zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Loyaliteit werknemer minimaal

heer johnny hoebregs   |    |  6 februari 2007
Reactie: Ik ondersteun volledig de stelling van mevrouw Martha van de Pash, betrokkenheid. Participatief management kan enorm motiverend werken voor de mensen, laat ze mee werken aan beslissingen, laat ze meewerken aan initiatieven. Zeker nadat er grote veranderingen hebben plaats gevonden in het bedrijf is het belangijk om je mensen mee te laten denken en werken om de verandering tot een succes te laten uitgroeien, laat ze hun creativiteit gebruiken en je zult zien dat ze meer gemotiveerd zullen zijn.
Sommigen zullen nu misschien zeggen, fijn maar wat doe je dan met de mensen die daar totaal geen zin in hebben en gewoon hun dag dagelijks werk willen doen. Terrecht en als je de motivatietheorie van Mc Greghor erbij haalt zul je zien dat deze mensen vallen onde de categorie x-getinte maar ook deze mensen kun je motiveren als je maar weet hoe je ze moet aanpakken.
 

De zin en onzin van open gebaren

heer johnny hoebregs   |    |  6 februari 2007
Reactie: Je verbale ondersteunen met non-verbaal gedrag is heel belangrijk. In het artikel spreekt men alleen met de houding van de handen maar ik denk dat het zelfs verder gaat, non-verbaal gedrag doe je met gans je lichaam. En wetende dat non-verbaal gedrag tussen de 75 en 80% van de communicatie uitmaakt is het inderdaad zeer belangrijk.
De managers die de gave hebben om hun verbale perfect te laten samenwerken met hun non-verbale bereiken veel meer tijdens hun communicatie met hun medewerkers.
Vele gaan echter in de fout als hun non-verbale in tegenspraak is met wat ze zeggen en trekt dat maar eens recht.
 

De zin en onzin van open gebaren

Hans Hofstede   |    |  5 februari 2007
Reactie: Nou ik heb gelinkt naar de site en ik moet zeggen een uitermate effectieve manier van communiceren! Ik heb zelf altijd geleerd en leer mijn deelnemers niets negatiefs over de concurrent te zeggen, het verzwakt de eigen positie. Je gaat namelijk niet uit van je eigen sterkte!
Maar goed ieder zijn eigen wijsheid.
Ik vind het een goed artikel en ben jaloers op de manier waarop Frank aan zijn naamsbekendheid werkt. Proficiat!

vrgr
Hans Hofstede
 

Zes lessen in mensen motiveren

heer HJC Geleijnse   |    |  5 februari 2007
Reactie: Tja... we praten met z'n allen over motiveren, maar ik ben er van overtuigd dat iedereen al gemotiveerd is (om wat voor reden dan ook). De kunst is nu om niet te demotiveren. Hierbij is kennis over het ''natuurtalent'' of ''dat wat de mens beweegt'' natuurlijk onmisbaar.
 

Langer doorwerken fiscaal voordelig

Hans   |    |  5 februari 2007
Reactie: Jammer toch voor al die lieve PVDA stemmers; nu blijken zij hun eigen AOW ellende te hebben georganiseerd. De FNV ziet het goed; de kleine man betaald. Veel beter dan met de VVD......toch?
 

Langer doorwerken fiscaal voordelig

heer M. Bleecke   |    |  5 februari 2007
Reactie: Leve de PvdA! Dat hebben jullie toch mooi voor elkaar. Wat te doen als je verplicht vervroegd moet uittreden? Dat is niet in de plannen opgenomen. Ik wil wel doorwerken maar ik kan het niet, of liever ik mag het niet! En zo zijn er nog wel meer redenen te bedenken dat mensen eerder met de VUT/FPU gaan. Die worden nu dubbel gestraft. Wouter Bos, mooi bedacht!
 

Vaste werkplek heeft langste tijd gehad

Guido Siebers   |    |  5 februari 2007
Reactie: Ik geef werkstijltrainingen en stoelmassages op de werkplek en mijn ervaring met de client (alle lagen van het personeel) is, dat men bij flexplekken voorbijgaat aan het menselijk aspect van werken. Inderdaad bevalt dit de meesten niet en je ziet ze steeds op dezelfde plek gaan zitten met dezelfde collega's om zich heen, waar ze weer een sociale band mee opbouwen
Voor een goede werksfeer (en preventie van ziekteverzuim) is een van de belangrijkste factoren dat de werknemer zijn belang in het geheel herkent en dat hij/zij waardering van bovenaf ervaart. Dit werkt het beste in een warm en sociaal hechte club met direct menselijk contact.
Ik kan mij wel voorstellen dat voor mensen die bv parttime administratief uitvoerend werk verrichten en weinig affiniteit met het werk hebben, een flexplek of thuiswerkplek goed werkt.
 

Vaste werkplek heeft langste tijd gehad

heer GJ Spenkelink   |    |  5 februari 2007
Reactie: Leuk artikel, maar zoals zo vaak klinkt het als prediken voor eigen parochie. Regus heeft er alle belang bij dat er gebruik wordt gemaakt van satellietkantoren die zij mogen verhuren. Als je dit soort boodschappen maar vaak genoeg predikt, zijn er vanzelf managers die het gaan geloven.
 

Zes lessen in mensen motiveren

heer R.G. Leerdam   |    |  5 februari 2007
Reactie: Ron,

Weer een van die goed bedoelde mentale sytstemen en indelingen.....Ken jezelf en ken de wereld....
Antwoorden liggen niet in een score, in deling of test....
Echte bezieling is alleen in je eigen hart te vinden....
Duidelijk dat je een zoeker bent....Maar heb jejelf ook gevonden? Je eigen zielen wens??? Wat doe je hier???
Tip...als je niets moet of hoeft te doen, wat ga je dan doen?

