zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Zo bestrijdt u valse ziekmeldingen

Martin Bleecke   |    |  26 juni 2007
Reactie: Dit is heel leuk als je chronisch ziek bent. Er zijn dan dagen die je gewoon niet kunt werken. Als je dan op je loon gekort wordt, dan wordt je dubbel gestraft. Er moeten echter andere methodes zijn om het verzuim te verminderen. Niet straffen, maar belonen! Dat zal veel beter werken. Vooral oudere werknemers zullen baat hebben bij een goed seniorenbeleid. Deze werknemers hebben zich heel vaak jarenlang ingespannen om het bedrijf tot bloei te brengen. Je kunt ze dan niet straffen door het ziekteverzuim te bestraffen met inhouding van loon. Een positieve insteek, bijvoorbeeld bonussen bij goed presteren, zal het ziekteverzuim ook kunnen terugdringen. In het management is het al heel lang gebruikelijk om bonussen te verstrekken. Waarom niet bij werknemers bij goede prestaties, die gepaard gaan met een laag ziekteverzuim? Het gaat echt niet alleen om de hoogte van de bonus maar ook om het idee en de originaliteit. Creativiteit van de ondernemer is gevraagd!
 

‘The Secret’ komt eraan

Ad de Beer   |    |  26 juni 2007
Reactie: Die vergelijking van de magnetron gaat mank vrees ik.

Succes lijkt materieel, maar dat is het niet. Succes is een gevolg van je houding, je instelling en een forse dosis geluk. The secret zegt niks anders.
Er zijn mensen die succes als een materieel iets zien en juist het materiele maakt mensen jaloers. Als ik met een minimumloon gelukkig ben, dan zijn de mensen niet jaloers op me, terwijl ik heel tevreden kan zijn.
Als ik veel geld heb, veel materiele rijkdom, dan worden een aantal mensen jaloers en willen ze dat ook hebben.
Juist voor deze mensen is geluk, succes en zo niet weggelegd, omdat ze de verkeerde basishouding hebben. The Secret richt zich juist op deze groep mensen. verwijzend naar die mensen die materieel geslaagd zijn in het leven, worden de boeken en DVD's op aangesmeerd. Puur commercieel. De makers moeten weten dat voor 99,5% van die mensen succes niet is weggelegd omdat ze een verkeerd doel nastreven. Dat heb ik tegen The Secret. Het wordt verkocht als een geheim, terwijl het dat gewoon niet is.
Er zijn tientalle veel betere werken in omloop, veel effectiever en veel goedkoper.
Maar, als je niet ergens in je Plexus Solaris dat niet materiele dingetje hebt zitten, dan kom je er nooit.
Dan zit je op hetzelfde niveau als die Herbalife filmpjes met die ferraries met een Herbalife sticker erop, doe mee en binnen een jaar heb je ook zo'n rood ding.
Succes, zelfverwerkelijking zit diep in je, probeer dat te ontdekken, dan kom je er wel. Maar dat doe je beter met de boeken van Covey, Hill en het recente werk van Bommerez (eens een aanhanger van MLM en The LoA, maar die nu doorheeft dat het om niet materiele zaken gaat).

De magnetron is een doorontwikkeling van de oven. Niets anders. Mensen die jaloers zijn op mensen die een magnetron hebben kunnen een aantal dingen doen. Gewoon hun oven gebruiken en zien dat het resultaat hetzelfde is. Een goedkopere magnetron kopen en jaloers blijven op mensen die een duurder merk met meer knoppen hebben
Daar zit hem juist het verschil tussen succes en mislukken, het verschil tussen winners en loosers.
Winnen en verliezen zijn gewoontes. Gewoontes zijn aan te leren, maar dan moet je wel bereid en in staat zijn je paradigma te veranderen.
Ik had een jonge, zeer intelligente jongen in coaching. Die wil kost wat kost manager (en rijk) worden. tegen mijn advies in veranderde hij van baan, om zijn loopbaan een 'boost'' te geven. Twee maanden later kwam hij huilend terug, hij was mislukt, hij had zich verkeken op de baan, het geld. Nu zit hij in therapie, alle geloof in zichzelf is weg.
Dit is het grote gevaar van zaken als The Secret. Als de illusie die wordt opgewekt niet uitkomt, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Ook bij MLM komt dat erg vaak voor. Ik ken veel mensen die totaal gefrustreerd zijn geraakt omdat hen verteld was dat door de verkoop van rommel ze rijk zouden worden. Na enkele maanden zijn ze berooid en is hun leven een grotere puinhoop dan het al was.
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

