zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Vertrekkende medewerker kost al gauw 100.000 euro

Karel Walg   |    |  7 juli 2006
Reactie: Ik ben werkzaam in de recruitment en het vanuit ervaring volledig eens met dit artikel. Bedrijven hebben sterk de nijging om goede medewerkers als vaste waarde te zien waardoor deze eigenlijk vergeten worden. Hierdoor is de belangrijkste reden voor mensen om over te stappen niet (zoals nog steeds veel mensen denken) geld maar het feit dat ze onvoldoende serieus worden genomen. Advies: Houdt bij je beste mensen in de gaten of ze nog wel uitgedaagd worden, probeer ze tijdig te promoveren, desnoods als er nog geen opvolger is. Verder zijn er ook mensen die gewoon goed zijn in wat ze doen maar die niet omhoog willen (specialisten), laat ook aan hen je waardering blijken door extra salaris, bonussen etc.
Daarnaast gaan te veel managers er van uit dat medewerkers wel weten dat ze gewaardeerd worden, geef soms extra complimenten. Verder wordt het als zeer negatief gezien dat slechte werknemers gewoon hun gang kunnen gaan, zorg er zoveel mogelijk voor dat degenen die de kantjes eraf lopen hier op worden aangesproken en zo nodig ontslagen.
 

Vertrekkende medewerker kost al gauw 100.000 euro

Hans de Goede   |    |  7 juli 2006
Reactie: 
Het probleem van de vergrijzende samenleving is een feit. Het uittreden van deze categorie uit het arbeidsproces, is een gevolg van een door de overheid gestimuleerd proces wat zijn oorsprong heeft eindjaren 70 en zich door allerlei regeling als fut en vervroegde pensionering progressief heeft ontwikkeld.
Tel daarbij op de onvriendelijke regeling voor werkgever en werknemer om tot op hogere leeftijd aan het arbeidsproces deel te nemen.De lasten verzwaring d.m.v. twee jaar doorbetaling van loon bij ziekteverzuim, ( cijfers wijzen uit dat het percentage ziekteverzuim bij 40ers aanmerkelijk hoger ligt dan bij de senioren) extra fiscale druk voor de werknemer boven de 65 jaar.

De neerbuigende houding ten opzichte van die werknemer die wel door wil werken tot op hogere leeftijd, immers hij moet plaats maken, het credo van de twee decennia geleden.
Kortzichtigheid troef! een manier van denken en werken die binnen onze samenleving opgang doet, in alle lagen van de maatschappij, de volksvertegenwoordiging voorop. snel succes boeken.

De oplossing lijkt mij simpel, schep als overheid voorwaarden die aansluiten bij de behoefte en de noodzaak binnen de maatscappij en het bedrijfsleven in bijzonder.
Verminder de lastendruk voor de werkgever, creeer als werkgever synergie binnen de organisatie waarbij het mogelijk wordt om kennis en ervaring van de senior te combineren met de energie van de coming man voor een maximaal resultaat, het princiepe van de leermeester en de gezel. Met inachtnemeing van alle respect voor beide. Met als doel het voortbestaan van de ondernemeing, de samenleveng kosten te besparen.

HDG Communicatie & Management
Business consultant

Hans de Goede
 

Vertrekkende medewerker kost al gauw 100.000 euro

Victor Brettschneider   |    |  7 juli 2006
Reactie: Vanaf 2010 gaan steeds meer delen van Nederland te maken krijgen met een lager worden beroepsbevolking. De hoeveelheid zal hetzelfde of meer worden, mede gezien de toenemende zorgtaak. Het is dus niet de vergrijzing, waar ik mijn zorgen om maak, maar de relatieve hoeveelheid werk. Uit oogpunt van loyaliteit wil je zo veel mogelijk mensen aan de bak hebben om de werklast van werkende binnen de perken te houden. Daarom mag je van mensen, mits niet zelf (fysiek) al zwaar belast en zo, vragen om wat langer te werken. Samen draai je deze maatschappij!
 

Carrière stopt niet na 40ste

A. Hendriksen Oostereng   |    |  6 juli 2006
Reactie: Gelukkig hebben de ministeries van Onderwijs en Sociale Zaken en Werkgelegenheid ''Leren Werken'' in het leven geroepen. Doelstelling: meer duale en EVC trajecten inzetten. In de regio Utrecht hechten wij er groot belang aan ons voor een aanzienlijk deel te richten op werkenden. Wij willen dan ook bedrijven stimuleren om de kwalificaties van werkend personeel te verbeteren onder het motto: Een Leven Lang Leren Werkt in Utrecht. Dus naast het investeren in jezelf als 40-plusser is daar ook een taak weggelegd voor de bedrijven. Beter ouder en goed geschoold personeel, dan straks helemaal geen personeel ( gezien de tekorten die in een aantal branches dreigen te ontstaan). Voor meer informatie over Leren Werken kijk op de website: www.leren-werken.nl
 

Carrière stopt niet na 40ste

R A van Amerongen   |    |  6 juli 2006
Reactie: Het leven zou inderdaad moeten beginnen bij 40. Ik ben echter door een bedrijfssluiting mijn baan kwijt geraakt en heb nu gemerkt dat ik overbodig verklaard word met mijn 56 jaar. Ben nog uitrmate fit, maar 1 keer kort een ziekenhuis van binnen gezien en doe geen wilde sporten meer zoals veel jonkies. Na vele sollicitaties ben ik het met Mevr/Hr Onnela eens dat je, als iets belegen kandidaat direct in het ''vierkante danwel ronde archief'' terecht komt. In plaats van allerlei onzin zaken te regelen zou de overheid daar eens iets meer aan moeten doen.!!
 