Echte vrijheid

Is dat te doen
Wat je zou gaan doen
Als je niets
Moet of hoeft,
Wat je altijd al
Hebt gedaan.

Dat te doen is
Gelukkig zijn
En de vruchten
Te plukken.
Geplukt worden,
Te schenken en
gelukkig te worden.

Geluk en groet,

Robbert
rvle@chello.nl
 

Langer doorwerken fiscaal voordelig

heer Roger Peeters   |    |  5 februari 2007
Reactie: Geachte, ik ben Belg en door mijn bedrijf op non-actief geplaatst op mijn 55ste. Dit zal effectief gebeuren op 1 juni 2007. Of je nu wil doorwerken of niet staat hier zelfs niet ter discussie, 55 is buiten. Welk een hypocrisie tov het genratiepact dat in België werd afgesloten. Ik wil best blijven doorwerken tot een latere leeftijd maar wordt gewoon afgesneden van de arbeidsmarkt. Begrijpe wie kan.

Roger Peeters
 

Loyaliteit werknemer minimaal

heer Pieter Graaf   |    |  5 februari 2007
Reactie: Geachte lezers,

De teneur in het volkskrantartikel kan ik volledig onderschrijven.
Mijn ervaring is dat als je als werknemer eerlijk , in alle opzichten, wordt behaldeld de loyaliteit van een werknemer groot is.
Dit is geen plaats voor ellenlange voorbeelden maar ...
Waarom zou je eigenlijk loyaal zijn als een werkgever zonder gefundeerde uitleg de secundaire arbeidsvoorwaarden wijzigt ( netto € 450,- per maand achteruit). Autoregelingen wijzigt m.u.v. het management. Niet een slechte beoordeling en toch vervangen door een 20 jaar jongere collega in dezelfde functie enz. enz. Loyaliteit komt van twee kanten; ja toch ?
 

Loyaliteit werknemer minimaal

Martha van de Pasch   |    |  5 februari 2007
Reactie: Betrokkenheid zowel bij het werk door de werkgever is een belangrijk aandeel voor de werknemer. Het idee dat men waardevol bezig is en dat men hiervoor ook waardering krijgt geeft betekenis aan de werkzaamheden. Zoniet, dan voelt de werknemer zich een nono die zonder welk animo dan ook zich buitengesloten voelt. Aanpassingsvermogen moet naar de achtergrond. Ieder kan toneel spelen. We kunnen een aap nog laten dansen voor veel geld. Hier moet weer zoals gewoonlijk niet het IQ maar het EQ van de werkgever om de hoek komen kijken.
 

De zin en onzin van open gebaren

mevrouw J Diesfeldt   |    |  5 februari 2007
Reactie: Af en toe kijk ik de artikelen van Frank eens door.
Ik betreur het dat je zo verschrikkelijk in algemeenheden schrijft. Eigenlijk vind ik dat ook gevaarlijk vanwege het risico van mensen in hokken te stoppen. Bovendien in termen van effectief communiceren is het belangrijk dat je mensen meer persoonlijk en preciezer kan ''lezen'' en op hen kan aansluiten. Ik geef hierover een training en coach mensen persoonlijk. Kijk maar eens op www.aoopartners.com.
Joske Diesfeldt.
 

Consultant maakt het klant te graag naar de zin

Jennifer Williams   |    |  5 februari 2007
Reactie: Heb nu enkele reacties gelezen op de stelling van de heer Van Wolferen en kom tot de conclusie dat de juiste vragen ontbreken: althans dit is mijn opinie. Men heeft het doorgaans over de onvrede met betrekking tot de adviseurs van Nederland. Dat zij handelen vanuit de eigen motieven (de centjes) en daarbij de klant naar de mond praten. Tja, om de stelling van de heer Van Wolferen goed te kunnen beargumenteren is het noodzakelijk dat het werkelijke probleem t.o.v. de adviseurs op tafel komt. Van Wolferen heeft het over de meerwaarde die een adviseur moet bieden. Blijkbaar ziet hij de meerwaarde van zijn adviseurs niet omdat hij iets anders van hen verwacht dan dat zij hem geven. Communicatie is in mijn ogen de oplossing. Vertel de adviseur wat u als meerwaarde ervaart. Hetzelfde geldt voor Strikwerda die vraagtekens plaatst bij de kwaliteit van de adviseurs. Kwaliteit wordt door elk bedrijf/ persoon anders waargenomen. Wanneer heeft advies kwaliteit? Is er sprake van onkunde indien de adviseur zijn meerwaarde niet duidelijk overbrengt? Is er een gebrek aan kwaliteit indien de geleverde diensten niet in (financiële)verhouding staan tot het gewenste resultaat? Welk(e) probleem/ problemen staan nu werkelijk aan de basis van de ontevredenheid met betrekking tot adviserend Nederland?

In mijn ogen is het verkrijgen van onjuist advies te wijten aan wederzijdse miscommunicatie. De onderneming moet het probleem zo helder mogelijk formuleren en de adviseur moet ervoor zorgen dat het probleem inderdaad duidelijk wordt door het werkelijke probleem te achterhalen. Indien de onderneming denkt dat de adviseur niet het juiste probleem aanpakt dan moet dit ook (tijdig) gecommuniceerd worden. U zou immers hetzelfde doen wanneer uw tandarts de verkeerde kies behandelt. Communiceer dus om onvrede te voorkomen. Onvrede komt namelijk voort uit de overtuiging dat iets beter/ anders kan.

Met vriendelijke groet,
Jennifer
 
< vorige 2137 2138 2139 2140 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10