Ad de Beer   |    |  26 juni 2007
Reactie: @ de heer Deetman,

Ik kan best met u meegaan, maar het gaat er meer om dat er een hetze tegen rokers gaande is.
Iemand die een rookwalm uit zijn mond heeft niet met een klant laten praten? En wat doen we met iemand die juist een broodje shoarma heeft gegeten? De medewerker die van nature ''uit zijn bek stinkt'' (vergeef me de uitdrukking).
Er zijn mensen die roken om van de stress af te komen, verbieden we die te roken dan gaat hun productiviteit achteruit, ook dat kost geld.
Er zijn zoveel vormen van intern verzuim die geld kosten, waarom concentreren op één soort?
Slecht leiderschap kost veel meer, duizenden euro's per jaar. Waarom daar geen aandacht aan geschonken.
Nicotine heeft ook een heilzame werking, is ook therapeutisch, dat vergeten we voor het gemak.

Maar ja, ik verval in harhaling van zetten, het is en blijft een patstelling
 

‘The Secret’ komt eraan

Fatin   |    |  25 juni 2007
Reactie: @ Dhr. De Beer;

''Mensen die The Secret nodig hebben zijn jaloers op de mensen die succes hebben en zullen juist daardoor geen succes hebben.''

Dit maak ik daarvan......;
Dat de mens de magnetron ontwikkelt zou hebben, vanwege zijn jaloersie op degene die het eten met een deken wist warm te houden.

@Algemeen

Zelf ben ik een minder grote fan van The Secret, goed dat terzijde, daar heb ik mijn redenen voor, welke ik misschien een volgend moment weergeef. Voor nu zou ik graag delen, dat de oude generaties (waarvan de makers, overigens, ook een deel van uit maakt) wat moeite ervaart met de achterliggende gedachten van de documentaire. Deze generaties (1st. & 2de) komen er nu achter dat het allemaal veel makkelijker kan. Iets wat met moeite opgenomen wordt, want waarom wisten ''wij'' dit niet en hebben wij dan al die jaren zomaar keihard gewerkt? Nee niet zomaar, want ook hardwerken is een manier om succes aan te trekken. Inderdaad, een manier. Maar hard werken is nu eenmaal een sterke overtuiging van vroeger geweest en alleen daarom vaak als enige manier ervaren werd. Men is daar zelfs heel trots op geweest. ''Mijn zoon is een keiharde werker!!!''

De latere generaties, die vaak als lui ervaren wordt door ouderen, geloven niet in dit harde werken. Misschien omdat zij hebben stil gestaan, dat succes hebben ook makkelijker zou moeten kunnen. Door creativeit te gebruiken bijvoorbeeld en dit naast het ontwikkelen van een sterk gevoel voor timing. De jongere generaties hebben dit veel sterker dan ooit.... Misschien wordt hiervoor steun gevraagd en past dit prima bij de huidige ontwikkeling. Die duidelijk niet onopgemerkt is gebleven...... want het dvd’tje gaat toch zo’n tiental duizenden keren over de plank. Niet slecht, dat binnen een jaar. Misschien hard aan gewerkt of zou het dan toch een handige ingeving zijn geweest, gedeeld door een zoon, thuis over de vloer ? We zullen het niet weten....

Fatin
 

Sturen op situatie en niet op motivatie

heer John Montana   |    |  25 juni 2007
Reactie: .....vol geschreven over het motiveren van medewerkers. Motiveren is een tamelijk eenzijdig antwoord ....
.... “hoe verbeteren wij de prestaties van onze medewerkers?”

