zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

De ideale directieauto: (Artikel)

M. Serrien   |    |  27 september 2006
Reactie: Non-item of niet, toch is het voor iedereen de moeite om hierover te schrijven. Nog nooit zoveel reacties gezien op een artikel.
Boys will be boys (op 2 dames na) en ja, ik hou ook wel van een mooie directiewagen.
Ikzelf rij met een Skoda Suberb, voor iedereen die een Passat te klein zou vinden! Elke directeur heeft er evenveel plaats in achter de chauffeur als in een 7-reeks of een S-klasse. De mijne is full option en als ik een Passat wil met dezelfde uitrusting, ben ik makkelijk 30% meer kwijt voor minder auto (10 cm korter dan de Suberb).
 

E-mailbeheer bedrijven complete chaos

Martijn Engler   |    |  27 september 2006
Reactie: Reactie op Kim Deckx,

Mijn reactie was gericht aan Jaap Verduijn, op het moment dat ik reageerde was alleen zijn reactie zichtbaar. Ik was vergeten dat de reacties eerst gekeurd moeten worden en er dus mogelijk reacties tussen zouden komen. Excuses voor het misverstand.
 

Goede CEO heeft littekens

MyCall   |    |  26 september 2006
Reactie: Mevrouw Van Den Borre krijgt van mij helemaal gelijk. De beste reclame voor een goede professional is de mond tot mond reclame van collega's. Immers collega's weten onderling heel goed waartoe men in staat is. Dat ervaren zij in de praktijk.
Regelmatig hoor ik verhalen over mensen die heel goed door assesments e.d. komen, simpelweg omdat zij zich vantevoren hebben getraind met allerlei studieboeken.
 

E-mailbeheer bedrijven complete chaos

Kim Deckx   |    |  26 september 2006
Reactie: Reactie op heer Engler Martijn,
Beste Martijn, ons bedrijf kampt niet met een externe overlast, maar wel met een chaotisch beheer intern. Het is niet de spam mail die trouwens bij ons goed gefilterd is, maar de werknemers onderling die het stukje electronisch gereedschap misbruiken. Enerzijds, zetten zij bijna de helft van de organogram in hun mail, anderzijds communiceren ze dan totaal niet met de juiste en toegewezen personen. Wat ook gebeurt is dat er rechtstreeks naar klanten wordt gemailed zonder dat hun intern contactpunt, en verantwoordelijke ''customer'' daar van op de hoogte zijn. De data en info lus die hier opgezet wordt is dan moelijk meer te controleren en na verloop denk iedereen dat iemand anders er wel mee bezig is. De realiteit leert nu dat het totaal niet zo is, en eigenlijk het probleem onbewwakt wordt. Gevaarlijk als het op veiligheidsaspecten gaat.
Mvg, Kim Deckx, Technical Support Manager.Antwerpen, België
 

De ideale directieauto: (Artikel)

Bernardus A.   |    |  26 september 2006
Reactie: Met een Daihatsu Cuore is ook niets mis. De ideale instapauto voor toekomstige leiders. Kwaliteit voor een goede prijs. Wel rekening houden met reisafstand...
 

Nederlanders zijn vreselijke zeikerds

Igor   |    |  26 september 2006
Reactie: Ik vind het enorm compliment als ik tegen iemand (rechtstreeks) klaag. Klagen is een investering. Voorbeeld: als een krant een echt domme fout maakt ga ik zeker geen klachtbrief schrijven, dat zou immers zonde van mijn tijd zijn. Doet mijn vrouw iets stoms dan vertel ik het haar wel - liefst uitgebreid. Ik wil immers nog lang met haar leven dus moet ze zoveelmogelijk ophouden met stomme dingen doen. Klagen is dus complimenteren.

Iets ander dat me ergert : ik erger me bijzonder aan Nederlanders die overal over klagen om vervolgens te proclameren hoeveel erger het in de rest van de wereld dan wel niet moet zijn ! Nederlanders maken er een kunst van om over hun eigen boedel te klagen op een bijzonder met zichzelf ingenomen manier.
Voorbeeld: de NS mag dan beter zijn dan hun Egyptische equivalent, dat neemt niet weg dat ze nog altijd beroerd zijn. Ik leef in Frankrijk en verbaas me bij ieder bezoek aan NL aan de onbekwaamheid gekoppeld aan chauvinisme. Nederland heeft juist niet genoeg zelfkritiek!

