zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Zakenvrouwen in decolleté, een goede zaak? (Artikel)

heer J. Johankers   |    |  13 november 2006
Reactie: Bij ja gaat het natuurlijk ook om de inhoud.......
 

Manager moet op taalles

Laura   |    |  13 november 2006
Reactie: Helaas merk ik dat dit inderdaad een stevig doorzettende trend is. Oorzaak is deels te vinden bij de werkgevers: hoe belangrijk vinden zij de functie-eis ''beheersing van de nederlandse taal in woord en geschrift'' nog? In de afgelopen periode heb ik als sollicitant veel gesprekken gevoerd en er wordt nauwelijks meer naar gevraagd. Dat was voorheen (tot zo'n 5 jaar terug) wel anders! Ook denk ik dat tijdsdruk een rol speelt. Geproduceerde tekst moet te allen tijde terug worden gelezen en gecontroleerd worden op fouten. Hiervoor ontbreekt vaak de tijd want de presentatie of het rapport moet nog diezelfde dag klaar zijn. Tenslotte is deze trend te vinden in de maatschappij als geheel. Hoe vaak op een dag hoor je verkeerd taalgebruik? Zowel in de directe omgeving als op televisie wordt zeer laks omgesprongen met de taal. Ik kan me hieraan enorm ergeren. Ik ben echter bang dat een en ander niet te stuiten is...
 

Zijn zij nou zo slim of ben ik nou zo dom?

heer Ron Tournier   |    |  13 november 2006
Reactie: De wereld zit vaak vreemd in elkaar beste schrijver. Mensen worden soms vaak bedot. Een snelle auto, net als de buren. Een boot net als de buren, een ''chalet'' in de tuin net als de buren. Maar wat blijft onbewust hangen. De merken die deze zaligheid presenteren, hoe onbenullig (of juist vernunftig) dan ook in ons inmiddels geprogrammeerd. Dan is op het moment dat de verleiding te groot wordt die naam de eerst waar de (koop) zoektoch t begint, nietwaar? Dus laat men met dergelijke vreemde spotjes (on)bewust sporen in onze hersenen na.
Of kent u ''LEEN' niet? Daar gaat het in essentie over.
 

Werknemer wordt ziek van managementjargon

martin   |    |  13 november 2006
Reactie: De mens probeert toch zich eeuwenlang te onder scheiden van het gewone klootje's volk, weet u nog de tijd dat zij allemaal met een koffertje rondliepen met een boterham erin en nu is het de trend om zo laat mogelijk te beginnen ( alleen hun kunnen bepalen hoe laat ze beginnen met werken) en vervolgens laat thuis komen en s avonds laat gaan eten,want wij hebben het zo druk
 

Manager moet op taalles

Mirjam W.   |    |  13 november 2006
Reactie: Vandaar dat veel van wat ze willen overbrengen, helemaal niet overkomt.
 

Wat te doen aan slechte gewoontes van medewerkers?

heer Tom De Backer   |    |  13 november 2006
Reactie: Waarom niet de harde lijn volgen? Ik twijfel niet aan uw expertise en uw analyse bevat verstandige technieken die ook ik kan toepassen. Maar mijn eerste reactie was: ''paal en perk stellen aan deze onzin'' Werknemers die tijdens de werkuren naar de kapper gaan, zijn immers per definitie gedemotiveerd? Stel hen voor de keuze: of werken of ontslag. Te meer gezien er nieuwe werknemers worden aangenomen.

Vrijheden kunnen worden toegestaan, bij gratie van het management, niet op initiatief van de werknemer.

Wel lijkt het me een goed idee diegenen die het meest weerstand zouden bieden te benoemen tot team leader en hen voor mijn beleid te winnen. De raddraaiers nemen dan vanzelf de anderen mee.

Tenslotte ben ik niet akkoord met de strategie voor nieuwe werknemers. Hen kan je niet gebruiken als hefboom voor het nieuwe beleid, immers, zij zijn nieuw in een team dat elkaar al jaren kent. Welke nieuweling heeft dan het lef meteen tegen die gewoontes in te gaan? Je plaatst hen daarmee in een erg moeilijke situatie: of meedoen tot ongenoegen van het management, of niet en geen ingang vinden in het team.

