zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Tien tips om tijdsdruk te lijf te gaan

heer Luc Comhaire   |    |  6 december 2006
Reactie: 3 gouden tips om tijdsdruk te lijf te gaan :
1) Lees dit soort artikels niet wanneer U onder tijdsdruk staat, U gebruikt Uw tijd op dat moment niet efficient.
2) Stop met denken dat U onder tijdsdruk staat. Het is gewoon op sommige momenten wat drukker. Dit compenseert dan de momenten waarop U inderdaad wat meer tijd hebt, wat langer in de koffiepauze rondhangt, wat tijd neemt voor een gesprek dat eigenlijk niets met Uw job te maken heeft, enz... Gezien als een gemiddelde gedurende het hele jaar zal die ''tijdsdruk'' wel meevallen.
3) Als U een roker bent : stop met roken. U wint daar behoorlijk wat tijd mee en 't is bovendien goed voor de gezondheid.
 

Slechte baas desastreus voor gezondheid en prestaties

F. Vison   |    |  6 december 2006
Reactie: Hoe erg zou het in Nederland zijn? We kennen onderzoek van TNO waaruit blijkt dat 14% van de werknemers last van intimidatie van de baas heeft. We weten over de klachten in GGZ, Welzijn en onderwijs veel over intimiderende managers die professionals met hart voor de zaak als lastig zien en webpesten. Pesten komt volgens Hirigoyen vaak door narcistische bazen. Ik verzamel voor onderzoek cases van hoogopgeleide professionals die geintimideerd worden, bedoeld om inzicht op te doen, om anoniem te publiceren, en een stappenplan te maken voor slachtoffers. Voor het onderwijs hebben we al een empowermentgroep.
 

Slechte baas desastreus voor gezondheid en prestaties

P. Boot   |    |  6 december 2006
Reactie: Volledig mee eens! Jammer dat er geen uitsplitsing per branche is gemaakt. Ik zou met name de Hotellerie eens willen evalueren op slecht leiderschap. Het amateurisme van menig leidinggevende is namelijk schrikbarend. Hier zijn mensen nog nummers ipv individuen.
 

Tien tips om tijdsdruk te lijf te gaan

heer Phil H. Kleingeld   |    |  6 december 2006
Reactie: Leuke tips al hebben ze wel een hoog 'open deuren intrappen' gehalte; ik schreef er in 1987 al over! Een tip vind ik echter niet aan te bevelen; e-mail box niet openen. Dat is a) uitstel van executie , b) afkappen van mogelijk noodzakelijke informatie c) door ophoping van o.a. spam doe je er langer over om door de berg heen te komen.
Ieder mens heeft een eigen tijdbesteding en tijdgevoel op basis van voorkeur gedrag en karakytereigenschappen. Waar de een teveel aandacht aan details besteedt zal een generalist over details heenlezen en tijd kwijt zijn aan 'herstel werkzaamheden'. Graag voeg ik nog een tip toe; verkort de zoektijd naar informatie en zorg ervoor dat iedereen binnen de organisatie op dezelfde wijze archiveert; zowel papieren als mail.
 

Tien tips om tijdsdruk te lijf te gaan

heer Ad de Beer   |    |  6 december 2006
Reactie: De training van de heer Bil heeft een zeer positief effect gehad, hij heeft nu zo weinig te doen dat hij telkens weer hetzelfde gaat doen om zijn tijd te doden.
Of zou hij een spammer zijn die één of ander bedrijf wil promoten?
is dit niet het geval, dan is een geheugentraining op zijn plaats. Of een training effectief werken, want veel werkdruk wordt veroorzaakt door rework, dingen nog eens doen omdat je ze de eerste keer niet goed hebt gedaan. We hebben dat eens onderzocht en dan blijkt dat ca 33% van de tijd besteedt wordt aan rework. Dat zijn al snel 14 uur per week.
En nog een tip, vroeger beginnen is effectiever dan later doorgaan. Ik val iedere dag tussen 7.00 en 7.30 mijn kantoor binnen, voordat de rest komt heb ik al heel wat kunnen doen (zoals dit stukkie schrijven).
En tot slot, stel niet uit tot morgen wat je gisteren had kunnen doen.
Een training timemanagement kost alleen maar tijd die je ook nuttig had kunnen besteden. Tijd is niet te managen, er zit nu eenmaal maar 24 uur in één dag.
 