Ben wel blij dat ik uit mijn cultuur althans een ongeëvenaard talent heb meegekregen om er 'es goed over te klagen!
 

De mensheid samengevat in een notendop?

heer emile verhage   |    |  26 september 2006
Reactie: Het mooiste uit alle commentaren vind ik dat men zich allemaal aangesproken voelt. De grootste manco van het geschreven woord is dat het betrekkingsniveau altijd verborgen blijft. De mate van ironie of sarcasme waarmee Michel zijn stukken schrijft zijn voor mij heel duidelijk terwijl een ander de teksten heel serieus neemt. Grappig is natuurlijk wel dat het best kan zijn dat het sarcasme dat ik uit de laatste alinea haal, helemaal niet zo bedoeld was door Michel.
Het brengt hoe dan ook reacties los. In die reacties lees ik dan vooral dat men een bevestiging van of een aanval op hun eigen zienswijze ziet.
Iedereen is het eens met de beperkingen die modellen hebben en iedereen wil laten zien dat die beperkingen in ieder geval geen invloed hebben op hun manier van werken.
Het wachten is op het model dat alle modellen verenigd en of over boord gooit.

Wat dachten jullie van het loslaten van het idee dat mensen moeten worden ingedeeld in gedragstypes en dat de verkoper de klant slechts 2 vragen stelt.
vraag 1: Heeft u het product echt nodig?
(ja)==> vraag 2: wat is uw budget
(nee)==> vraag 2: wat doet u hier dan?

Voor de mensen die het betrekkingsniveau missen. Deze opmerking is sarcastisch bedoelt maar is gestoeld op een kern van overtuiging. ''verkopers moeten een bestaande behoeft helpen bevredigen en niet helpen een bevredigingsbehoefte te creeren''

Groet,

Emile Verhage
IMpress communicatie, trainingen en advies.
 

Goede CEO heeft littekens

aaldrik hermans   |    |  26 september 2006
Reactie: Opmerkelijke woorden van mevrouw Van den Borre. Vooral wat betreft haar aanbeveling om oud collega's van de sollicitant te benaderen. Wat is eigenlijk precies de waarde van de aanbevelingen van een wildvreemde aan de andere kant van de lijn? In de wiskunde leerde je vroeger altijd dat je met niet teveel onbekende moet werken om tot een oplossing te komen.
Het lijkt me verstandiger om veeleer uit te gaan van eigen kracht. Misschien is het aanbevelenswaardig wanneer mevrouw Van den Borre eens een tijdje in het bedrijfsleven komt werken.
 

Goede CEO heeft littekens

heer arthur sabajo   |    |  26 september 2006
Reactie: Nogmaals ..goede wijn behoeft geen krans ...de beste methode om een opinie te verkrijgen is die van de Here..
al zal het wat langer duren....maar des te bestendiger zal het zijn....m.a.w. een goede manager zal, indien hij rechtvaardig blijft handelen (niet alleen op papier) vroeg of laat krijgen wat hem toekomt of waarvoor hij gekapt is .
 

De mensheid samengevat in een notendop?

b.j.p.mieden@pyramide.nl   |    |  26 september 2006
Reactie: Goede modellen en goed gefundeerde persoonlijkheidsprofielen kunnen in de praktijk goede hulpmiddelen zijn en richtingaanwijzers. maar om een (zakelijke) relatie op te bouwen is het in de eerste plaats van belang om te realiseren dat we allemaal unieke mensen zijn. We zijn zelf uniek en de ander ook en dat maakt de relatie ook uniek. Dat is leuk, prachtig en een uitdaging. Velen kunnen de ander vertellen wat er gedaan moet worden. Maar hoe ga je open een gesprek in? Hoe kun je goed kijken, observeren en luisteren? Hoe voelt en denkt de ander? Hoe krijg ik contact?

