zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Pas op voor de rotte appel!

heer Geere Vroegindeweij   |    |  15 februari 2007
Reactie: Ik vind het een kwalijke zaak om in een wetenschappelijk artikel te spreken van ''rotte appels''. Het wij-gevoel is niet in ieder bedrijf aanwezig maar dat mag nog geen reden zijn om overhaast te concluderen dat er sprake zou zijn van ''rotte appels''. Dergelijke krachttermen mogen dan over en weer gaan wanneer men thuis beklag doet bij de partner, als onderzoeksresultaat is het een ontkenning van het falen van het management door het aanwijzen van een zondebok. Zeker in een multi-culturele samenleving wordt vaak gesproken van 'niet willen samenwerken' of 'niet meekunnen met de rest van het team' wat men vaak denkt te kunnen compenseren door anderen harder te laten werken of te laten opdraaien voor communicatiestoornissen. Daarmee kan men willekeurig wie dan ook als ''rotte appel'' aanwijzen (uiteraard zal iedereen op de lange duur te kort schieten). Het is maar wie de gelukkige winnaar van de zondebok-loterij is geworden. Ik vind dit een zeer negatieve benadering bij het oplossen van managementproblemen.
 

Aardige manager is niet altijd de beste manager

Nanette   |    |  15 februari 2007
Reactie: De lange weg als directeur loop ik nu, de deur stond/staat altijd open. Mijn bedrijf 'bedacht' ik ongeveer 1 jaar geleden en binnen dat jaar lopen er 25 mensen rond 'die aandacht willen'. Dat vraagt van mij een transformatie om duidelijker op de middenweg te lopen (mooie metafoor). Mijn rugzak vol skills puilt uit, ik gooi er steeds meer uit en zoek een balans vanuit ratio met de juiste empatische woorden. Managers, directeuren, werknemers gewoon allemaal mensen, die mogen leren van hun keuzes.
 

Bedrijfsborrel stimuleert creativiteit

jeanet   |    |  14 februari 2007
Reactie: In hoeverre is de werkgever verantwoordelijk en aansprakelijk wanneer iemand na de ‘vrijdagmiddagborrel’ op het werk met alcohol achter het stuur stapt en een ongeluk veroorzaakt met schade aan zichzelf en derden?

Antwoord:
Het is niet gebruikelijk dat een kroegbaas aansprakelijk is voor gedragingen van zijn klanten. Maar door onbeperkt te schenken laadt hij wel een zekere verantwoordelijkheid op zich. Ook tijdens de vrijdagmiddagborrel kunnen werknemers primair zelf verantwoordelijk gehouden worden voor de hoeveelheid alcohol die zij drinken. Maar het kan daarbij wel van belang zijn of de borrel in de baas zijn tijd plaatsvindt, de hoeveelheid drank die verstrekt wordt (onbeperkt?) en of de drank gratis verstrekt wordt. Dit zijn factoren die aanleiding kunnen geven tot een grotere verantwoordelijkheid van de werkgever en kan het succes van een eventuele claim niet geheel worden uitgesloten.
Toch zijn er, voor zover wij weten, geen gevallen bekend waarbij een werkgever verantwoordelijk werd gehouden voor het ter beschikking stellen van drank aan het einde van de werkdag.


Misschien een reden waarom er niet gedronken wordt?
 

Zes lessen in mensen motiveren

heer R.G. Leerdam   |    |  14 februari 2007
Reactie: Beste Henk,

Dank voor je reactie en die beta achtergrond herken ik ook. Dat dichten van me, nu ja dat weet ik nog niet...als ik er iemand mee van nut kan zijn zou dat iets teruggeven van alle worstelingen....Grappig dat je dit gedicht kent...het is van november 2006 en eigenlijk deel ik die dingen niet zo...dank voor je aanmoediging.....die e=mc2 kan ik goed in trainingen gebruiken Ad...voor competentie voeg ik dan graag T/D in dwz Talent gedeeld door afwijzing...gebruik het ook zo in tests..
dank, dank...
 