Tien tips om tijdsdruk te lijf te gaan

mevrouw a. prinssen   |    |  6 december 2006
Reactie: Ik ben te goed van vertrouwen, geloof ik.
Ik dacht nog: rare naam die man: Bil.
Maar dat het een ordinaire bedrijfsnaamspam was...
Gunst.
Heeft iemand al eens overwogen hoe ongelooflijk veel negatieve emotionele lading tijdsdruk heeft?
Ik heb een heel leuke training waarmee je daarmee leert omgaan... :)
Naja. Laten we maar overgaan op de orde van de dag: Plannen wat moet, wat kan, wat gewenst is. En veel van eh... bil. In de zin van tussentijds wandelen! (voor we misverstanden krijgen).
Overigens IS Tijdsdruk inderdaad wel degelijk vaak een tussen-de-oren-kwestie hoor! Is mijn ervaring uit de praktijk. Op zo'n gevoelsmoment een lijstje maken van wat nu werkelijk moet, hoe het zo snel/makkelijk mogelijk kan en wat je kunt laten liggen of delegeren helpt wel degelijk.
De neiging om jezelf op te sluiten met werk kán heel heilzaam zijn als je daarmee externe storingen voorkomt maar vergeet in vredesnaam niet dan om de twee uur je neus om de buitendeur te steken voor een ommetje van tenminste 10 minuten. Eet ondertussen wat fruit, eiwitten en langzame koolhydraten en drink een goed glas water (jaaaa mam) want dát houdt je op de been en zorgt voor goede tijdsbesteding.
Doorwerken als je hoofd er niet bij is, als je te moe bent of als je niet ''goed'' zit heeft geen zin.
Een opgeruimde werkplek LIJKT voor veel mensen het absoluut summum voor je begint maar blijkt in de praktijk vaak een uitstelmoment van jewelste, zeker als je thuis werkt. (na het buro volgt de afwasmachine, de wasdroger en voor je het weet sop je plintjes af om maar niet te hoeven beginnen aan je deadline-klus.)
Ik ben een WAHM (thuiswerkende moeder) en dat is met mijn praktijk aan huis niet altijd even effectief. Als ik écht iets moet schrijven ga ik dus weg - ik ga dan in een goede eersteklas stationsrestauratie zitten of in een goed lunchrestaurant, laat me de hele dag verzorgen en werk als een speer.
Ieder heeft zo zijn eigen succesmethodes. Zelfs zonder spammende reclame.
 

Vijf tips om functioneel te liegen

heer thomas peinder   |    |  6 december 2006
Reactie: het is de toon die de muziek maakt en daar is geen liegen voor nodig [maar gevoel voor muziek ahw.]liegen is een vorm van sociaal wenselijk gedrag vertonen. Daar lijden ook heel veel mensen zelf onder.[angst voor afwijzing]
 

Hoe moet ik \'zachte\' teamtargets formuleren?

NIEK IMMERSEEL   |    |  6 december 2006
Reactie: weliswaar heb ik de afgelopen drie tot vier jaar veel gedaan om de verkopers duidelijk te maken wat de kerntaken van een verkoper zijn maar toch blijven zij op hun eigen eilandje zitten welke zij in 10 tot 20 jaar rondom zich hebben gebouwd. Inzichtelijk is gemaakt wat er nodig is om het bedrijf te laten groeien op een gezonde manier en wel met 5% per jaar naar een totaal van 20 miljoen euro in 2010. De verkoopmedewerkers doen echter alleen hun verkoopwerkzaamheden en zetten het groootste deel van hun activiteiten in het licht van hun eigen prive leven d.w.z. zorgen binnen zo kort mogelijke tijd de werkzaamheden te doen en dan vlug te vertrekken naar huis. Hun werkweek is vaak niet meer als 35 uur ipv 40. De omzet staat nu al 5 jaar stil en het gewenste effect blijft uit. De verkopers zien mijn persoon als ongewenst omdat er een dreiging is ontstaan dat zij worden beperkt in hun vrijheid. Kortom: veel spanning en derhalve weer irritatie bij mij als verkoopleider omdat de targets niet gehaald worden. De verkopers geven aan meer behoefte te hebben aan een verkoopbegeleider. Dit laatste komt voor hun neer op een manusje van alles bij de directe gang van zaken en zeker niet op planning en verandering. Zij willen onafhankelijk blijven zoals voorheen en zeker niet meer tijd investeren in hun eigen toekomst en werk.
Voor hun zijn de zachte targets van veel meer belang als de harde targets ondanks het feit dat de beloning voor hun werkzaamheden boven het gemiddelde is. Het doel om als complete organisatie naar buiten te treden en vooral kwaliteit toe te voegen aan de organisatie lijkt veel en veel verder weg als dat in mijn ogen nodig is. De directie van dit 'familiebedrijf' welke al 50 jaar bestaat is sterk geneigd om de lieve vrede te bewaren en kiest vnml. voor de zachte oplossing: laat het allemaal maar wat later komen. Vraag:Hoe kom ik sneller tot een organisatie die werkelijk kracht, eenheid en kwaliteit uitstraalt en daarmee gezonde groei kan bereiken?
Een verkoper laat zich niet gauw in een teamjasje steken en is vooral individueel bezig en stelt daarbij de zachte targets boven aan zijn of haar lijst. De cultuur van dit bedrijf heeft naar mijn mening de zachte targets versterkt en is voorbij gegaan aan de harde. Wie kan mij middels zijn of haar ervaringen overtuigen van het tegendeel?
 

Slechte baas desastreus voor gezondheid en prestaties

heer thomas peinder   |    |  6 december 2006
Reactie: Eigenlijk zou iedere baas een eigen coach moeten hebben als voorwaarde bij inschrijving KvK.
 