Die vragen kun je pas beantwoorden als je die voor jezelf hebt beantwoord. Kortom: mensenkennis is zelfkennis. Ook degenen die op provisiebasis werken hebben blijvend baat bij zelfkennis. Een grondig psychologisch inzicht en inzicht in het daaruit voortvloeiende doen en laten, denken en voelen en ervaren van mensen. In workshops met een terugkomdag kun je dat inzicht verkrijgen en door oefeningen ervaren hoe het werkt. Die oefeningen en inzichten zijn direct toepasbaar in de praktijk en worden in de terugkomdag geevalueerd en aangescherpt. Op basis van het lees, studie- en werkboek ''De mens in de 21e eeuw'' dat met zeshonderd vragen oefeningen en tips in de praktijk een
prima naslagwerk blijkt te zijn verkrijgen o.a. managers, verkopers, adviseurs en personeelsfunctionarissen, maar ook vele anderen niet alleen inzicht maar ook concrete handvatten hoe men effectief met zichzelf en de ander de dialoog aan kan gaan om de gewenste resultaten te boeken.
Natuurlijk moet je continu alert blijven in leven, wonen en werken, maar de ervaringen van deelnemers geven aan dat de inzichten en oefeningen in prive- en werksituaties werken. Het is fantastisch om te merken dat men doorkrijgt dat oplossingen aan de buitenkant, symptoombestrijding en trucen niet helpen. Dat men wel handig gebruik kan maken van goede modellen en profielen, maar dat men vanuit zelfinzicht en mensenkennis en het tot stand brengen van de ontmoeting met de ander tot de gewenste resultaten komt.
Wetende en zelf ervaren te hebben hoe je dat voor elkaar kunt krijgen en hoe je bewust kunt worden, bewust kunt zijn en vervolgens hoe je effectief bewust kunt doen blijkt ook nog heel erg leuk te zijn, resulterend in veel meer ontspanning, humor en energie. Ga ervoor zou ik zeggen.

Bert-Jan van der Mieden
PYRAMIDE
 

E-mail verdringt persoonlijk contact met collega's

Anne   |    |  26 september 2006
Reactie: Een mooie oplossing is de chatfone, een professionele chat-tool. Uiteraard onvergelijkbaar met een onbeveiligd product zoals msn, waar ook nog eens de hele familie in kan worden opgenomen. Via de chatfone wordt persoonlijk contact gelegd met collega's, maar heb je toch voldoende tijd om na te denken over een antwoord. Het is minder 'dwingend' dan de telefoon en tegelijkertijd interactief genoeg om direct op elkaar te reageren. Bovendien zijn er geen gesprekskosten.
Binnen het bedrijf waar ik werk is de chatfone opgenomen op het intranet, ideaal en zeer effectief.
 

De ideale directieauto: (Artikel)

johan de temmerman   |    |  26 september 2006
Reactie: Direktiewagen... poolwagens... hebben wij na chroom- en leder jalouzie discussies uit vorige levens, in onze nieuwe managementvisie helemaal omgezwaaid. Personeel, verkopers, aankopers én direktie rijden allen met hun persoonlijke wagen en ontvangen een goede km vergoeding voor de voor de firma afgelegde km's. Wat hier wel ter beschikking staat is ... 1 cabrio, 2 motorfietsen, 1 bestelwagen, 1 mobilhome, 1 vrachtwagen, 1 terreinwagen ... en die kunnen het personeel aan brandstofvergoeding privé vrijuit gebruiken, wanneer gewenst .... en dit terwijl automotive onze grootste klant is.
 

De mensheid samengevat in een notendop?

mevrouw Anke luyt   |    |  26 september 2006
Reactie: Beste reagerende trainers,

Oh,oh, wat een heerlijk medium is dit toch om jezelf en je werkwijze als trainer nog eens lekker te profileren......
Hebben we dat nodig te doen, of zijn we mans genoeg om te vertrouwen op ons eigen kunnen en invoelvermogen?



 

De ideale directieauto: (Artikel)

heer Dirk De Grève   |    |  26 september 2006
Reactie: Ik ben het volledig eens met Dhr J.G.Groeneveld.
Ikzelf kom dagelijks met de motor naar het werk en bekijk dit zelfs tweedelig. Enerzijds weinig of geen file-leed, anderzijds een afdoend ontstressingsmiddel.
Een positieve uitstraling doe jezelf, dat kan geen auto of motor voor je doen.
 
< vorige 2262 2263 2264 2265 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10