Trap voor managers

heer Henk Grootjans   |    |  14 februari 2007
Reactie: Ronny,

Ja dat doe ik wel eens om mensen uit te lokken en zeker om er achter te komen of het Beta (exact) of Alfa (gevoels) mensen zijn. Dat je boekhouding hebt gedaan bevestigt ook mijn beeld van je reactie (of generaliseer ik nu teveel?) Je laat indruk achter dat je in ieder geval een Perfectionist bent, klopt dit beeld? of sla ik de plank mis....

groet
 

Zes lessen in mensen motiveren

heer Henk Grootjans   |    |  14 februari 2007
Reactie: Bedankt voor jullie reacties, en ja manipuleren heeft iets negatiefs maar noem het maar beinvloeden. Ik denk wel dat iemand alleen zichzelf kan motiveren en dat dat niet echt van buiten kan komen. Als 't er niet in zit, komt 't er ook niet uit. De E=MC^2 spreekt mij tot de verbeelding met mijn Beta achtergond, mag ik die gebruiken? (ik zeg altijd beter goed gejat dan slecht bedacht!) t.a.v. je laatste opmerking trek ik dan de conclusie dat dat boek er niet komt omdat een van je eigen drie voorwaarden onvoldoende is (grapje)
Robbert, volgens mij heb ik je gedichtje al vaker gezien, moet of wil je daar niet iets mee doen?
 

Oudere managers zijn betere managers (Artikel)

heer Ronn van Etten   |    |  14 februari 2007
Reactie: Manager, leidinggevende: had de manager maar meer leidinggevende capaciteiten en andersom, dan zou het al aardig beter lopen. Natuurlijk is er een onderscheid; jammer dat het in de praktijk zo door elkaar heen loopt.
De feeling, integriteit, de wijsheid en alles wat is gezegd: daar gaat het uiteindelijk toch om, of je nu manager, leidinggevende, voorman, ploegbaas, of teamcoordinator bent.

En als je dat niet hebt, dan zou je eigenlijk niet op zo'n plaats moeten zitten, ook niet de manager die al heel lang manager is (al heel lang een goede of al heel lang een slechte?).

En inderdaad valt een slechte manager (of leiding gevende) soms niet eens op, of hij/zij kan er mee weg komen, omdat zijn team het prima doet. Of omdat de naasthogere manager het niet aandurft om daar eens wat mee te doen en wat sturing te geven aan de leidinggevenden onder hem/haar ....

Het blijft boeiend!
Ronn van Etten
 

Bedrijfsborrel stimuleert creativiteit

Ko Leenknegt   |    |  14 februari 2007
Reactie: Het sociaal systeem is de drager van kennismanagement. Als we op een proactieve manier mensen in een organisatie bij elkaar brengen komt de creativiteit als vanzelf. De borrel is een van de mogelijkheden maar er zijn meerdere kansen om op een positieve manier aan het sociale te werken. De conclusie van de ING is mager. Als je door denkt is er ongetwijfeld meer info te halen. In mijn weblog probeer ik proactief te werken aan de contacten.
http://www.zeelandnet.nl/weblog/data/qualiteit/index.php?
Voor mezelf is dit een bron va creativiteit.
 

Medewerker past zich langzaam aan maar mag niet weg

A Stuijt   |    |  14 februari 2007
Reactie: Eens met de heer Ron Ladage: 't betreft méér dan de bedrijven. Als sinds ik ben gaan werken is het motto ''je moet je natuurlijk wél aan ons aanpassen'' en zo gaat steeds weer veel frisse, creatieve vernieuwing elke generatie verloren voor onze samenleving! Je ergens bij aansluiten vind ik prima want dat houdt in dat sprake zal zijn, is, van leren en werken met elkaar. Liefst in ''open'' verhoudingen. Maar aanpassen is ''de dood in de pot'' voor onze gehele samenleving. Vind ik.
 

Oudere managers zijn betere managers (Artikel)

Ad de Beer   |    |  14 februari 2007
Reactie: Geachte T Wappie.
Ik vrees dat u nog niet al te veel levenservaring hebt. Maar in mijn loopbaan heb ik al heel veel managers gezien die slechts in één ding erg goed waren: overleven.

Helaas is het ook zo dat er nog enkele ''old boys networks'' zijn waarin men elkaar de baantje toeschuift.
Helaas is het ook nog steeds zo dat incompetentie niet wordt gezien, gewoon omdat het niet opvalt.
Helaas denken veel mensen nog ''baat het niet dan schaadt het niet''
Er is zo iets als een X-factor voor managers en helaas zegt de x-factor alleen maar iets over uitstraling, niet over talent of competentie.
Zelfs CEO's van multinationals kunnen slechte managers zijn. Ik ken er genoeg voorbeelden van.
 

