zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Versterk uw x-factor met Henk Jan Smits

heer S.U. Wilm   |    |  13 april 2007
Reactie: Liever een slome indruk met goed resultaat dan een zingende manager die er op los zwamt.

Wat een gelul,
Dit gaat echt nergens over.
Sorry dat ik het zeg

Friedel
 

Goed initiatief, die verkiezing Vrouwelijke Manager van het Jaar (Artikel)

Ann Jurriëns   |    |  13 april 2007
Reactie: Wat mij betreft mag het'' vrouwelijke manager van het jaar ''.Er is sowieso een verschil tussen mannen en vrouwen ,daar is ook niks mis mee.Over het algemeen is dat ook juist het goede om op een verschillende manier naar vrouwen en mannen te kijken.Het is allebei goed en bruikbaar.Naar mijn idee heeft dat ook niets te maken met emancipatie.
Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus,laten we dat op een juiste manier gaan gebruiken dan gaat het echt leuk en beter worden.
 

Versterk uw x-factor met Henk Jan Smits

A.Stuijt   |    |  13 april 2007
Reactie: Aldus DOMINIQUE HAIJTEMA in Financieel Dagblad van 12 april 2007. What's new? Gewoon een training. Dertien in een dozijn, vind ik. Maar er zijn altijd genoeg mensen die er wat aan hebben dus vooruit maar. Je weet nooit hoe een koe een haaas vangt, nietwaar? En een aantal mensen verdienen er weer aan en dat is mooi.
 

Verzuim baart Europese werkgever grote zorgen

H. Cijsouw   |    |  13 april 2007
Reactie: ''Betere data kan organisaties helpen bij het bepalen van initiatieven om het verzuim terug te dringen, het biedt managers de juiste handvaten' merkt Clements op.
Niet alleen betere data, maar vooral de reactie van managers op kort frequent verzuim is cruciaal. Bijvoorbeeld het consequent houden van gesprekken nav (frequent) verzuim ipv het negeren ervan en alleen blij zijn dat de verzuimende werknemer weer hervat. Ook training van leidinggevenden blijkt zich in de praktijk snel terug te betalen in terugdringing van kort freqent verzuim. Meer informatie? Neem eens contact op.
 

Versterk uw x-factor met Henk Jan Smits

heer ivan flo   |    |  13 april 2007
Reactie: Lichaamstaal?
Zelfvertrouwen?
Negatief zelfbeeld?

Allerhande zaken die een zeker patroon vertonen.
In elk gesprek komt het neer op een aantal kerngedachten.
Kerngedachten die halstarrig 'willen' blijven. De kunst, net als het stoppen met roken, is deze te (h)erkennen, en daaraan te werken...
 

Versterk uw x-factor met Henk Jan Smits

nm   |    |  13 april 2007
Reactie: ik ben erg benieuwd naar de discussie
 

Verzuim baart Europese werkgever grote zorgen

Jan Ruitenberg   |    |  13 april 2007
Reactie: Op zich niet onlogisch om financiële prikkels en dan liefst in gestaffelde vorm als 'buffer' tegen ziekte verzuim in te zetten, dit aangevuld met een gedeeltelijke vergoeding van een fitnessabonnement, (de medewerker mag zelf ook best investeren in zijn/haar eigen gezondheid)!. Voor het overige wel realist blijven binnen de organisatie. Veel verzuim komt door: (aangekondigde)- fusies en/of reorganisaties, onzekerheden zijn aantoonbare veroorzakers van kortdurend ziekteverzuimziekteverzuim. Verstoorde werkverhoudingen tussen werknemer en het lagere en/of middenmanagement, daar moet zeker de focus op liggen, los van reductie ziekteverzuim zal de arbeidsproductiviteit navenant stijgen. Eveneens komt verzuim voort uit privé problemen van medewerkers (tja en die moeten ze thuis laten en snel oplossen), relatieproblemen en FINANCIËLE problemen zijn al heel snel dé oorzaak van frequent kortdurend ziekteverzuim, (los van gememoreerde verstoorde werkverhoudingen en/of fusies/reorganisaties).
Gesteld kan worden dat 40% á 45% van het frequente kortdurende ziekteverzuim echt géén ZIEKTE-verzuim is.
Los van fusies/reorganisaties doen Managers/Directies er goed aan deze 2 oorzaken van ziekteverzuim binnen hun organisaties voortvarend en adequaat op te pakken, combineer men dit met een fitnessabonnement en een gestaffelde financiële prikkel dan zal het frequente kortdurende ziekteverzuim aanzienlijk worden genivelleerd. De kosten verdienen zichzelf terug immers iedere manager/directie kan uitrekenen wat een daling per % (procentpunt) ziekteverzuim per jaar oplevert.
Last but not least, een goed verzuimprotocol (inclusief controle op verzuim) is eveneens een vereiste om bovenstaande tot een succes te kunnen maken.

