zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

HR van klassiek naar innovatief

heer M. Bleecke   |    |  11 oktober 2006
Reactie: Communicatie is de smeerolie van elke organisatie. Maar er moet dan wel een organisatie zijn die gesmeerd kan worden. Inzetten op Human Resources vraagt meer dan alleen communicatie.
 

Ervaren manager kiest voor bedrijfsleven

heer M. Bleecke   |    |  11 oktober 2006
Reactie: De overheid heeft niet alleen boter op het hoofd, maar pleegt ook contractbreuk Als je op jonge leeftijd kiest voor een carrière bij de overheid, dan weet je haast wel zeker dat de afgesproken arbeidsvoorwaarden tijdens je loopbaan worden verslechterd. Bezuinigingen treffen (semi-)overheidsinstellngen die vervolgens de werknemers op allerlei gronden ontslaan om toch maar te voldoen aan de budgettaire eisen. Het middenkader wordt onder druk gezet om verantwoordelijkheden op zich te nemen, zonder dat ze de daarbij behorende faciliteiten krijgen. Niet dat in het bedrijfsleven alles koek en ei zal zijn, maar de overheid heeft zich in de laatste decennia tot een onbetrouwbare werkgever ontwikkeld.
 

POP bevordert kans op promotie

heer M. Bleecke   |    |  11 oktober 2006
Reactie: In het onderwijs wordt een POP via de wet BIO verplicht gesteld voor alle lagen van de organisatie. Het is voor veel mensen een extra belasting en inspanning om tot een POP te komen. Ook wordt een POP gebruikt om de kwaliteit van de docenten te verbeteren. Helaas gebeurt het ook om (oudere) werknemers in een traject van ontslag en terugtreden te brengen. Per slot van rekening breng je de zwakheden van mensen in kaart en niet geheel betrouwbare werkgevers maken hiervan gebruik om van hun oudere personeel af te komen. Dus het kan best een mogelijkheid tot promotie zijn, maar zoals bij veel zaken kan het middel ook tegen de werknemer gebruikt worden. Zeker als er onvoldoende waarborgen en afspraken zijn om tot uitvoering te komen. Dan zijn de mensen binnen de organisatie overgeleverd aan de willekeur van de werkgever.
 

POP bevordert kans op promotie

Nieuwendijk   |    |  11 oktober 2006
Reactie: Een POP maak je aan de hand van een SWOT analyse
(SWOT Strengts weaknes Opertunity theats)

Oftewel: na het kijken waar je sterke en zwakke punten liggen in je opleiding/ functie en jezelf (zelfkennis is natuurlijk erg belangrijk) en dit ook doen voor de mogelijheden en valkuilen.
Hierna weet je waar je ben en gaat dan doelen stellen waar je naar toe wilt komen.

Hierna ga je kijken hoe je van A naar B kan komen, en dit zet je neer in een POP (Persoonlijk Ontwikkeling/ Opleidings Plan)

Marcel Nieuwendijk
 

Overtuig u zelf om anderen te overtuigen

heer F Schophuizen   |    |  11 oktober 2006
Reactie: Wist u dat ''overtuigen'' uit de scheepvaart komt? Een schip dat overtuigd is voert teveel zeil en heeft een grote kans om ''om'' te gaan.

Iemand proberen te overtuigen en om te praten lijkt dus helemaal niet zo verstandig. Opgetuigd (of opgetogen) zijn is wel goed, evenals op koers blijven en scherp (aan de wind) gaan.

Het lijkt misschien een flauw woordspelletje, maar de kern is dat overtuigen een extrinsieke motivatie geeft terwijl inspiratie (opgetogenheid, Beisterung [met dank aan Kitty]) een intrinsieke motivatie. En je kunt een paard wel naar het water krijgen/slepen, maar je kunt 'm niet dwingen om daarvan te drinken.
 

POP bevordert kans op promotie

Harmke   |    |  11 oktober 2006
Reactie: Geachte meneer/mevrouw,

maar hoe moet ik een POP maken?

