zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Liever (g)een training III: de performanceparadox

N. Dragt   |    |  29 april 2007
Reactie: Mijn eigen ervaring met trainen is, dat het als enige oplossing wordt gezien voor het overbruggen van de afstand tussen de huidige situatie en de gewenste situatie, zonder dat gekeken werd of het ook werkelijk de effectiefste manier was.
Maar dan heeft Maslow (Ja die man van de onbewezen behoefte pyramide) ooit eens gezegd: Als je enige gereedschap een hamer is, dan zijn als je problemen spijkers.

Je hoeft overigens niet aan een complot te denken aan de kant van de kiezers voor trainingen, om Hanlon te citeren:
Schrijf niet aan boze opzet toe, wat afdoende verklaard kan worden door domheid. Of om te variëren: Schrijf niet aan boze opzet toe, wat door gemakzucht is te verklaren.
Ik denk dat veel mensen kiezen voor opleiden, vanuit gemakzucht. We hebben het altijd zo opgelost, en het heeft nooit problemen veroorzaakt, dus waarom zouden we het anders oplossen.

Daarnaast heeft Peter Senge het mooi verwoord met zijn beschrijving van leerproblemen, waaronder de gekookte kikker (onze problemen ontstaan zo langzaam, dat we niet meer weten of zien wat de oorzaak is). Dus zelfs al is opleiden niet de oplossing geweest, dan nog verliezen we het verband met het door opleiden niet opgeloste probleem uit het oog, omdat er vaak veel te veel tijd tussen de ontdekking van het probleem en de uiteindelijke toepassing van de oplossing ligt.

Vervolgens springt dan het mechanisme in werking, dat ons brein alles kan verklaren, ook al heeft die verklaring niets te maken met de oorzaak of de oplossing.

Het lijkt dus tijd te worden voor het invoeren van het Japanse denken. Je hoeft niet al je problemen vandaag op te lossen, als je ze maar oplost in de loop van de jaren. Als je tenminste het geduld op kunt brengen en het je kleinkinderen gunt ook deel uit te maken van het oplossen van je problemen.
 

‘The Secret’ komt eraan

janny   |    |  28 april 2007
Reactie: ook ik heb het boekje gekocht, zelf was ik al bezig om mijn gedachten een andere richting te geven

wie dit boekje of de film koopt, is verantwoordelijk voor wat hij of zij er mee gaat doen.
Commentaren zijn goed, echter blijf bij je zelf en zie wat jouw gedachten met je doen.
Zonder dit boekje is dit al bekend, maar the secret kan mensen helpen herinneren, kan mensen helpen met stukjes gereedschap om weer verder op het pad te gaan
het pad van je ontwikkeling zoals jij die voor je ziet

pyramidespel?? dank je voor de waarschuwingen!

Echter blijf bij je zelf, leef in het nu wens wat je wilt en geloof daarin.
Dan komt de wereld naar je toe toch?
 

Arbeidsparticipatie hoogopgeleide vrouwen? Vraag het ze zelf!

Jan Maasland   |    |  28 april 2007
Reactie: Beste Asha,

Goed dat je pleit om met individuele vrouwen te praten. Kennelijk heb jij dat zelf al gedaan, zoals je beschrijft. Wat is volgens jou de reden dat vrouwen een lage arbeidsparticipatie hebben (vergeleken met andere landen)?

Hartelijke groet,
Jan Maasland
 

‘The Secret’ komt eraan

N. Dragt   |    |  27 april 2007
Reactie: Wordt 'The Secret' een hype? Vast wel want de meeste mensen laten zich vrij makkelijk beïnvloeden door hun omgeving, zowel fysiek als sociaal. Als dat niet zo was, dan zouden er geen hypes zijn.

