zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Moet ik de zaak maar verkopen?

heer T Jonker   |    |  1 december 2006
Reactie: Wij als uitzend organisatie kan jou op korte termijn vakbekwame dakdekkers leveren zodat je gewoon kunt blijven groeien.
 

Verborgen beloningen vaak 'vergeten'

Gerard   |    |  1 december 2006
Reactie: Nou ben ik eigelijk niet zo mee eens.
Laat de werkgever maar eerst eens waardering geven van de werknemers. De werknemers moeten het werk doen, overwerken. Hoevaak krijgt men wel niet de vraag ''zeg kun je misschien even overwerken, of kun je dit even afmaken. Vooral het laatste word vaak genoeg niet eens meegerekend in de overuurtjes mar worden als goodwill gedaan.

Nee, laat de werkgever maar eerst eens om de werknemer denken, dan pas andersom.
 

Nederland koestert manager te weinig

medinu@planet.nl   |    |  30 november 2006
Reactie: Ook ik kan me vinden in het artikel. Nederlanders zijn over het algemeen kritisch ingesteld en schaars in het maken van complimenten naar elkaar. (Mogelijk door afgunst? of is het nooit goed genoeg?) Een positievere basishouding naar collega's levert m.i. juist winst op; niet alleen voor de ontvanger, maar zeker ook voor de gever. Dit bevordert onze samenwerking zowel binnen micro, maar uiteindelijk ook binnen macro verband. Zo heb ik binnen een multinationale organisatie mee mogen maken dat twee bijzonder vakbekwame Nederlandse managers aanspraak konden maken op een vrijgekomen directeurspost. De organisatie hield een evenredige verdeling naar nationaliteit binnen de organisatie nauwkeuring in het oog en iemand met een Nederlandse achtergrond verdiende de voorkeur. Echter binnen de sollicitatietermijn kregen beiden ruzie en maakten elkaar naar derden toe zwart. Uiteindelijk kreeg door het genante gedrag ven beiden, een Britse manager de baan. Overigens van mijn kant van harte gegund.
Tja, of het nu zo typisch Nederlands is ... toch vond en vind ik het frappant ... en helaas na jaren herken ik dit patroon met name bij Nederlandse werknemers nog steeds. Maar mogelijk is mijn kijk op mijn landgenoten niet genuanceerd genoeg en ben ik té kritisch!
Bela de Vries
 

Bedrijven gebaat bij slaapbeleid

Ad de Beer   |    |  30 november 2006
Reactie: Ik ben het uiteraard helemaal eens met de heer Uphoff.
Natuurlijk moeten we voldoende rust nemen, daar is ook de wetgeving duidelijk in.
Maar dat daar weer eens een onderzoek en een artikel aan gewijdt moet worden waarin meer open deuren worden ingetrapt dan er doorgaans al zijn gaat me echt te ver.
Iedere werkgever met een beetje gezond verstand geeft zijn medewerkers rust. Maar is daar van boven af opgelegd beleid voor nodig?
Aan dat rokbeleid heb ik me al dood geërgerd, net of volwassen mensen daar zelf geen oplossing voor kunnen vinden. En nu zou volgens ene semi-intellectueel ook slaapbeleid dienen te worden uitgezet.L
Laat hem eerst de wet eens lezen.
Mensen zijn geen vervangbare artikelen, maar al die moraalridders die allemaal menen anderen hun wil op te moeten leggen en die een zeurterreur over de maatschappij willen uitstrooien mogen van mij best vervangen worden.
Meer wilde ik niet zeggen.
 

Leiderschapsstijl afhankelijk van motivatie

B. v. Brakel   |    |  30 november 2006
Reactie: Het valt me elke keer weer op de discussie over leider(schap) en de rol van managers.

Een manager kan succesvol zijn maar falen als leider. Dit heeft te maken met de verschillende competenties die van de functie gevraagd wordt.

Bjvoorbeeld is dat een leider zich richt op individuen en een manager zich vertschuilt in groepen.
Een goede leider is inhoudelijk gericht terwijl een goede manager zich bezighoudt met formele regels en procedures.
Een ander bijkomstighedi is dat leiders ''macht'' zien als een middel en managers dit zien als een doel.

Bij een manager gaat het vooral om gezag en respect en bij een leider om vertrouwen.

Alleen wanneer de manager de eigenschappen bezit die bij een leider horen kan ook deze hierin succesvol zijn.

 

De X-factor voor verkopers?

Michel Hoetmer   |    |  30 november 2006
Reactie: Hoi Martin,

Petje af dat je op basis van zo weinig informatie meteen zo'n scherp oordeel hebt. Waren er maar meer mensen zoals jij, dan zou de wereld er meteen een stuk beter voor staan.
 

Geld maakt niet gelukkig

Michel Hoetmer   |    |  30 november 2006
Reactie: Beste Anthony,

Met je laatste alinea sla je precies de spijker op de kop. Ik heb ook niet gezegd dat geld een doel op zich is. Maar je kunt er wel hele leuke dingen mee doen. Ik werkte vroeger bij een bank en een cliënt had een heel erg fors spaarbankboekje. Ze deed er alleen niks mee. En ze protesteerde heel erg hard toen wij haar geld in rekening gingen brengen voor het doen van haar administratie. Idem dito iemand die de postcode loterij had gewonnen. Hij deed er een jaar over om uiteindelijk een fiets aan te schaffen! Want dat was zo'n zware beslissing. Het geluk straalde niet van hem af. Is geluk ook niet zo iets als ''alle mogelijkheden (geld, hersenen, relaties, et cetera) die je bezit ten volle te benutten en je ook werkelijk vrij voelen om dat te doen?''
 