Met vriendelijke groeten,

Harmke Sipma
 

Hoe krijg ik het middenkader mee in veranderingen?

mevrouw Joanne Celens   |    |  11 oktober 2006
Reactie: Eén van de struikelblokken bij het luisteren naar het middenkader dat ze 1) met velen zijn (en dus dat niet zo efficient is om met allen te praten) dat 2) je een basis van vertrouwen moet scheppen alvorens mensen je hun echt inzicht delen (anders hoor je toch alleen maar het politieke correcte) en 3) dat je de schreeuwlelijkers moet kunnen calibreren, want vaak vetegenwoordigen dominante sprekers niet het gedachte goed van de groep.

Juist om deze struikelblokken te omzeilen werkt de methode van een Synthetron discussie heel goed: het middenkader kan zo onderling in een online anonieme chat vergadering van 1 uur met elkaar alles bespreken en zelf bespalen wat de belangrijkste ideeen van de discussie zijn.


Zo krijg je als manager een goed inzicht in wat echt de knelpunten, weerstanden, oplossingen en versnellers zijn.. EN heb je ook meteen het middenkader genegageerd

In Nederland heeft oa Shell regelmatig deze methode gebruikt. Het grote ziekenhuis complex ZNA in Antwerpen heeft ook op deze manier voeling gekregen met wat echt leeft middenkader en diverse personeels geledingen

Voor meer info verwijs ik naar de website van Synthetron of naar Leo.Dijkema@sybnthetron.com of Michel Brakenhof@synthetron.com beiden actief op de nederlands market
 

POP bevordert kans op promotie

heer arjan welsem   |    |  11 oktober 2006
Reactie: 
Is onderzocht welke kant het verband oploopt? Ik zou me in theorie iets kunnen voorstellen in de trant van: mensen die in aanmerking komen voor een promotie, moeten een POP maken ...
 

Anoniem solliciteren, goed idee? (Artikel)

Ward   |    |  11 oktober 2006
Reactie: Ronald, zijn zaken zoals Ras leeftijd en religie dan niet van zéér grote invloed op het functioneren van een team?
 

Ervaren manager kiest voor bedrijfsleven

D.Lammers   |    |  11 oktober 2006
Reactie: Binnen de overheidsinstanties is men zeer goed op de hoogte van bijv. de werkloosheid onder 50+ ers.
Binnen die doelgroep zitten zeer veel goede selfmade managers. De overheid hoeft alleen maar de bestanden van het UWV/CWI te raadplegen en contact zoeken. Maar men blijft (net als het bedrijfsleven) vasthouden aan een afgeronde opleiding HBO/Universiteit, want die kunnen immers alles beter. Dit zien we terug in projecten waarbij Europesche subsidies worden vergeven. De controle is slecht, de uitvoering deugt niet en nu moet mogelijk geld worden gerestitueerd. Kwaliteit is niet afhankelijk van opleiding, maar van instelling en ervaring. Kortom de overheid heeft ook hier een boterberg op het hoofd.

 

Anoniem solliciteren, goed idee? (Artikel)

Ton   |    |  11 oktober 2006
Reactie: Anoniem solliciteren kun je natuurlijk ook doen als je niet direct wilt prijsgeven waar je momenteel werkt.
Het kan onwenselijk zijn dat er direct geïnformeerd wordt bij je huidige werkgever die er onwenselijk op gaat reageren.

Stel je wilt eigenlijk niet weg bij je huidige werkgever maar ziet een wereldbaan in de vacaturebak en je solliciteert ernaar. De werkgever waar je bij soliciteert grijp de telefoon en gaat alvast referenties inwinnen en je werkgever concludeert hieruit dat hij alvast een vervanger moet inwerken omdat jij toch vertrekt binnenkort dan heb je een probleem als de sollicitatie niks wordt. (ja ik weet zo mag je niemand natrekken maar we kennen allemaal de praktijk) Vroeg heb ik me namelijk zo eens op een zijspoor gerangeerd, later solliciteerde ik in eerste aanleg anoniem om die reden. Mijn naam mochten ze trouwens wel weten maar mijn werkgever (nog) niet.


@ Richard, wat bedoel je met sex in jou team? PZ van een bedrijf op de Wallen?