Met vriendelijke groeten,


Tom De Backer
 

Uitzendkracht goedkoper dan vaste medewerker

R.vv   |    |  13 november 2006
Reactie: Geheel mee eens.
Werkzekerheid ? Wanneer heeft de werkgever de zekerheid dat de werknemer minstens 20 jaar in dienst blijft ?
Het is eenvoudig om werknemer te zijn. Eerst bedelen om binnen te mogen en eenmaal daar, de wet opleggen (met dreiging van staking nb). Bovendien wordt er veel geïnvesteerd in de werknemer. oa : (dure) opleidingen.
Van een externe uitzendkracht weet men wat men krijgt. En weet men ook hoelang hij blijft. Hij dient zich steeds te bewijzen, anders : eruit. En de werknemer ? Sigaretje roken, beetje lummelen, koffietje hier, theetje daar....
Iedereen op uitzendkontrakt. Ook de ambtenaren. Dat zou wat zijn.
 

Wat bedoelt u eigenlijk?

reneburg@hotmail.com   |    |  13 november 2006
Reactie: Goed artikel ! zeer herkenbaar, ik ben zelf ook zo'n snelle conclusie trekker en besef inmiddels al een tijdje dat beter luisteren een onmisbare kwaliteit is om je verder te ontwikkelen! Ik ga er zeker iets mee doen.
 

Extreem-paars?

jan steenks   |    |  13 november 2006
Reactie: inderdaad, niet te serieus over verkiezingen/politiek doen.
Het is een stukje volksvermaak tussen WKvoetbal en schaatsen in.
U weet toch ook wel dat het bedrijfsleven uitmaakt wat er in dit land gebeurd?
Met genoegen zie ik dan ook dat steeds meer Nederlandse bedrijven overgaan in buitenlandse landen. Dus waar hebben we het straks over in Den Haag?
 

De Bob Ross Manager

heer R.M.J. Bles   |    |  13 november 2006
Reactie: Toch jammer dat mensen reageren op dit artikel alsof het doel hier het schilderij was, als de order die wordt geschreven en het project dat moet worden afgerond... Het gaat hier volgens mij om de weg naar het doel toe, of die weg verhard is of niet, wel of geen verlichting en of je met de fiets bent of met de auto... Of in jargon: kun je terugvallen op het projectbureau of moet je alles zelf doen, zijn er mooie samples, goede referenties, documentatie en presentatie materiaal... noem maar op. En waarom schildert Aart Pijl niet nog een schilderij? Omdat hij de randvoorwaarden niet voorhanden heeft in zijn keuken... Oftewel, waarom is een keer voordoen niet voldoende? Omdat je alles op orde moet hebben. Ja Rob, hoe creatief je in je werk bent hangt van jezelf af, maar als je er 13 prachtige kleuren (lees: assortiment), een goed palet (lees: mooie folders), een stevige ezel (lees: representatieve auto)... een lunch, goed licht en goede instructie in de vorm van motivatie enzovoorts bij 'krijgt', dan wordt jouw creativiteit toch wel beter gestroomlijnd; en dat is volgens mij ook een rol van de goede manager...Toch?
 

Jonge zakenvrouw zoekt aandacht met diep decolleté

Marieke   |    |  13 november 2006
Reactie: @ Heer Schophuizen:
Eigenlijk wel heel makkelijk gezegd... het probleem van sommige mannen (afgeleid worden door een decolleté) afschuiven op de vrouw.

Het lijkt mij dat, zolang een vrouw op de werkplek nog altijd zakelijk is gekleed (en ja... dat kan ook met decolleté), dit geen negatief effect kan en mag hebben omdat u als man er niet mee om weet te gaan.
 

Jonge zakenvrouw zoekt aandacht met diep decolleté

Loes   |    |  13 november 2006
Reactie: Wat een on-professionele houding! tevens een walgelijke verlaging van jezelf,......... dat er nog mannen zijn, die zich zo laten verleiden.... !!!!!
 