Eerst denken, dan schrijven

Ilja van Roon   |    |  6 juli 2006
Reactie: Goede vraag: wat is het probleem als mensen je leren kennen? Het antwoord hangt m.i. af van hoeveel verschil je maakt/wil maken tussen werk en prive. Er zijn best mensen die twee werelden gescheiden willen houden en het internet bemoeilijkt dat.

Persoonlijk hecht ik erg aan privacy en ik merk dat dat een steeds schaarser goed aan het worden is, schaarser nog dan vrije tijd of geld.
 

Senior managers verruilen ambitie voor privéleven

Fred Akkerma   |    |  6 juli 2006
Reactie: @ A Stuijt: de link werkt weer.
 

Senior managers verruilen ambitie voor privéleven

A Stuijt   |    |  6 juli 2006
Reactie: Aan de redactie:

''De pagina kan niet worden weergegeven'' op de link naar onderzoek: aub herstellen.
 

Carrière stopt niet na 40ste

heer F Schophuizen   |    |  6 juli 2006
Reactie: Het leven begint toch bij 40...

Ik ben al een paar jaar de 40 gepasseerd en ik heb niet de indruk dat er iets gestopt is. In tegendeel!
 

Ruimere werktijden in nieuwe arbeidstijdenwet

ruud de la cusine   |    |  6 juli 2006
Reactie: kunt u mij zeggen hoeveel uren men nu per week mag werken
 

CV-tijdperk loopt ten einde

vmaas60@yahoo.com   |    |  6 juli 2006
Reactie: Interessant artikel - voorlopig ben ik neutraal - graag zou ik van mijnheer een andere sollicitatie/voorselectie procedure en methode horen.

Misschien kan hij mij dan overtuigen. Natuurlijk zal mijnheer niet zomaar iets willen afschaffen wat al eeuwenlang gebruikt wordt zonder een beter alternatief achter de hand te hebben.

We hoeven natuurlijk niet alles te weten - maar een tipje van de sluier........
 

Hoe krijg ik het bedrijf weer op de rails?

vmaas60@yahoo.com   |    |  6 juli 2006
Reactie: U geeft het zelf al aan. De verkoopafdeling wordt de sleutel tot deze doorstart (ik vind dat een sympathieker woord).

Kijk wie waar inzetbaar is - allereerst om gewoon nieuw personeel aan te trekken.

Schrik er niet voor terug om pioniers aan te nemen voor in pricipe 1 a 2 jaar - waarnaa voor beide partijen een nieuwe situatie ontstaat.

Creeer arbeidsomstandigheden op maat - dit betekend dat je goede arbeidskrachten kunt krijgen - voor een redelijke prijs.

Als het goed is heeft de verkoopafdeling ook heel veel info over de markt en de klanten - neem de tijd om al deze informatie op te tekenen en te analyseren.

Ken je de markt goed en de klanten - dan weet je ook welke producten succesvol zullen zijn.
 

Carrière stopt niet na 40ste

Kirsi Onnela   |    |  6 juli 2006
Reactie: Wat?! Zijn 40 plussers ''de ouderen''. Volgens mij is er bij Managers online.nl een foutieve denkwijze ingeslopen. Als we met z'n allen tot 67ste levensjaar moeten doorwerken, is een viertiger nog een jonkie!

Aan de andere kant, als je ''al'' 40 bent, wordt je inderdaad als afgeschreven gezien. Het is niet eenvoudig om van baan te veranderen. Door wie komt dat? Door de managers die een 20 jarige met 20 jaar ervaring verwachten bij de sollicitatie en de beetje belegen kandidaten automatisch in de prullenbak afwijzen.

Met z'n allen moeten wij het licht zien: meer respect voor ervaren, enthousiaste professionelen!
 

Hoe krijg ik het bedrijf weer op de rails?

mevrouw S.K. Alders-du Bosc   |    |  6 juli 2006
Reactie: Uit eigen ervaring weet ik dat dit geen eenvoudig klus is en dat adequate ondersteuning van deze nieuwe operations manager van essentieel belang is. Een dergelijk proces kun je volbrengen met de juiste feedback en een ontwikkelingsgerichte advisering.
Betrek alle partijen bij het proces, laat ze verantwoordelijkheid delen, maak concrete afspraken en volg deze consequent, houd het toekomstbeeld ook in de lastige fases levend, doe het vooral samen.
 
< vorige 2322 2323 2324 2325 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10