Maar even serieus: Er wordt bij jullie gesport, bedoel je hiermee afdelings die onder elkaar bijvoorbeeld een balletje trappen o.i.d. of werk jij voor een bedrijf in de sportwereld?

Ik ben met je eens dat vooroordelen blijven bestaan immers geen mens is zonder vooroordelen.

Vooroordelen hebben meestal een oorzaak. Dat wil echter niet zeggen dat men daarom maar op vooroordelen moet blindvaren. Een persoonlijk gesprek met een sollicitant kan een veel correcter beeld van iemand geven bovendien geef je iemand een eerlijke kans.

Die kandidaat heeft dan de eer om een eventueel vooroordeel te bevestigen of weg te nemen.

Ik kijk bij om het zo maar te noemen sollicitanten van allochtone afkomst wel of er een behoorlijke graad/wil van integratie in onze maatschappij aanwezig is. Sollicitanten uit tweede of derde generatie die nog steeds zeer slecht Nederlands spreken wijs ik resoluut af omdat ik denk dat deze niet echt bezig zijn zich in te passen in de Nederlandse maatschappij en de ervaring heb dat deze instelling in het bedrijfsklimaat vaak problemen geeft omdat deze kandidaten er vaak een andere ''cultuur'' op nahouden dan de andere medewerkers. Misschien een vooroordeel van me maar ja ik ben ook maar een mens en heb ook recht op mijn vooroordelen.

Ik erger me trouwens groen en geel aan landen, zoals Frankrijk waar de regering grote drommen mensen het land binnenliet en laat terwijl ze weten dat er niet voldoende banen zijn. Zolang er niet voldoende banen zijn in een land zou men de toestroom zoveel mogelijk moeten beperken. Grote massa's werklozen zonder perspectief ontwrichten de samenleving van diverse kanten. Slechts de werkgevers varen er wel bij omdat ze kunnen putten uit een grote zee van mensen die voor een laag (of lager) loon willen of moeten werken.
 

Angst voor beschuldiging seksuele intimidatie bekoelt werkrelaties

Dennis   |    |  10 oktober 2006
Reactie: ik vindt het zwaar overtroffen. het is volledig normaal om je vrouwelijke collega als volwaardig collega te behandelen en te benaderen. Op de manier van ''ik neem geen enkel risico'' loop je op eierschalen en werk je met een masker.
 

Investeren in Rusland of Turkije sneller winstgevend dan in China

Dennis Heuvelmans   |    |  10 oktober 2006
Reactie: Dat is idd zo, al mogen we niet vergeten dat Chinezen, wanneer ze door de democratie zelf kapitaalkrachtiger worden, ook meer investeren in bijvoorbeeld vastgoed en daardoor de prijzen van bestaand vastgoed (investeringen) wel de hoogte ingaan. Verder zijn de opkomende markten zoals Turkije erg in trek.

Voor verschillende redenen: belangrijkheid middenoosten en azië, buitenlanders mogen vastgoed bezitten sinds 2003, turkije is erg mooi vakantieland, turkije is lid van de EG douaneunie, er zijn gesprekken voor toetreding Europese unie, vastgoed en personeel zijn er erg goedkoop wat maakt dat het praktisch alleen maar beter kan worden.

Aan de andere kant is het nu wel de moment want vanaf dat iedereen er begint te investeren ben je eigenlijk al te laat op de kar gesprongen, de winst is nu eenmaal altijd aan de mensen die het meest bij de hand zijn.

10/10/2006
 

Anoniem solliciteren, goed idee? (Artikel)

heer Ronald Verspeek   |    |  10 oktober 2006
Reactie: Richard, je haalt zaken door elkaar en daar gaat het over in deze discussie. Je verward vooroordelen en eigenschappen met elkaar....zoals zo velen helaas.
Bij diversiteit in een team heb je het over karakters.
De karakters moeten elkaar aanvullen of juist door tegenstellingen stimuleren.
Bij het wegnemen van vooroordelen heb ik het vooral over ras, leeftijd en religie; dit zijn de maatstaven die weg zouden moeten vallen bij een selectieprocedure.
 
< vorige 2250 2251 2252 2253 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10