Reactie: Heb met belangstelling dit artikel gelezen.
Ook voor mijn eigen bedrijf geldt dit.
Maar we mogen ons best realiseren hoe snel de laatste 5 jaren de vernieuwingen op het gebied van communicatie en bereikbaarheid zijn gegaan.
Je hebt het gevoel om steeds achter de feiten aan te lopen.
Maar ook voor mijn eigen bedrijf gelden de regels, wil je meetellen, dan moet je zorg dragen (of laten dragen) dat je vernieuwend mag zijn.
Het maken van een goede website is al niet makkelijk, maar deze up to date houden en zorg dragen dat je snel op vragen en reacties inspeelt, vergt het nodige van jezelf.
Reactie: Dit artikel is ook van toepassing in ons land, de overheid doet hier heel actief aan mee.
Alle persoonsgegevens worden en zijn gekoppeld aan elkaar, sofinummer en tegenwoordig ook een eigen digi nummer voor informatie en toegang naar je eigen gegevens bij gemeenten.
Tolrijden een koppeling met een chip die d.m.v. poortjes precies aangeven in tijd en plaats, waar je als indiviueel bent geweest. En veel beter, die je via de sataliet exact blijft volgen.
Camara toezicht op straat en in bedrijven.
Bij grote bedrijven koppelen ze de toegang met arbeidstijd en liefst met nog veel meer van je personelijke gegevens binnen P & O..
De internet servicers op het werk worden per minuut in de gaten gehouden en e-mails zijn inzichtbaar.
Kortom ze weten bijna alles van je.
Zolang je een gewone grijze muis in de maatschappij bent, geeft dat niet, behalve dat ze zelfs je koopgedrag weten.
Maar wanneer je tot de ''lastige'' groep hoort, die zijn hoofd boven het maaiveld durft te steken, dan wordt het een ander verhaal.
Kortom heb niet de illusie dat we het hier in Nederland anders doen, vergeet dat maar, ondanks de wet op de privecy!
Reactie: Functioneel liegen kan in mijn ogen ook zijn: een deel van het verhaal/cijfers weglaten. Dat valt niet onder liegen maar je kunt er wel je voordeel mee doen en heb daar dan ook absoluut geen moeite mee. Wat niet weet, wat niet deert!
Jullie hebben de gedachte achter mijn posting over dit onderwerp gelukkig begrepen.
Het mag duidelijk zijn dat als je regelgeving toepast aan de hand van cultuur - dat ook weer op haar beurt dynamisch kan zijn - er niets misd kan gaan. We zijn zo gefikseerd op dingen in de hand hebben en regelen dat we behoorlijk doorgeslagen zijn daarin.
Je gevoel volgen, gezond ondernemers verstand en personeels participatie lost al veel op.
hiermee wil ik voor dit moment volstaan.
In de regel (is mijn ervaring) heeft het ontbreken van 'de klik' tot gevolg dat ik als verkoper wordt toegepast als 'prijsdrukkende-tool'.
Want als deze vrouw/heer geen klik met mij heeft, dan wel vaak met een andere verkoper.
Ik doe het meestal als volgt (globaal);
Laat de klant praten.
Stel vragen omtrent (eventuele) problemen gehad.
Of waar men tegen aan loopt.(heden)
Waar denkt de klant dat er verbeterd kan worden.
Waar wil de klant naar toe werken? (toekomst)
Maak een samenvatting van wat de klant verteld.
Baseer je daarop, maak er maatwerk van.
Mochten er dan nog andere plussen voor deze klant zijn, neem dan de eerste samenvatting en voeg die bij de andere plussen.
En maak vooral van de prijs geen valkuil, een Mercedes kun je nu eenmaal niet rijden voor een Lada prijs.
Cliché ik weet het, maar zo is het nu eenmaal.
Mijn excuses als het wat rommelig overkomt.
Sommige klanten proberen je als verkoper ook uit!
Dus je kan zeker een order verliezen door teveel met de klant mee te willen gaan.
Reactie: ja, dat is allemaal wel mooi in theorie en vanuit de feedbackgever. Maar hoe kan ik nu als niet professioneel (getrainde) feedback ontvanger nu voorkomen dat ik 'feedbackgif' in mijn systeem krijg? (de feedback snipper, kan natuurlijk mooi misbruik maken van mijn openheid tot het accepteren en aannemen van feedback...)
Reactie: Feedback is essentieel om te groeien in jouw competenties. Ik ben het er volledig mee eens dat je enkel feedback geeft als je echt bereid bent van de ander te willen helpen. Indien dit niet het geval is, doordat je bijvoorbeeld handelt vanuit kwaadheid, of je wil de andere eerder 'een hak zetten', dan voer je best eerst een gesprek met jezelf.
