Reactie: Wellicht een negatieve reactie, in ieder geval een kritische. Mijns inziens is authentiek zijn niet wat in het artikel allemaal beschreven wordt. Dat lijken me vooral positieve eigenschappen, die als je die bezit, je ook moet/mag uiten en zo dus authentiek zijn.
Maar authentiek zijn is vooral jezelf zijn. Mocht je dan bv een pessimist zijn, dan zij dat zo, maar als je dat open en eerlijk uit, ben je wel authentiek. Ga je je pessimisme verbloemen, om zo meer te voldoen aan het lijstje van eigenschappen, dan ben je juist niet authentiek, maar speel je toneel.
Dus ook in negatieve eigenschappen kan je authentiek zijn. Of dat je helpt en of je dat wel moet doen en moet willen is een tweede.
Reactie: @Petra U zegt 'Authenticiteit is niet gelijk aan arrogantie/perse de hoofdrol willen/ iemand beledigen etc.' Waar vindt u dat in het artikel terug?
Negatieve belichting? Ik leg juist de nadruk op minder met jezelf bezig zijn en proberen een beetje prettig door het leven te gaan. Dat is toch juist positief?
Waarom doet u zo afstandelijk met 'de schrijver'? Ik heet gewoon Michel. Is dat uw authentieke houding of neemt u een pose aan?
Reactie: Authenticiteit is niet gelijk aan arrogantie/perse de hoofdrol willen/ iemand beledigen etc.
Iemand die echt authentiek is weet zijn plaats in het geheel, en heeft dit soort gedrag helemaal niet nodig.
De schrijver van dit artikel belicht authenticiteit wel heel negatief....lijkt me helemaal niet nodig.
Reactie: We zijn inmiddels een jaar verder en nog steeds geen bank die de Blok hypotheek aanbiedt. Ook de hypotheekadviseur waagt zich niet aan de regeling. Een hypotheekadvies met dit product is onverantwoord.
Patrick Muns
Erkend Hypotheekadviseur
Het hypotheekadvies huis
Reactie: Niet alleen de kosten tijdens de looptijd zijn onduidelijk. Ook de tarieven bij afsluiten van een hypotheek zijn nog steeds niet transparant. Uit onderzoek door Het HypotheekAdviesHuis onder 3 banken en 8 intermediairs in Alphen aan den Rijn, blijkt dat veel dienstverleningsdocumenten geen duidelijkheid geven over wat de consument daadwerkelijk gaat betalen voor een hypotheekadvies met een risicoproduct erbij. Daarbij zijn de dienstverleningsdocumenten of tarieven vrijwel onvindbaar op de sites van betreffende partijen. Het HypotheekAdviesHuis roept de AFM op actie te ondernemen, zodat de consument online vooraf makkelijker kan uitzoeken bij welk hypotheekadvies kantoor ze een afspraak willen maken.
Reactie: De vaktermen kunnen veel duidelijker. Een woord als ''Eigenwoningforfait'', daar zou toch een veel makkelijker alternatief voor verzonnen kunnen worden. Leuk initiatief van De Hypotheker om het publiek te betrekken door ze nieuwe woorden te laten bedenken.