zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Steeds meer vrouwen verkiezen baan boven thuisblijven

mevrouw Lidy Graaff   |    |  20 juni 2006
Reactie: Helaas is in één-ouder gezinnen er niet altijd een keuze... Vader of moeder moet thuis zijn, of wanneer de financiële situatie het toelaat, een hele goeie oppas. Ons zorgstelsel houdt daar tegenwoordig geen rekening meer mee. In sommige situaties goed, soms ontoereikend. Individuele beoordeling is vaak niet mogelijk. Werken, ongeacht je situatieis m.i. nog veelal niet van toepassing.

L.d.G
 

De nieuwe interim manager is vrouw

mevrouw Lidy Graaff   |    |  20 juni 2006
Reactie: In reactie op mevrouw Lumanauw; inderdaad, ben b.v. zelf erg rationeel aangelegd en het gevoelsmatige ligt meer in de intuitie. Net een assessment gehad, helaas nog geen uitslag, maar heb verschillende onderzoeken gelezen die aantonen dat werknemers liever bij een bedrijf werken met meer vrouwen aan de top! Nu de beslissers nog.

L.d.G
 

Hoe voorkom ik dat medewerkers privé e-mailen?

Hans Wierts   |    |  20 juni 2006
Reactie: In de informatie beveiliging heet dat awareness kweken.
Jou opmerking over die medewerker die moet weten dat hij problemen kan krijgen, geldt natuurlijk niet alleen voor zijn privacy. Bijvoorbeeld ook het verzenden van geclassificeerde gegevens via onveilige media. Je zal je USB stick maar in de huurauto achterlaten..
Het probleem zit em er in dat je die bewustwording moet bewerkstellingen en ''vers'' moet houden, het fenomeen van beroepsblindheid is een van de grootste bedreigingen voor informatie. Het gaat al jaren goed. Is kan catastrofaal zijn voor het voortbestaan van de onderneming. Ik vraag dan meestal of ze ook een antivirus product gebruiken van 10 jaar oud..

Al met al is het dus zaak om te weten welke informatie omgaat in je onderneming, wat de risico's zijn, en welke maatregelen je moet nemen om schendingen van die regels te detecteren en tegen te gaan. Waarbij bewustwording in mijn optiek de aller belangrijkste maatregel is die je MOET nemen. Afzitten en bibberen werkt doorgaans voor Nederlanders averechts trouwens..
 

Managers luisteren niet, leiden niet en hebben geen visie. Vinden ze zelf.

Hans Ras   |    |  20 juni 2006
Reactie: Gelukkig (h)erkennen de managers dat er qua luisteren, leidinggeven en visieontwikkeling nog vele stappen te maken zijn. Uit onze dagelijkse praktijk blijkt dat de meeste managers nog zo op zichzelf gericht zijn dat ze nog steeds vergeten hoe ze zelf kunnen uitblinken in het collectief door te doen waar ze qua rol voor aangenomen zijn. Want iemand vertellen wat hij moet doen is aanzienlijk makkelijker dan zelf het voorbeeldgedrag te tonen. De uitdaging voor managers in toekomst wordt medewerkers en collega managers zo te motiveren en inspireren dat ze graag voor je willen werken. De kunst zal worden dat beide partijen elkaars belangen begrijpen en willen dienen.

De andere kant van het verhaal is: ze erkennen nu hun behoefte om zich te ontwikkelen op communicatief en leidinggevend vlak, maar om dit te verbeteren moeten tijd, middelen, mensen en euro's geinvesteerd worden. De grote hamvraag blijft, gaan ze het doen/aanpakken? Waar ik benieuwd naar ben, is of managers in de gaten hebben wat ze het opleverd zowel op de korte als de lange termijn? Per slot van rekening willen ze resultaten boeken, liefst financieel zo veel mogelijk.

Tot nu toe worden de meeste tegengehouden door onze grootste onzichtbare vijand: angst, met name angst voor het onbekende. Op dit moment wordt er gemanaged met angst en weinig met plezier. Sterker nog, het is voor vele van ons lastig om intrisiek nog structureel plezier (in het werk) te beleven.