Vijf managementmodellen die u móet kennen

heer B. Thomas   |    |  14 februari 2007
Reactie: Relevante info voor iedere leidinggevende, tot de kern beperkt.
 

Oudere managers zijn betere managers (Artikel)

T Wappie   |    |  14 februari 2007
Reactie: Oude Managers hebben meer ervaring en zijn dus over het algemeen beter in hun beroep dan jongere Managers.

Uitspraak Ronn van Etten : Maar ook de oudere maneger, die 'het niet heeft' redt het niet.

Hier ben ik het afgezien van de typfout niet mee eens. Meestal is een oude manager al heel lang manager geweest. Hij zal vast niet nog steeds een manager zijn als hij 'het' niet heeft.

 

Aardige manager is niet altijd de beste manager

karel huyskens   |    |  14 februari 2007
Reactie: Heb zelf een ''lange weg'' als direkteur afgelegd.
In het begin zoek je naar een profiel van management.
Streng en afstandeijk, dan ''onder de mensen'', open deur,
amicaal etc.
Uiteindelijk ga je naar een midden van de weg wijze, waarbij je
zowel links als rechts kunt hanteren. Mensen moeten wel weten wat ze aan je hebben.
Belangrijkste is dat je bewust manager bent. Met andere woorden:
een proces van steeds nieuwe dingen uitdenken en ze trachten te realiseren door inspanningen van andere mensen.
 

Oudere managers zijn betere managers (Artikel)

Ad de Beer   |    |  14 februari 2007
Reactie: Gelukkig kon ik, zonder Van Daale te raadplegen de reactie van onze zuiderbuur lezen.
Tja, U valt me aan op het onderscheid Manager en Leidinggever en u verwijst hierbij naar het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal.
Misschien dat u in dat boek even de omschrijving van Volleybal op wilt zoeken. Ik weet zeker dat als het spel gespeeld wordt zoals Van Daale het omschrijft, de scheidsrechters als snel zullen ingrijpen.
Maar ja, het zijn maar woorden.
De management literatuur maakt wel degelijk onderscheid tussen managers en leidinggevers en aan die literatuur hecht ik meer waarde dan aan een woordenboek.
Ik voel me overigens niet aangevallen in uw reactie, tenslotte helpt iedere reactie mij weer verder in mijn zoektocht naar de waarheid.

Uw verhaal over de snelheid van verandering binnen de ICT doet mijn mondhoeken even omhoog krullen, ik denk dat ik wilde glimlachen.
Ik vraag me nog steeds af of de ICT (of is het weer IT) sector niet steeds aanpassingen maakt, gewoon omdat ''wij'', de leken, dan maar weer een stukkie software gaan aanschaffen.
Inderdaad, Windows Vista is uit en Service Pack 1 komt er al aan.
Als de ICT sector het principe van ''First Time Right'' eens ging aanhangen, dan werd het voor ons allemaal weer een beetje makkelijk. Ik schaf me overigens Vista niet aan, waarom zou ik? Het heeft geen toegevoegde waarde voor me.
En dat is het probleem wat ik met de software industrie heb. Er wordt software op de wereld gesmeten waarvan de doorsnee consument slechts 1% of minder van gebruikt. Als ik zie wat de doorsnee mens met Word doet, dan is dat niets meer dan met het legendarische WP 4.2 van 20 jaar geleden.
Misschien dat de software wereld eens een beetje meer customer oriented zou kunnen worden?
De automotive (waar ik dus werk) maakt ook geen auto's met voorzieningen die geen mens gebruikt. Juist daarom hoeven de garages en dealers hun personeel niet 6 keer per jaar bij te scholen en kan ik al 30 jaar zonder bijscholing, schadevrij, auto rijden.

Tot slot, mijn verwijt richting ICT betreft niet alleen de belgen, maar ook mijn landgenoten en de ontwikkelaars van Microsoft (die er ondanks de voortschreidende techniek nog steeds niet in geslaagd zijn een operating systeem te ontwikkelen dat zich kan met met het befaamde en verguisde Intuition van Amiga.

Ik houd van Belgen, vooral omdat ze het beste bier ter wereld weten te brouwen. Omdat ze weten wat Leven is.

Mijn mening over de stelling blijft overigens onveranderd.
 
< vorige 2126 2127 2128 2129 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10