Heeft ooit iemand de vraag gesteld waarom ?

Waarom moeten we ineens de medewerkers motiveren ?
Waarom moeten we de prestaties verbeteren ?

Begin met een attitude hervorming.
Geen boekenwijsheid, geen 'consultants' die toch maar zeggen wat iedereen allang weet, maar dan met iets duurdere woorden.

Een attittude hervorming wernemer-werkgever en werkgever-werknemer is alles wat er nodig is.

Doe iets.... doe het goed van de eerste keer, je hebt geen tijd om het later over te doen.
 

Klassiek management heeft langste tijd gehad

Bert Stocker   |    |  25 juni 2007
Reactie: Het managen van organisaties brengt met zich mee dat in verschillende fases of situaties ook verschillend leiderschap nodig is. Wanneer er op direct resultaat gestuurd moet worden kan een cognitieve benadering te lang duren of niet het gewenste resultaat genereren en is dus directief leiderschap misschien wel heel erg nodig.

Ondersteunend leiderschap ( ook wel coachend of explorerend leiderschap genoemd) helpt alleen wanneer managers en medewerkers zelf hun verantwoordelijkheid willen en durven nemen, mijn ervaring is na 18 jaar organisaties aansturen dat veel mensen wel de verantwoordelijkheid zien maar niet nemen omdat iedereen naar de eindverantwoordelijkheid in de top kijkt en het niet als eigen probleem ervaart.

Er wordt sinds 10-15 jaar gepraat over het beste uit mensen halen om de resultaten te beinvloeden. Mijn stelling is dat wanneer je niet zelf ondernemer bent geweest en zelf je geld hebt moeten verdienen de verantwoordelijkheid die men denkt bij mensen neer te leggen onder het beleid van zelfsturing of zelfbeinvloeding van medewerkers dat je niet het gewenste resultaat zult boeken.
 

Dik personeel: aanpakken of niet?

A. de Vries   |    |  25 juni 2007
Reactie: Vreemd. De roker krijgt rookpauze en rookgelegenheid, dus zou de dikkerd een eetruimte en extra eetpauze moeten krijgen! En de dikke roker, nou ja, die komt in de praktijk toch niet aan werken toe met dat roken en drinken. Gelukkig kunnen we die straks moeiteloos ontslaan en dan komt er voor half geld een modelwerknemer.
 

Sturen op situatie en niet op motivatie

Arjan Heijden   |    |  25 juni 2007
Reactie: Beste Mevrouw Schuijers,

Wij zijn het geheel eens.
Het is enkel dat de overtuiging dat conditionering ook werkt, bij de meeste managers niet bevestigd hoeft te worden. Dit is ze al lang geleden geleerd en behoort tot hun belemmerende overtuigingen. Onderbouwd door proeven met labaratoriumratten of hondjes van Pavlov.
In de tegenwoordige tijd wordt de werkelijke toegevoegde waarde meer en meer door zelfsturende professionals geleverd. Die laten zich niet zo makkelijk meer conditioneren. Die zoeken gewoon een andere baan.

Met vriendelijke groet

Arjan van der Heijden
 

Wij hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt (Artikel)

mevrouw Anja Groot   |    |  25 juni 2007
Reactie: Ja zeker, hebben wij moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel! in de Extramurale zorgsector is het zoeken in een hooiberg. Vooral op niveau 2 en 3 is er een groot tekort in Brabant. En daarbij stijgt de zorgvraag door vergrijzing. Niet alleen de reguliere zorginstellingen kampen met dit probleem . Ook uizendbureau's , waar wij in de zomer zaken mee doen kunnen ook nauwelijks aan personeel komen.
herkenbaar?
 

