Reactie: Zelf positief blijven wordt bemoeilijkt door de houding van de ''werkcoach'' bij UWV. De openingszin van de coach '' ja, het valt niet mee als je de 50 bent gepasseerd''. Of die van de cursusleider voor de door het UWV opgelegde cursus ''laten we maar snel beginnen want ik heb een pestbui''. Beide opmerkingen geven je als 50+er niet de indruk dat het UWV je echt kan begeleiden bij je zoektocht naar nieuw werk.
Reactie: Ik vind het ook een verslechtering dat ontslag op staande voet nog alleen maar via een procedure kan worden aangevochten. Dat is enkel en alleen in het belang van werkgevers. De beperking in tijd vind ik een redelijke aanpassing: je hoeft als werkgever niet na jaren nog geconfronteerd te worden met een aanvechting...
Reactie: Aan de peiling hebben 2400 Turkse Nederlanders deelgenomen. De SP en Groen Links zijn respectievelijk goed voor elf en acht procent van de stemmen onder Turken. Met name onder jongeren van Turkse komaf is D66 erg populair. http://forums.hababam.nl/archive/index.php/t-187827-turkse-pvda-stemmers-massaal-naar-d66.html
Reactie: Het moeilijkste vind ik toch om mensen om je heen te verzamelen die je stimuleren. Hier krijg ik alleen te horen, houd rekening met je leeftijd dat je waarschijnlijk geen werk meer krijgt.
Dat doet mij toch vaak de moed in mijn schoenen zakken en weet ik niet meer waar ik het moet zoeken.
Ik ben op het moment ook niet meer echt gemotiveerd.
Ik ben secretaresse, maar aangezien dat je al leest van dat de vraag naar secretaresse steeds minder wordt door de digitalisering. Weet ik het helemaal niet meer. Zou graag WMO consulent doen, maar daar heb ik dan weer geen ervaring mee. Heb al meerdere brieven geschreven voor een stage periode. Maar dat lukt ook niet Ja, wat moet je dan. Dan word je toch moedeloos.
Reactie: Carmen, in dat geval zeg ik. Goede keuze dan gemaakt om die sollicitant niet verder in de procedure op te nemen. De bedrijven hebben nog een bepaalde arrogantie om te denken dat de sollicitant blij moet zijn om bij het bedrijf te mogen werken maar dat is allang niet meer zo. Het bedrijf moet ook blij zijn dat de sollicitant bij het bedrijf komt werken. En daar moeten de bedrijven beter mee om gaan. Zegt ook wat over de kwaliteit van de selecteurs overigens. Daar schort het absoluut aan.
Reactie: Goed stukje maar....ik tel nog steeds 6 taalfouten.
Tja, als secretaresse gaat het dan jeuken.....
Vooruit dan:
- nu m.z. nut (neem ik aan?)
- functies moet met een hoofdletter
- vind m.z. vindt
- amen m.z. samen
- is, dat staat voor Schoevers, moet na Schoevers
- veranderd m.z. verandert
Graag gedaan ;-)
Ik ben wel benieuwd of het midden-management zich nog met taalfouten bezig mag houden. Anders hebben we straks toch een klein probleempje.
Reactie: Heel goed verwoord wat er in je hoofd kan spelen wanneer je niet bewust omgaat met het gevaar van groeiend cinisme. Bewust omgaan met je gedachten is hier ne belangrijke speler.....
Een artikel met een sterretje voor werkzoekenden.
Reactie: als secretaresse moet je ook nog steeds de ''oude'' taken vervullen.
Ik als ras echte secretaresse zie tijdens het lezen van dit artikel al 2 fouten, beetje jammer ;)
- foutjes zijn inmiddels aangepast door de redactie!
Reactie: Met de persoonlijke actielijsten uit Dé Vergadertool blijkt uit de praktijk dat acties beter opgevolgd worden en op tijd zijn afgehandeld. Omdat iedereen bij de nieuwe agenda automatisch nogmaals de notulen en persoonlijke actielijst toegezonden krijgt, wordt het medewerkers makkelijker gemaakt, zijn ze minder tijd kwijt en beter voorbereid.
Reactie: In grote lijnen eens met het verhaal, al wordt opnieuw de traditionele fout gemaakt.
Steenkool en diamant bestaan uit dezelfde moleculen, echter van steenkool kun je geen diamant maken.
Ontwikkelen van competenties kan alleen als de competenties latent aanwezig aan, als er talent is.
Te vaak zie ik opleidingsgeld verspilt worden omdat men medewerkers iets wil leren waar ze geen aanleg voor hebben.
Dus breng eerst de competenties in kaart, kijk welke competenties te ontwikkelen zijn en maak dan maatwerk. En dat kan vaak door ervaren medewerkers, dure trainers zijn zelden echt nodig.
Reactie: Als ik wel een respectvolle, persoonlijk gerichte afwijzing met specifieke reden stuur, en soms zelfs met verbetertips, krijg ik altijd! een negatief reactie van de sollicitant. Die ontlaadt zich dan waarschijnlijk. Ik begin er niet meer aan.
Reactie: Artikel is oud maar naar mijn mening toch relevant om even te reageren. Ik merk zelf dat mensen nog altijd niet graag willen besparen op woning en interieur. Cijfers heb ik niet, wel persoonlijke ervaring.