Een sleutel hierin is de vaardigheid van managers om open te communiceren en zichzelf kwetsbaar op te stellen en de capaciteiten van de manager om de eigen ideeen te combineren met ideeen van de medewerkers. Ik kom graag in contact met managers die erkennen dat het kopje voor hen een waarheid bevat en hulp willen om daar een aantal stappen in te maken.

Hans van RAS training & coaching.


 

Hoe voorkom ik dat medewerkers privé e-mailen?

ton.bosma@home.nl   |    |  20 juni 2006
Reactie: Hans, groepsemail lijkt me inderdaad een goed alternatief daar waar dit niet op practische bezwaren stuit.

Verder ben ik het uiteraard eens met Ton vd V. al wordt in de praktijk vaak het vertrouwen geschonden en is controle en preventie vaak noodzakelijk.

Het verbaast mij trouwens dat dergelijke zaken juridisch zo gecompliceerd zijn.
De praktijk is dan toch meestal heel anders en wordt alles gecontroleerd bij verschillende bedrijven. Ik kan mij nog herinneren dat de afdeling IT bij een bedrijf waar ik vroeger werkte op de hoogte was van alle actuele zaken....

Hoe dan ook, als iedere medewerker gewoon er van uitgaat dat hij geen privacy heeft en problemen kan krijgen als hij rare, verboden zaken doet met zijn pc en toegang tot het internet dan lijkt me dat een goed uitgangspunt. Ik zou dergelijke personen ook graag zien vertrekken als ze de organisatie besmeuren danwel in gevaar brengen.

Muggenzifterij is natuurlijk iets heel anders, dergelijke managers zouden ook gewoon wat meer zinvol werk mogen krijgen. Het lijkt me dat mensen met zo'n instelling weinig bijdragen aan de sfeer en het succes van een organisatie.

 

Foei, Oger

Jeff Dadema   |    |  20 juni 2006
Reactie: @ Fred Akkerma: Ik vind uw opmerking niet erg klantgericht gedacht, maar juist erg vanuit de winkelier.

Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Als de consument werkelijk interesse heeft in het fraaie colbertje (u in ieder geval) dan is het juist wel klantgericht om het nog even te blijven aanbieden. Steeds een geheel nieuwe collectie wordt niet door iedere (potentiële) klant gewaardeerd.

Er zijn tenslotte meer mensen in de late majority dan in de groep early adapters. het colbertje moet dan natuurlijk wel nog voldoen aan het huidige modebeeld.

Maar goed, waar maken we ons eigenlijk druk over? Als klant beslis je altijd nog zelf wat je wel en niet koopt.
 

Steeds meer vrouwen verkiezen baan boven thuisblijven

mevrouw Fathia Kasmi   |    |  20 juni 2006
Reactie: Ik zou mijn baan niet verkiezen boven mijn kinderen. Je kiest vaak bewust om kinderen te nemen en soms moet je daar andere dingen voor opgeven. Je hoeft niet per se meteen te stoppen met werken, maar minder werken is al een optie. Het is belangrijk dat kinderen weten dat ze een mama hebben dat ze ophaalt van school enzo in plaats van je kinderen alleen zien als ze slapen.
 

Managers luisteren niet, leiden niet en hebben geen visie. Vinden ze zelf.

A Stuijt   |    |  20 juni 2006
Reactie: Geachte heer Vorenkamp, Gisela en Hans,

Ook ik weet (sinds 1972) dat ''leiders'' gekweekt behoren te worden en managers opgeleid. Maar om nu zo achter een meneer Blanchard uit de USA aan te lopen!
Van Blanchard gaan er echt dertien in een dozijn!
Ondanks alle kritiek - die ook ik ventileer op Nederlands management en Nederlandse leiding - vind ik zo'n pseudo-onderzoek niet erg geschikt om kritiek of aanpak op te baseren.
 