Of 'The Secret' nuttig is, kun je over discussiëren, maar als er uiteindelijk één mens een kwalitatief beter leven door gaat leiden, dan kun je al stellen dat het goed werk heeft verricht. Het blijft dan natuurlijk jammer, dat de rest er geld aan heeft uitgegeven en er geen voordeel aan heeft gehad. Maar of dat belangrijk is? Ik vraag het me af. Zolang 'The Secret' niet leidt tot oorlog, of doden of onderdrukking of iets anders negatiefs, lijkt mij een oordeel niet van belang of een zinvolle bijdrage. Dan kunnen we die energie beter inzetten om een oordeel te vormen over kindermishandeling en hoe we dat kunnen oplossen.
 

Geen nieuwe werknemers te vinden? Recycle uw oude!

Monique Veldt   |    |  27 april 2007
Reactie: Wanneer iemand bij een bedrijf werkt, is er vaak sprake van een psychologisch contract. Wanneer een werknemer ontslag neemt of krijgt, wordt dat vaak verbroken. Ik merkte dit vooral tijdens mijn werk in de re-integratiebranche, waar vooral ouderen het idee hadden ''als oud vuil bij straat te zijn gezet''. Het zal me verbazen wanneer zij toch nog met hangende pootjes terugkomen.

Wil je investeren in medewerkers, dan moet je dat doen terwijl je ze nog in dienst hebt. Het is van belang om het psychologisch contract van nog grotere waarde te laten worden.
Zoals mijn voorgangers al schreven, is een goede werksfeer erg belangrijk. Maar ook het coachen van mensen levert goodwill op. Een werknemer krijgt de kans zich te ontwikkelen en zal zich goed voelen omdat er in hem geinvesteerd wordt. Coaching wordt vaak gebruikt 'om goed te maken wat nog niet goed is'. Wanneer het instrument gebruikt wordt om te investeren in ''wat goed is nog beter maken'', denk ik dat de loyaliteit van de werknemer aan de werkgever zal stijgen. De werkgever profiteert ook van de extra energie van een werknemer die zijn succescompetenties nog beter uit de verf kan laten komen.

Monique Veldt is succescoach en PMA coach bij Consolid Coaching & Advies.
 

Goede leider ontwikkelt zich al op school

m.lemmers@ggz-delfland.nl   |    |  27 april 2007
Reactie: Over stereotypering gesproken : opvallend vind ik met name de foto bij dit artikel.....
een geboren leider kan ook van het vrouwelijk geslacht zijn ....
 

Goede leider ontwikkelt zich al op school

Ellen   |    |  27 april 2007
Reactie: Ik ben benieuwd hoeveel 'gewone' werknemers ook deze activiteiten hebben ondernomen. Een getal zonder referentie zegt niet zoveel.
 

Dikke werknemer kost bedrijfsleven geld

mevrouw E Dijkstra   |    |  27 april 2007
Reactie: Ik heb 20 kilo overgewicht maar als ik ziek ben gaat het meestal om een verkoudheid of griepje. Die ziektes overkomen ook slanke(re) werknemers. Ik sport bescheiden en heb nog nooit een sportblessure opgelopen. Slanke mensen sporten soms zo fanatiek dat het onverantwoord en onvoorzichtig voor hun lichaam uitpakt. Dan belanden ze voor langere tijd in de lappenmand.
Overigens is mijn werkgever begonnen met een speciaal gezondheidscampagne. Werknemers kunnen o.a. fitnessen. Ik maak gebruik van deze kans en ik merk dat mijn rug sterker wordt. Ik vind dit een positief initiatief van mijn werkgever.
 

Dikke werknemer kost bedrijfsleven geld

gvandeneede@gmail.com   |    |  27 april 2007
Reactie: NONSENS - Om te beginnen is het tendensieus en discriminerend. Je goed in je vel voelen, daar gaat het om, of dat nou een klein of een groot vel is.
Jullie media zouden er ook beter aan doen om dit soort zaken te bekijken op de redactionele meerwaarde.
 