Uitzendkracht goedkoper dan vaste medewerker

v.   |    |  13 november 2006
Reactie: Ik werk bij een groot amerikaans medisch bedrijf in Heerlen met vestingen over de hele wereld op het gebied van pacemakers en catheters. In heerlen werken 500 medewerkers via contract of via uitzendburo tempoteam. Het bedrijf heeft de laatste jaar het voornemen om zoveel mogelijk personeelskosten te doen drukken. Een uitzendkracht moet 1.5 jaar over doen om een tijdelijk medtronic contract te verwerven. Daarbij mag hij/zij in die periode maar slechts 1 keer kortdurig ziek zijn,anders verliest hij zijn kans op een vast contract. De nieuwe trend is om met kortdurende projectjes van hoogstens 3 maanden zo flexible goedkope arbeidskrachten te krijgen. Oook wordt er bijzonder goed gebruik gemaakt van oproepkrachten voor 2 dagen per week met een oproepdag. Fulltimefuncties van 40 uur behoort nu wel tot het verleden. Sterker nog uitzendkrachten die een fulltimeconract hadden werden zonder pardon op 32uur gezet,om zo met meer oproepkrachten het werk te verrichten. Zij hebben totaal geen kans op een vastcontract,sterker nog ze hebben zeer weinig rechten. Het komt nu vaak voor dat een oproepkracht op een bepaalde tijdstip wordt opgeroepen,om vervolgens een uur later afgebeld word,om toch maar niet te komen..leuk als je net in de trein zit. Of je bent ingepland voor 8 uur,om daarna als dank al na 4 uurtjes naar huis gestuurd te worden,vanwege een produktie dip midden in de dag. De meesten werken maar voor 8 euro bruto per uur, wat ongeveer 1120 euro netto in de maand is. Heb je het 1.5 jaar kunnen redden, krijg je vervolgens te horen dat er geen vate contracten weggegen mogen worden op dit moment als dank. Je mag wel naar 3 maanden terug komen om vervolgens weer hetzelfde traject af te lopen.

Uizendkrachten willen een vast contract hebben, dat is hun toekomst droom. En niet als mijneer J. van het uitzendburo boven zei, dat als ze geen zin hebben meer in het werk zo weg kunnen gaan. Met deze dure tijden en veel werkeloosheid kan niemand dat meer permiteren. Iedereen heeft wel een huis en dergelijke om deze te moeten betalen. Een tijdelijk minimaal contract daar heeft de meesten werkzoekenden geen boodschap aan. Daarbij werkt medtronic al jaren met veel verloop van uitzendkrachten; ze worden vaak ontslagen om niks, of ze lopen zelf weg. Deze duizenden openstaande arbeiduren per jaar hadden eigenlijk vaste functies moeten zijn..maar helaas dat is niet zo. En het uitzendburo tempoteam in heerlen, werkt met deze beleid volledig mee. die zijn bang als ze hun mond opentrekken,dat ze hun inhouse kantoor wel kunnen sluiten en medtronic een andere uitzendburo gaan kiezen. Dat is vroeger al eens gebeurt met manpower die daar in het bedrijf was gevestigt. Wij hebben een ondernemingsraad die niks te zeggen heeft.. het managementteam en directeur hebben het laatste woord.
 

Pesten leidt tot fors ziekteverzuim

Jan Wessels   |    |  13 november 2006
Reactie: Geachte heer Hoek,

Graag wil ik even inhaken op uw tekst:

Zowel pester als gepestte (als er wordt teruggepest hebben beide partijen trouwens beide rollen) zijn door hun gedachten (interpretatie van de situatie) en doen (agressie of vluchtreactie) schuldig.
De oplossing voor het probleem ligt daarom naar mijn mening niet bij de manager, hoewel die er wel belang bij heeft dat het probleem wordt opgelost en dus zal moeten faciliteren. De oplossing ligt bij de beide personen (of groepen personen). Zij dienen zich eerst bewust te worden van hun exacte gedrag (de ander kan aangeven wat dit is). Vervolgens dienen zich beiden duidelijk te beseffen waarom zij dit doen (hoe zij de situatie interpreteren / wat zij denken). Vervolgens is het zaak te bepalen hoe zij zouden willen denken en doen. Als zij zich ten volle beseffen welke voordelen dit biedt ten opzichte van het huidige gedrag dan biedt dit de motivatie om de bestaande gewoonten in denken en doen te veranderen.

Reactie:
Bovenstaande zienswijze is een interessante therapeutische benadering voor de oplossing van pestgedrag op de werkvloer, maar lijkt me in de praktijk onuitvoerbaar.

De oplossing ligt eenvoudiger. Namelijk een eenduidige richtlijn binnen iedere organisatie die vastlegt dat pestgedrag/mobbing niet wordt getollereerd. Hieraan dient zich iedere werknemer te houden.
Het management heeft een controlerende functie en een leidende rol om ongewenst gedrag te voorkomen. Zij stimuleren de werknemers niet alleen in productiviteit maar ook op het gebied van collegiale samenwerking/omgang.
Bewustwording van gedrag dient niet alleen bij de twee partijen plaats te vinden maar in de hele organisatie.

U schrijft dat wat mensen denken en doen in 95% van de gevallen een gewoonte is en daarmee in belangrijke mate onbewust. Ik begrijp dan niet waarom u de gepestte en de pester(s) ziet als schuldigen. Zijn ze dan misschien nog voor 5% schuldig?

Met vriendelijke groet,

Jan Wessels
Mobbing op de Werkvloer

www.mobbingopdewerkvloer.nl
 
< vorige 2221 2222 2223 2224 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10