Vrouwen zijn betere interim managers (Artikel)

Benno R. RENAUD   |    |  20 juni 2006
Reactie: RENAUD Advies zegt:
Of vrouwelijke managers beter, slechter of anders zijn kan toch alleen maar beoordeeld worden als er goed en betrouwbaar vergelijkend onderzoek is gedaan.
En als dit onderzoek niet goed mogelijk is, tja, dan blijft het behoorlijk subjectief en kan het onderwerp wellicht gewoon beschouwd worden als 'leuke borrelpraat'.

 

Managers luisteren niet, leiden niet en hebben geen visie. Vinden ze zelf.

mevrouw Gisela Roga-Willems   |    |  20 juni 2006
Reactie: Beste collega's,

Als manager moet ik, jammer genoeg, erkennen dat de feiten inderdaad zo liggen.
De manier van leiding geven aan de individu is zo belangrijk, dit heb ik al werkende geleerd, maar het wordt weinig toegepast. Heel jammer, want met een rigide manier van leiding geven zal je nooit het beste uit een medewerker naar boven krijgen.
Managers van Nederland laten wij niet alleen aan individueel scoren denken maar meer aan samen scoren.
Pas je manier van leiding geven aan waar het nodig is.
 

Afgestudeerden en werkgevers begrijpen elkaar niet

Student1   |    |  20 juni 2006
Reactie: Ik denk dat studenten tegenwoordig te vroeg beginnen met werken. Als ik zelf klaar ben, zou ik 21 zijn als ik zou kunnen beginnen met werken. Dit is toch veel te vroeg. Ook denk ik dat mensen zich steeds bewuster zijn van de wereld om zich heen en er meer van willen zien voor ze beginnen met werken.

Over prive leven gesproken, dit is inderdaad steeds belangrijker, maar dit is ook niet gek. Mensen hebben steeds meer door dat je je rust goed kan gebruiken en je plezier niet (alleen) van je werk moet hebben. Daarbij is het zo dat als je van student ineens naar een 40-urige werkweek toe gaat dat je een enorme overgang maakt. Misschien is het verstandig om geleidelijker te gaan werken, zodat je je prive leven niet ineens kwijt raakt.

Wat betreft het creatief en innovatief denken en het bezit van communicatieve vaardigheden, met die woorden worden we op school mee doodgegooid en ik kan me dus ook niet voorstellen dat dit een probleem is in Nederland.

Veel vrienden van mij die al wel zijn begonnen met werken zeggen wel vaak dat ze nog niet het gevoel hadden dat ze alles al geleerd hadden om ook daadwerkelijk goed te functioneren in een bedrijf. Zij lopen er elke dag nog tegenaan.
 

Managers luisteren niet, leiden niet en hebben geen visie. Vinden ze zelf.

hans   |    |  20 juni 2006
Reactie: Hoe kun je in godsnaam managen, een visie ontwikkelen, als je niet in staat bent om te luisteren. Het is een absolute voorwaarde dat je niet alleen luistert naar je klanten maar ook zeker naar je collega's. Ik vrees dat dit vaak te maken heeft met een iets te groot ego!
Indien je alleen ontvankelijk bent voor jezelf zal je uiteindelijk eenzaam en waarschijnlijk tevens zonder klanten eindigen.
 

Managers luisteren niet, leiden niet en hebben geen visie. Vinden ze zelf.

heer H.J. Vorenkamp   |    |  20 juni 2006
Reactie: Ik ben sinds 1985 bezig met het verbeteren en ondersteunen van management in tal van organisatie en het komt mij dan ook niet vreemd voor, dat de meest basale vaardigheden voor goed management en/of leiderschap onvoldoende zijn ontwikkeld. Het lijkt ook soms wel of managers vinden dat iedereen een bepaalde training moet hebben, doch zij zelf eigenlijk niet meer. Juist daar waar voorbeeldgedrag zo bepalend is voor het succes van een organisatie. Het zijn van een manager schept verplichtingen en één daarvan is het volgen van meer gerichte training dan alle anderen en er vervolgens ook wat mee te doen.