‘The Secret’ komt eraan

Paul van Rooijen   |    |  25 juni 2007
Reactie: Wat is er mis met het vragen, ontvangen en geloven wat als basis voor de Secret wordt ontvouwd? Niet(s) nieuw, maar dat hebben velen al gemeld. Maar daadwerkelijk in je hart gaan en deze inzet tonen en je positieve gevoelens aanspreken - dat gaat namelijk verder dan alleen positief denken - maakt het mogelijk dat er een verschuiving van de bedoelde groep 1% naar de 99% plaats vindt. Anders is niet altijd het beter hebben dan anderen. Van jezelf houden maakt de kans groter om ook van anderen te houden. En de ander niet de Secret onthouden.
 

Sturen op situatie en niet op motivatie

Michel Hoetmer   |    |  25 juni 2007
Reactie: Geachte heer Van der Heijden,

Het woord rat is voor uw rekening. Ik heb daarover niet gesproken. Maar als u zich zo voelt, wil ik dat beeld niet verstoren.

Beste Jamto,
Mooier dan u had ik het zelf niet kunnen zeggen.
 

Sturen op situatie en niet op motivatie

mevrouw A Schuijers   |    |  25 juni 2007
Reactie: Heer Arjan Heijden,

Zwart wit denken beperkt je mogelijkheden. Aangezien gedragsverandering al moeilijk genoeg is lijkt het me zinvol alle bruikbare methoden in te zetten. Intrinsieke motivatie is waardevol en conditionering evenzo. Bewuste keuzen maken in hoe je iets aan wil pakken is noodzakelijk omdat mensen ''veranderingsmoe'' kunnen worden. Daarin kan intrinsieke motivatie een belangrijk aspect zijn. In het vasthouden van gedragsverandering is conditionering een zinvol aspect.

groet
Jamto
 

Rokers kosten organisaties geld! Reken even mee...

heer l Deetman   |    |  25 juni 2007
Reactie: Het valt mij op dat er alleen maar igegaan word op de productieviteit van de roker en de ziektes van de roker.
Ikzelf vind het naief om te stellen dat rokers niet een extra risico lopen op een groot scala van vervelende ziektes.

Rokers hebben een grotere kans (op korte of op langere termijn) om ziek te worden en de klanten vinden het mogelijk hinderlijk.
En dat kosten organisaties geld!
Of denken jullie daar ook anders over?

Net zoals allerlei andere doelgroepen moeten we rekening houden met hun specifieke wensen. Maar ook net als andere doelgroepen kan het zijn dat je afgewezen word. (iemand die niet correct nederlands kan laat je geen presentatie geven en iemand met een rookwalm uit zo'n mond laat je wel met een klant praten?)

Ik ben het eens met de stelling 'rokers kosten organisaties geld'.
En er zijn andere doelgroepen die ook geld kosten.

Maar tot hoeverre moet je iemand in 'zijn waarde' laten? In hoeverre moet je rekening houden met de wensen van de werknemer?
Tuurlijk moeten we rokers niet ontslaan, maar ik begrijp heel goed dat ze geweerd worden.
Op lange of op korte termijn kosten een heleboel rokers organisaties geld.
 

Medewerkers worden om de elf minuten gestoord

heer J.F. Hendriks   |    |  25 juni 2007
Reactie: Momenteel ben ik druk doende met het geven van Time-management cursussen. Het artikel over het storen om de 11 minuten van een werknemer, is een gegeven wat bij mij bekend is en wat ook tijdens mijn sessies door de cursisten als het meest storende factor ervaren wordt. Mijn devies is dan ook bij bedrijven om in de prime-time, de tijd dat je het meest presteert, elkaar gedurende 1 uur niet te storen. De tijd die nodig is om weer terug te keren naar je eigenlijke werk waar je mee bezig was, verschilt per persoon en per onderwerp waarmee de werknemer bezig is. Bij een moeilijke en complexe zaken kan het wel 10 tot 15 minuten duren voordat de draad weer helemaal is opgepakt. Wanneer je weer gestoord wordt kan het gebeuren dat mensen zo geirriteerd raken dat er boze woorden vallen, mensen weglopen of met spullen wordt gesmeten. Dus ik raad een iedere werknemer aan toch eens op de werkplek duidelijke afspraken te maken. Ook met die baas die denkt overal voorrang te hebben.


 
< vorige 1988 1989 1990 1991 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10