Dikke werknemer kost bedrijfsleven geld

mevrouw E Dijkstra   |    |  27 april 2007
Reactie: Ik heb 20 kg overgewicht maar als ik ziek ben is dat meestal een verkoudheid of griepje. Dit soort ziektes treft ook slankere werknemers. Ik beweeg bescheiden en heb daardoor gelukkig nog nooit een sportblessure opgelopen. Slanke sporters gaan soms onverantwoord en onvoorzichtig met hun lichaam om en liggen dan langere tijd in de lappenmand. Mijn werkgever is begonnen met een gezondheidscampagne om een actieve leefstijl aan te moedigen onder haar werknemers. Ik vind dat een goed initiatief. Zo kan ik een aantal keren gratis fitnessen wat ik erg leuk vind. Mijn rug wordt er sterker van en dat vind ik prettig. Want eerlijk is eerlijk, ik heb wel last van mijn gewrichten.
 

Goede leider ontwikkelt zich al op school

heer J Bekkers   |    |  27 april 2007
Reactie: Ik kan de resultaten van dit onderzoek alleen maar onderschrijven. En eigenlijk is het niet meer dan logisch.

Helaas besteden veel onderwijsinstellingen in het hoger beroepsonderwijs geen aandacht aan buitenschoolse activiteiten en beschouwen dit als onbelangrijk.

Zij gaan daarbij aan veel praktische ervaring voorbij. Het grootste probleem is dan ook nog dat de onderwijsinstellingen ervan overtuigd zijn dat de student deze ervaring nu nog niet nodig heeft en zich enkel moet richten op theoretische kennis.

Betreurenswaardig noem ik deze denkwijze!

Uiteraard bind ik mij niet aan deze houding en bekleed ik meerdere bestuursfuncties.
 

Goede leider ontwikkelt zich al op school

Ad de Beer   |    |  27 april 2007
Reactie: In het rijtje ''open deur onderzoeken'' kan dit onderzoek worden gerangschikt in de nabijheid van het 6 jaar durende onderzoek, dat leidde tot de conclusie dat er hoeren op de wallen zitten.
Omdat de ontwikkeling van top-managers mij altijd heeft geïntereseerd heb ik van velen van hen de biografie gelezen. Dan blijkt dat veruit de meesten van hen inderdaad op jonge leeftijd al actief waren. Niet om het vak te leren, maar gewoon omdat ze een interne drive hebben en daarnaast een uitstraling die ervoor zorgt dat ze gevraagd worden.
Dit ''onderzoek'' is dus eens te meer een bewijs dat een leider wordt geboren, niet gemaakt.
Voor de headhunters die een en ander geloven:
Ik was bij de welpen en was daar leider van een nest.
Ik zong zowel op de lagere school als op de middelbare school in het koor, bewijs in de vorm van platen is aanwezig.
Ik was misdienaar, gevraagd door meneeer Pastoor
Voorzitter van de Goochelclub, dus ik ken de trucjes.

Tot CEO heb ik het nog niet geschopt, maar U ziet, de aanleg is er.
 

Manager lacht het hardst om Britse humor

Ed Debipersad   |    |  27 april 2007
Reactie: De Britten hebben een vorm van humor die sterk op mijn lachspieren werkt. Ik kan mij aardig vinden in dit artikel. Nederland is zeker op de goede weg als het om humor gaat, echter moeten wij het meer hebben van grappen in woord, terwijl de Britten de woorden combineren met (funny walks) gekke bewegingen.
 

Hoe pak ik een ongehoorzame medewerker aan?

anoniem   |    |  26 april 2007
Reactie: Ik denk dat het goed is om je eigen positie ter discussie te stellen met je leidinggevende, je bent duidelijk niet geschikt. Een dergelijke medewerker moet gewoon onder uit de zak krijgen, dossier op opbouwen en bij de eerste beste gelegenheid op nonactief zetten.
 
< vorige 2052 2053 2054 2055 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10