.........JPMR
 

Werknemer verdacht vaak ziek rond het weekend

Martha van de Pasch   |    |  13 april 2007
Reactie: Heer Witte Schouten en Ton
Jullie hebben het het prima naar voren gebracht en slaat de spijker op zijn kop. Ik stel voor om anderen te onderwijzen in hetgeen jullie hebben ervaren. Hier worden kursussen voor gegeven. Dus waarom niet. Sta ik helemaal achter. Misschien dat we dan eens een mensenmanager krijgen.
 

Helft managers vindt zakenreis zinloos

Martha van de Pasch   |    |  13 april 2007
Reactie: Beste meneer Lont
Ik zit tusen de mensen die wel zakenreizen maken ook al doe ik er niet aan mee. Wat heeft dit te maken met niveau? Is dat inhoudelijk te laag? Daarom mag iemand wel zijn mening zeggen toch?Er zitten wel degelijk snoepreisjes tussen waar in de sauna's bedragen moeten worden afgesproken. Er worden dan inderdaad zaken gedaan. Maar waarom die al te dure etentjes? Weet u meneer Lont, die betaalt de burger die dit allemaal niet kan bekostigen want het is namelijk aftrekbaar van de belasting en dat weet u net zo goed als u ook op niveau uw zaken bespreekt. Dat stuit me ietsjes tegen de borst ook al kan ik het wel betalen. Mijn emotionele niveau ligt namelijk iets hoger dan soms al dat gekwebbel met een rothschild wat in een uur afgerond kan worden.
 

Versterk uw x-factor met Henk Jan Smits

mevrouw j schat   |    |  13 april 2007
Reactie: Zeker is de houding van iemand, de rust die hij/zij uitstraalt, ademhaling e.d. van belang.

Wij werken hieraan met hulp van Oefentherapie, zelfreflectie met de spiegel en het helpt niet alleen bij solliciteren,maar ook bij elk contact met de medemens.

Joke Schat
Praktijk voor Oefentherapie.
 

Verzuim baart Europese werkgever grote zorgen

jan.akerboom   |    |  13 april 2007
Reactie: Echt ziek zijn de medewerkers over het algemeen niet zo veel, het verzuim als gevolg van arbeids omstandigheden niet goed met collega`s om kunnen gaan, te weinig aandacht en begeleiding van de leidinggevenden, te hoge werkdruk, gezond klimaat op de afdeling zijn een paar doorslaggevende factoren waardoor er veel verzuim is in het bedrijfsleven, uit ervaring weet ik dat je het verzuim niet het ziek zijn dat overkomt je gewoon en moet ook geaccepteerd blijven een stuk kunt reduceren door veel persoonlijke aandacht aan de medewerkers te geven daar waar nodig is dus probeer zoveel mogelijk signalen op te vangen uit de groep en doe hier ook iets mee, wat ook heel goed werkt is het houden van Feed back trainingen om elkaar in de groep te anders maar vooral beter te accepteren zoals we zijn en reageren op elkaar waardoor de sfeer verbeterd en het verzuim flink terug loopt.
 