Het lijkt mij overigens ook gepast om te vermelden dat het ontvangen van leiding net zo moeilijk is. Vele trainingen zijn gericht op het leidinggeven, terwijl het ''leidingnemen''
nauwelijks de aandacht krijgt.
In de praktijk vragen medewerkers bijvoorbeeld om heldere besluiten/visies en als deze dan komen is vast de inhoud of de vorm niet goed. In Nederland lijkt het soms dat medewerkers achterover hangen in afwachting van wat het management doet en als het management dan wat doet is het dus vooral niet goed. Dat dit vanuit medewerkers niveau erg reactief is deert kennelijk niet, want het management moet toch de drijvende kracht zijn. Uiteraard ben ik het met de laatste zinsnede niet mee eens.

Leidinggeven aan een afwachtende groep medewerkers is dodelijk vermoeiend en ondanks een enorme hoeveelheid inzet van de leidinggevende (soms goed en soms minder goed; en wie heeft dat niet!) beweegt de groep niet door het gebrek aan stimulatoren, die lang niet altijd door een leidingevende geboden kan worden. Hiervoor zijn kennelijk andere prikkels nodig. Als die niet gevonden kunnen worden (HRM/Management?) resulteert dit vaak in een oververmoeide leidinggevende, die het vervolgens ook wel goed vindt uit een soort zelfbescherming.

Gelukkig zien wij ook andere voorbeelden van uitstekend luisterende en feedback gevende managers/leiders met een zeer actieve groep medewerkers. Zij vormen dan ook de ruggegraat van het bedrijfseconomisch succes.

Als leidinggevenden zelf vinden dat zij geen goede feedback geven, onduidelijke visies hebben en te wenig situationeel leidinggeven én hieraan wat willen doen mogen ze zich in Nederland verheugen in een enorme keuze van trainingsmogelijkheden. De trainingsdichtheid in Nederland is zo ongeveer het hoogste van Europa.

Hier ligt dan ook niet de kern van het vraagstuk. Dat ligt veel meer in het verkleinen van de ''knowing-doing gap''. Mensen weten iets allang, doch doen het gewoon niet. Mensen vinden het oefenen van communicatie kinderachtig, want dat kunnen ze toch al??!!

Als een voetballer op een WK wil presteren, zal hij honderdduizend maal een spelpatroon moeten oefenen én dat met vele verschillende spelpatronen. Misschien is hij daarna goed genoeg om voor een WK te worden geselecteerd. Managers krijgen daarentegen uitleg over de wijze van feedback geven en cognitief snappen zij vervolgens de inhoud. Waar is het oefenen en hoevaak wordt er daarmee geoefend?

In de komende jaren zal gedrag- en vaardigheidstraining vooral gericht zijn op het oefenen, want de cognitieve kennis wordt uiteraard veel goedkoper dan klassikaal via digitale omgevingen aangeboden. Wij zelf hebben zo'n trainingsaanpak en onze digitale leeromgeving is het best ontwikkeld van alle opleidings- en trainingsbureaus in Nederland.

Ik ben benieuwd of ik die managers met zoveel zelfreflectie als uit het onderzoek blijkt ook in onze trainingen mee mag maken. Of ging het onderzoek juist over de mening van een manager over een andere manager? In dat laatste geval is het een onderzoek met voorspelbare resultaten geweest.
 

Spiritualiteit scoort

evelyn héylen   |    |  20 juni 2006
Reactie: Goede te lezen dat er een kentering komt in het managementbeleid ten aanzien van het personeel.
We hebben zojuist een teamdag gehad met 85 mensen die samen een prachtig groot kunstwerk maakten. Samenwerking, praten, voelen, lachen, maar vooral ook
werkzaam voor het bedrijf.
Laat directies meer ook op die weg gaan, even eens niet vanuit het hoofd maar vanuit het hart.
Succes verzekerd.
Een multinational durfde dit aan onder caoching van een bijzondere professor. Wat een goed initiatief van deze consultant kunst en competentie, daar moeten we naar toe.
 
< vorige 2338 2339 2340 2341 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10