schiten mensen in de stress, of ze het zich nu wel of niet bewust zijn.
Stress heeft, door de aanmaak van o.a. Cortisol, automatisch tot gevolg dat ons blikveld van breed en open verkleind naar een smalle focus die puur en alleen gericht is op de mogelijke bron van 'gevaar'. Egoisme is het gevolg.
Hoe langer deze stress fase duurt, hoe meer mensen vast komen te zitten in hun gedrag en manieren van denken: vandaag de dag zijn de meeste mensen verslaafd geraakt aan rationaliteit, aan lineair denken. Deze manier van denken is OOK een direct gevolg van stress. Uiteraard zijn mensen dan niet meer in staat om objectief naar hun eigen manier van denken en doen te kijken en hierin te veranderen!
Het wordt tijd dat het gros van de werkgevers gaat beseffen dat ''Shit in = Shit out'' voor werkelijk ALLES op gaat. Dit kan ook niet anders gegeven het feit dat alles wat we zijn, denken en doen uiteindelijk energie is. En een lamp is nog nooit helderder gaan branden zonder er eerst meer energie in te stoppen.
Als we de hierboven beschreven trend dus willen omkeren dienen we ervoor te zorgen dat mensen een lagere werkdruk ervaren, dat ze kunnen ontspannen en bovenal, dat ze plezier hebben, zich gelukkig voelen met wat ze doen, hebben en wie ze zijn.
Zowel de grote oude culturen als de moderne, hedendaagse wetenschap leren ons dat ALLES kan veranderen, moeiteloos en onmiddelijk. Waarom? Omdat alles begint met Bewustzijn. Mensen die moeite hebben met wat ik hierboven schrijf creeren derhalve letterlijk(!!!!!) hun eigen realiteit waarin niet mogelijk is wat ik zeg.
Er zijn echter vele berdijven te vinden die glashard aantonen dat het WEL zo werkt, met het Semco van Ricardo Semmler als fantastisch en zeer bekend voorbeeld. Kijk voor een beeld van Semco naar deze uitzendig van Nieuwsuur (vanaf 19:50 minuten):
http://www.npo.nl/nieuwsuur/23-06-2014/VPWON_1220720
Semco maakt, of Semmler zich er nu van bewust is of niet, gebruik van dezelfde onderliggende principes van verbinding die overal in de natuur zichtbaar zijn.
Zodra we onze natuur (weer) gaan begrijpen zullen we in staat zijn om MOEITELOOS succesvol te zijn.
Maar ja, dat vergt van mensen dat ze durven te gaan openstaan voor werkelijk nieuwe perspectieven. En hier zit nu net de moeilijkheid, want ook de mensen aan de top zitten vast in hun denken. Dus waar zou de impuls vandaan moeten komen die hen motiveert om anders te gaan denken?
Reactie: Het is ook een kromme situatie. Aan de ene kant is het voor volwassenen enorm lastig om een hypotheek te krijgen waar ze daadwerkelijk wat mee kunnen. Terwijl het voor jongeren op diverse wijzen heel makkelijk is om in een schuld situatie te komen, in wat voor vorm dan ook.
Reactie: Ook al zijn wij het volledig eens met genoemde punten en hanteren wij dit principe zelf ook, zijn de voor- en nadelen toch wel degelijk branch- en situatieafhankelijk en niet zo zwart wit als in het artikel geschetst wordt.
Reactie: Thuiswerken is in opkomst, dat kan niet ontkent worden. Toch zal dit nooit een volwaardige vervanging worden van het werken op kantoor. Communicatie gaat nou eenmaal gemakkelijker wanneer je direct met elkaar in contact kunt komen, elkaar kunt zien en kortere lijnen hebt.
Reactie: Er kunnen op verschillende manieren kostenbesparingen op kantoor gerealiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan het voor de hand liggende energieverbruik, papierverbruik, etc. Maar wat dacht u van de akoestiek op kantoor? Dit kan leiden bijvoorbeeld tot een hogere of lagere arbeidsproductiviteit.
Dank je voor je reactie. Feedback draait inderdaad om ruimte geven aan de ontvanger. In veel gevallen worden 1 of meerdere van de 8 feedbackfouten gemaakt. Jouw opmerking kan ik nog niet geheel plaatsen. Op welke eerste zin doel je en hoe zou jij hem hebben geschreven?
Reactie: A. Tjaarda kaart een goed punt aan, toch zal niet iedereen hier dezelfde visie op hebben. Het aanbieden van een leuk relatiegeschenk is tevens een effectieve manier om relaties te versterken en hoeft helemaal niet veel te kosten.
Reactie: De opties en mogelijkheden zijn eindeloos. Wel merk ik dat er sprake is van een ''flavor of the month''. Loop niet achter de feiten aan indien u uw belangrijke relaties écht wilt verrassen, kijk altijd een stap vooruit
Reactie: En dat terwijl er in de ''relatiegeschenken wereld'' juist steeds exclusievere en duurdere relatiegeschenken ontworpen worden. Is hier een sprake van een verschuiving van kwantiteit naar kwaliteit, of zou het door het feit komen dat het simpelweg een ouder artikel is.