Slechte baas desastreus voor gezondheid en prestaties

Gerben   |    |  6 december 2006
Reactie: Een mooie aanleiding om een soortgelijk onderzoek in Nederland te doen. Zou het ''bij ons'' anders zijn ??
Wat ik vervolgens interessant vind, wat wordt er gedaan met zo'n uitkomst ?
Ik heb toch stellig de indruk dat met dit soort gegevens nauwelijks iets gedaan wordt. Zolang targets gehaald worden..............
 

Vijf tips om functioneel te liegen

Jos Arets   |    |  5 december 2006
Reactie: Beste Jan,

het is inderdaad zo dat er mensen zijn die de zaak bewust flessen. Dat noem ik dan maar gemakshalve bewust liegen om een eigen voordeel te behalen. In alle organisaties in Nederland kom je dit verschijnsel tegen en het is inderdaad van belang om hier in zekere zin paal en perk aan te stellen. Dat is de wedervraag voorbij.

In mijn bijdrage gaat het vooral om functioneel liegen, waardoor je effectiever met anderen kan samen te werken. Dat hebben we in organisaties juist wel nodig.
 

Hoog opgeleide werkt veelvuldig over

mevrouw AEJM Ligtvoet   |    |  5 december 2006
Reactie: De conclusie van van Halderen dat het om geld gaat, lijkt me erg voorbarig. Er stond nergens vermeld of het om betaald of onbetaald overwerk gaat. Persoonlijk ervaar ik in mijn omgeving dat steeds meer mensen extra uren maken, zonder dat ze die uitbetaald krijgen. Eerlijk gezegd vind ik dat helemaal niet zo'n goede mentaliteit, al maak ik me er zelf ook schuldig aan. Het wordt steeds meer een gewoonte en wie niet gratis overwerkt is niet bevlogen en wijkt af.
Als er zo structureel overgewerkt moet worden, wordt personeel feitelijk misbruikt en kost dit werkgelegenheid. Bovendien loop je het risico dat mensen overbelast raken en dan afbranden. Alle mensen die ooit met een burn out geconfronteerd werden, verzuchten achteraf: ''Waar deed ik het voor? Ik dacht dat ik onmisbaar was. Wie zou het doen als ik het niet deed? En moet je kijken in welk gat ik nu gevallen ben. Dat was het helemaal niet waard en mijn salarisniveau vergoedt deze ellende niet.''
Geld maakt niet alles goed, maar overwerk altijd uitbetalen zou wellicht sneller voor een werkgever duidelijk maken dat er structureel iets niet klopt, Daarnaast is het gemakkelijker voor de werknemer om het overwerk af te wijzen in plaats van de huidige manier dat iedereen maar doorploetert tot de klus geklaard is.
Uiteindelijk maken wij onszelf gek en dat is een trieste conclusie.
 

Feedbackgif! Heb jij er ook last van?

anthony   |    |  5 december 2006
Reactie: Leuk onderwerp! Volgens mij zijn er een aantal simpele speelregels.. focus je op het resultaat c.q. gevolg van het gedraag en niet op het gedrag zelf...

Feedback geven is moeilijk .

Feedback verwerken is nog veel moeilijker. Zorg voor een feedback van meerdere personen! Neem het mee in je persoonlijke overweging, en vraag je af waarom iemand die feedback geeft? Wees (gezond) eigenwijs!

Ik merk namelijk dat het vaker iets zegt van degene die feedback geeft dan neemt.

Ik heb zelf het eerste gedeelte van mijn leven, veel en veel geluisterd naar 'feedbackgif'.

Want wat nu al als de 'leraar', ontdekt, dat de 'leerling' de 'leraar' ontstijgt.

Eerlijk gezegd moet ik de persoon nog tegen komen die echt objectieve feedback geeft. Zelfs die van je levenspartner is vaak nog gebaseerd op eigen angsten of denkbeelden..

Ik weet echt zeker dat het bedijfsleven zo heel veel talent kapot maakt of gewoon aan de kant zet. (bv een programmeur die altijd ' te laat is', maar wel monsterlijk goed werkt levert, optijd en binnen de afspraken.)

En dat is zonde, wat in de komende kenniseconomie is talent ongeveer de component die bedrijf A onderscheid van partij B.

Anthony


 

Hoog opgeleide werkt veelvuldig over

VIC   |    |  5 december 2006
Reactie: Het loopt niet goed met die Nederlanders; ik kan jullie troosten, want op dit vlak gaat het in Belgïë al niet beter.
Dit is m.i. een fenomeen van pakweg de laatste twintig jaar. Spijtig genoeg is dit volgens mij ook een kwestie van jobbehoud, de angst voor ontslag. Anderzijds worden we al van in de wieg klaar gemaakt om mee te draaien in onze prestatiecultuur. Anderzijds heb ik het gevoel dat veel jongeren zich meer laten zot maken door hun bazen.
Ik kan dit laatste alleen maar toejuichen.
 
< vorige 2194 2195 2196 2197 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10