Bedrijven gebaat bij slaapbeleid

w.uphoff   |    |  30 november 2006
Reactie: Ad de Beer heeft veel woorden nodig om zijn mening duidelijk te maken. De hoogleraar in narcisme kan denk zijn studieobject makkelijk vinden.
Ik ben het volledig met het artikel eens. Het is al sinds jaar en dag bekend dat rust en activiteit in evenwicht dienen te zijn. Dat dit niet uikomt voor diegene onder ons bij de mens een vervangbaar artikel is moge duidelijk zijn.
Filmtip voor ad Modern Times.
 

Ook directie steeds minder betrokken

mevrouw m kraaij   |    |  30 november 2006
Reactie: IK ben het er helemaal mee eens dat de waardering van directeuren ver te vinden is. Zo nu en dan eens even een compliment kan heel motiverend werken! En gemotiveerd zijn betekend dat de werknemer nog meer inzet toont in het bedrijf en dat betekend.......................................
Een compliment geven kost nog geen minuut!
Dus, waarom niet?
Het zorgt in ieder geval voor een gezond klimaat en een goede werksfeer en daar gaan we toch voor?

Groetjes
 

Bedrijf productiever met 20 procent tijdelijk personeel

mevrouw LN Vogels   |    |  30 november 2006
Reactie: De kop 'Bedrijf productiever met 20 procent tijdelijk personeel' slaat de plank volledig mis. Uit het rapport blijkt namelijk dat tijdelijk personeel momenteel circa 20 procent van het totale personeelsbestand inneemt en bedrijven productiever kunnen zijn door het verhogen van betrokkenheid bij deze medewerkers (zie www.infeite.nl).
 

Bedrijf productiever met 20 procent tijdelijk personeel

heer Wil Jansen   |    |  30 november 2006
Reactie: Sorry, maar uitspraken als ''Betrokken mensen zijn bereid harder te werken'' en ''Bij het vergroten van betrokkenheid spelen een respectvolle behandeling en heldere verwachtingen over de uit te voeren taak de belangrijkste rol'' is het openzetten van de deur van de vliegtuighangar. Raar dat dit gekoppeld wordt aan tijdelijke werknemers. Hoe zit het dan met vaste medewerkers.

Kort door de bocht oplossing: iedereen ontslaan en via een uitzend/detacheringsbureau weer inhuren. De betrokkenheid stijgt (??), ze werken harder (??) en zijn bereid dit voor minder geld te doen (??). Zou dit een economische opleving ondersteunen.

Nogmaals sorry voor mijn cynisme.

 

Nederland koestert manager te weinig

heer Wil Jansen   |    |  30 november 2006
Reactie: Ik kan me wel vinden in het artikel. Het gebrek aan waardering voor de toplaag, wordt echter keihard onderschreven door in de laatste alinea de ''tussenlaag'' te betichten van taaiheid. Jammer. Deze tussenlaag is er gekomen om bedrijven bestuurbaar te maken of te houden. Indien daar de verkeerde mensen terecht zijn gekomen, zegt dat meer over diegenen, die hen benoemd hebben, dan over deze mensen zelf. De tussenlaag bevindt zich in een niet altijd te benijden positie waarbij klappen van boven (en blijkbaar ook in de pers) en schoppen van onder, aan de orde van de dag zijn.

We kunnen niet zonder tussenlagen, dus laten we er voor zorgen de omstandigheden te creeren waarin deze hardwerkende mensen succesvol kunnen zijn. Hier hoort naast training en begeleiding ook respect van de omgeving bij.
 

De X-factor voor verkopers?

Martin   |    |  30 november 2006
Reactie: Hoi Michel,

kromme tenen bij het lezen van je verhaal. Ben erg blij dat je aan het eind aangeeft dat je het in het vervolg anders gaat doen. Je mag verwachten dat mensen in een training bij jou maximale waarde creëren en dat jij ze daartoe inspireert. Bij Janet is dat dus volledig mislukt door jouw slappe houding. Wat ik zou doen is Janet een gratis herkansing aanbieden....
 

Bellende stagiair bron ergernis

Harmen Stevens   |    |  30 november 2006
Reactie: Ik begeleid regelmatig (weliswaar Belgische stagiairs) binnen onze middelgrote onderneming.

Vooraleer ik een stagiair een kans geef om als beroepspersoon binnen ons bedrijf te functioneren/groeien, is er op zijn minst een stappenplan opgesteld voor diens functie. Zodoende weet iedereen waar hij aan toe is.

Indien de stagiair initiatief wilt ontplooien, dient hij dit eerst door te nemen met zijn begeleider op de werkvloer, zodat eventuele scherpe kanten afgevijld kunnen worden; het is niet zo dat gebrek aan initiatief bij mij gelijk staat aan ''slecht'', maar eerder aan ''voorzichtig''.
Iedereen gaat graag vroeg naar huis, maar indien men dit als begeleider irritant vindt, kan het intakegesprek soelaas bieden. Vraag gewoon of de kandidaat-stagiair bereid is af en toe over te werken.
Wat betreft het bel- en sms-gedrag: lead by example mensen.
 
< vorige 2199 2200 2201 2202 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10