Werknemer verdacht vaak ziek rond het weekend

joyce   |    |  13 april 2007
Reactie: beste ton

bedankt voor je reactie. zelf ben ik werkzaam in de horeca dus bekijk ik deze stelling vanuit een ander standpunt(aangezien we geen directe monteurs in ons personeels bestand hebben)helpt het wel om bepaalde bonussen uit te delen bij bijv hoogste omzet,en dan praat ik over een fles wijn of een verrassings paket een kleinigheidje waar je een mens toch erg blij mee kan maken al gaat het alleen al om dat ze even in het zonnetje gezet worden.dan vraag ik me af is dit niet mogelijk in elk ander bedrijf?werknemers zijn nou een maal te belangrijk om zomaar aan de kant te zetten of te verwaarlozen ook al zijn ze vaak ziek je kan niet in iemand zijn lichaam kijken.
 

Thuisfront staat carrière in de weg

mevrouw brenda benningshof   |    |  13 april 2007
Reactie: We werken om te leven en leven niet om te werken.
Hoe beter de balans prive - werk en hoe stabieler de gezins- en thuissituatie (wat inderdaad enige aandacht en tijd vergt), hoe meer rust en kracht iemand hieruit kan putten en zich daardoor juist veel beter kan focussen op zijn werk.

Dit zorgt zowel voor een efficientere werknemer, als een stabielere economie. Je zorgt ervoor dat sociale aspecten verbeteren, onder andere doordat er meer aandacht is voor de opgroeiende jeugd (de managers van de toekomst). Hoe meer aandacht op het thuisfront, hoe meer rust en geluk, ofwel minder zorgen op dit gebied.

Zeg nou zelf, een onbezorgde werknemer presteert per definitie beter. Alleen al door zijn positieve en rustige uitstraling zou een werknemer al beter met collega's kunnen opschieten en klanten makkelijker kunnen binnenhalen. Plus dat iemand in zijn hoofd ook rustiger en opgeruimder is, waardoor hij zich beter kan focussen en efficienter werk kan verrichten.

En daarmee kom ik eigenlijk weer terug op een eerder besproken artikel, waarbij ik mij sterk afvraag waarom het bedrijfsleven in hoge posities nog steeds geen parttime mogelijkheden voor bv 3 a 3,5 dagen bied. Hiermee zouden 2-oudergezinnen samen voor een economische productiviteit van 6a7 dagen per week zorgen. Dit is meer dan wanneer slechts 1 van de 2 zou werken en zorgt op alle gebieden (werk EN prive) voor een zeer stabiele en voldoeninggevende situatie met hardwerkende, geconcentreerde werknemers.
 

Twaalf instinkers bij salarisonderhandelingen

Ton   |    |  12 april 2007
Reactie: Niet iedereen heeft een doctoraal in de Nederlandse letteren...

Verbaast me niks.

Wat de tips betreft, super, ik zit er altijd mee te worstelen tijdens de gesprekken.

Vandaag nog, ik die job überhaupt niet meer zo laag salaris werd geboden dus dat maakte het eenvoudiger.

Meestal heb ik het geluk dat er vanzelf al een hoger salaris wordt geboden. Tijdens de meeste solicitatie gesprekken die ik de afgelopen jaren heb gevoerd ( aan beide kanten van de tafel) bestond dit luxeprobleem nauwelijks.
In het zuiden van het land is gewoon nog te veel werkloosheid en op de meeste vacatures reageren nog veel kandidaten, wat meestal inhoudt dat je het loonaanbod maar voor lief moet nemen .

Gelukkig komt hier verandering in, waarschijnlijk zal het schofferen van kandidaten dan ook gestaag afnemen.

Diegene met wie ik vandaag in gesprek was zat lekker in zijn neus te peuteren tijdens het gesprek en zijn vragen waren ronduit incorrect. Het liefst was ik opgestapt maar tja, hij had nog niet vertelt wat de functie precies inhield en wat de verdiensten waren. Had hij dat eerst gedaan was ik al weg geweest. Nu moest meneer eerst kopiën maken van paspoort en bankpas en de meest incorrecte vragen stellen.

Headhunter noemde hij zich...inderdaad de neus zit op het hoofd en met zijn vinger jaagde hij op.... zo kan het ook nog eens.
 
< vorige 2066 2067 2068 2069 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10