Wees ook eerlijk. Zeg nooit dingen die je niet meent. Zeg ook geen dingen waarvan je hoopt dat ze een bepaald effect hebben, maar die eigenlijk niet waar zijn.
Verder wordt er theoretisch steeds aangegeven dat 'feedback geven' drie zaken inhoudt: Gedrag + effect + gevoel. Gedrag (feitelijke beschrijving wars van elke interpretatie), Effect (Is hetgeen wat dat bij jou doet), Gevoel (hetgeen wat dat bij jou oproept). Het verwoorden van het gevoel is echter niet zo essentieel als het om gedragsontwikkeling, -verandering gaat. Als het toch verwoord wordt, mag het niet overheersend overkomen. Eigenlijk volstaat het reeds als je het gedrag en het effect goed omschrijft. Dat dit gevoelens oproept is tussen mensen wel reële maar door het te benoemen, is er een risico dat het teveel gefocust wordt op de intermenselijke relatie en niet zozeer op het gedrag.
Reactie: Inderdaad, De meeste bedrijven zien hun web-site als een verplicht item.Sommige zijn niet alleen onduidelijk maar ook zeer onpraktisch. Terwijl het een verleng stuk,c.q. eerste indruk van een bedrijf geeft. Helaas maken de meeste bedrijven zich drukker over het feit op welke plaats zij staan bij Google dan een goede en informatieve wed-site.Laat staan dat ze de link leggen naar het beantwoorden van vragen. Jammer zit en kan veel meer uitgehaald worden.
SJOMAX Michael Plugge
Reactie: Het zinnetje dat mij veel geholpen heeft is de volgende:
MOET ik dit nu doen?
Moet IK dit nu doen?
Moet ik DIT nu doen?
Moet ik dit NU doen?
Moet ik dit nu DOEN?
Reactie: Ik werk inderdaad nog wel eens over en dat wordt niet uitbetaald. Maar ik kan vrij nemen wanneer ik wil op korte termijn. Na een drukke periode hebben we dit jaar zelfs een collectieve vrije dag gehad. We hebben iedere maand een kantoorborrel en hebben zelfs een presentje van de Sint gehad.
Als ik heel eerlijk ben, ben ik blij met mijn werkgever. Hij waardeert je inzet en laat dat duidelijk merken. Met als gevolg dat ik ook bereid ben een stapje harder te lopen.
Nu weet ik niet of mijn werkgever zo uitzonderlijk is, of dat veel mensen al dit soort dingen als normaal zijn gaan beschouwen.
Wat ik wel weet is dat het de sfeer op kantoor en mijn motivatie ten goede komt.
Reactie: Uit enkele van de reacties blijkt wel hoe noodzakelijk juiste informatie is. Als managers de ogen daar liever voor sluiten schaden ze zichzelf en hun bedrijf.
Slaaptekort kan leiden tot ongelukken en fouten op de werkvloer, productieverlies en ongelukken achter het stuur. Dat hebben harde statistieken aangetoond.
Daar iets meer over te weten is alleen maar in het voordeel van zowel werkgevers als werknemers.
Dat wil nog niet zeggen dat dat dan ook meteen vertaald moeten worden in starre regelgeving. Ik zie meer in goede voorlichting, zodat het 'gezonde verstand' waar in sommige reacties aan geappelleerd wordt ook met recht 'gezond' genoemd mag worden.
Reactie: 25 % wendt zich tot een collega,
15 % tot iemand die hoger op de ladder staat,
14 % neemt een vriend buiten het werk in vertrouwen
13 % vraagt raad aan een mentor of coach.
11 % gaat naar zijn directe baas stapt om een werkprobleem te bespreken,
7 % praat met echtgenoot of partner over werkproblemen.
Reactie: Het digitale tijdperk is reeds aangebroken, als bedrijf moet kun je hier op in spelen, of achterblijven.
Je moet als bedrijf meegaan met de wensen en behoeftes van je klanten.
Vraag je eens af hoeveel klanten komen bij je via de website, je moet natuurlijk de klanten de gelegenheid geven om via de website te kunnen communiceren met je bedrijf.
Dat de klanten kunnen reageren via een e-mailadres moet een standaard zijn binnen je website.
Wij als bedrijf bieden de klanten de gelegenheid om via de e-mail te reageren, hun vragen te stellen, deze e-mails worden ook direct beantwoord om deze vorm van communicatie met de klant optimaal te kunnen benutten.
Het digitale tijdperk komt eraan, hoezo we zitten er reeds middenin.