Reactie: Klantenbehoud start volgens mij in de eerste plaats met je klanten waarde voor hun geld te geven met andere woorden je zorgt voor een extra ''waardemarge'', bovenop de winstmarge.
Je kan klanten van tevreden naar loyaal of super tevreden brengen door hen te blijven verrassen.
Dit zit hem soms in kleine zaken en is een taak van iedereen in het bedrijf die in contact komt met klanten , alle frontliners.
Veel heeft volgens mijn ervaring te maken met een duidelijke communicatie naar deze klanten , je service of performance in durven in de verf te zetten of ze te claimen.
En als een bepaalde klant klacht uit , dan heb je als bedrijf de opportuniteit om deze te recoveren.
De uitdaging zit hem er in om al deze klanten elke dag weer te delighten, hiervoor is een duidelijke strategie noodzakelijk , die heel consequent moet worden volgehouden en ze durven aanpassen aan elke situatie.
Reactie: Het lijken open deuren maar het zijn wezelijke adviezen waar je continue aan moet werken. Momenteel zijn we binnen Faros met een 12 tal interim managers op belangrijke opdrachten binnen de zorg. Je ziet deze eigenschappen keer op keer terugkomen daar waar onze inzet tot resultaat komen. Wij proberen daarom onze managers hierin te scholen. Het zijn dus goede tips.
En laten we ook niet vergeten dat de plaats, en kleur van het onderzoek (US, vault.com) in dit geval wel belangrijk kan zijn.
Zonder te willen discrimineren, of we moeten een nieuwe discussie over iets anders willen starten, maar zijn The U of A voor ons, Europeanen een lichtend voorbeeld in denk- en doe-wijze?
Reactie: Volgens mij geldt hetzelfde voor copieermachines. Je komt laserprinters en copieermachines overal tegen. Gebruikers zie je ook ook heel dichtbij deze apparaten zitten. Je vraagt je af waarom er geen voorlichting wordt gegeven over het gevaar van deze apparatuur in kantoorruimtes.
Aansluitend op de vorige schrijver, wil ik ook opmerken dat er er inderdaad een grote groep hoogopgeleiden een verborgen tattoo blijken te hebben. Die inderdaad pas zichtbaar wordt als het warm weer is.
Tattoo; kwestie van smaak?
(ik vindt 7 van de 10 niet mooi of slecht gekozen plek)
Het belangrijkste mijn inziens is: tattoo wel of niet, zou een HR manager/baas/chef niet mogen beïnvloeden of iemand wel of niet capabel is voor een bepaalde functie.
Als er richtlijnen zijn binnen een organisatie dan is het wenselijk dit transparant te maken bijvoorbeeld:
geen zichtbare tattoo's
geen hoofddoekjes
geen blote armen
geen slippers
altijd een pak
altijd bedrijfskelding
etc etc etc
Dan is er keuze om wel of niet te solliciteren bij 'deze organisaties'. Voorkom je een hoop 'verloren babbeltijd'.
Reactie: Een heel ander bericht dan het bericht van vorige week waarin gemeld werd dat de HR afdeling helemaal niet nodig zou zijn.
Eens te meer wordt weer eens onderstreept dat goed HR beleid, beleid dat mensen bindt aan organisaties, meer dan ooit noodzakelijk is voor continuiteit en zeker voor groei van een organisatie.
Strategisch HR wordt de hoeksteen van het beleid van organisaties die streven naar optimale performance. Het binden van mensen, het creéren van commitment met het bedrijf moet voor iedereen in de organisatie de meest belangrijke doelstelling worden.
Dat wil wel zeggen dat de tradiotionele P-boer zal moeten verdwijnen en plaats moet maken voor een HR professional.
Reactie: Je zou eens moeten weten onder al die strakke pakken en lange kleding hoeveel mensen er tattoo's hebben die ze uit zichzelf al verbergen.
Ik ben naast personeelsmanager ook nog eens schoonheidsspecialiste en ga dus veel met mensen om.
Met dit warme weer kun je toch tattoo's zien van me maar krijg geen commentaar.
Reactie:
Bij een goed personeelsmanagement komt men niet onverwachts in de problemen. Los van diefstal en fraude of bovenmatige agressie, komt een ontslag niet onverwachts.
Maar we houden vaak niet bij wat er met een werknemer gebeurd. Zijn personeel file klopt vaak niet en dar wordt het bedrijf , terecht, door de rechter op afgeschoten. Bij beoordelingsgesprekken worden vaak geen goede verslaglegging gemaakt en de vervolgafspraken niet nagekomen.
Met een goede monitorsysteem kunnen zowel de manager als de werknemer zijn rechten bewijzen in geval van conflict.
Zelf wordt ik regelmatig bij bedrijven verzocht om dit probleem te bekijken en eventueel te begeleiden.
Reactie: Ben het met dit korte artikel wel eens.
Duidelijkheid geven is de enige juiste wijze van communiceren in mindere tijden.
Maar zoals er in het artikel staat, mensen kunnen in een rouwproces raken en daar moet een goede ondernemer rekening mee houden.
Draag zorg voor de mogelijkheid van begeleiding. Het ontslaan van mensen moet vervolgd worden met een plaatsing bij een ander bedrijf. Dit b.v. met hulp van een bureau wat daar gespecialiseerd in is.
Geld lijkt leuk, maar voor ouderen weer kans op werk is meer waard.
Reactie: Een vaatwasmachine is overbodig. Een slecht werkende wasmachine sloopt je mooie kleding. En een grasmaaier heb je niks aan, vooral als je van hoog gras houdt.
Bijna 20 jaar geleden werkte ik in de reiswereld. We kregen uitgebreide instructies dat piercings, tattoos e.d. niet gewenst waren.
Waarom?
Het zou minder representatief zijn.
Sindsdien ben ik er op gaan letten, en vooral met goed weer is het interessant.
Bepaalde bevolkingsgroepen hebben blijkbaar een hogere tattoo-dichtheid dan anderen. En inderdaad, die doen dan bijvoorbeeld schoonmaakwerk, staan op de kermis, of schoffelen plantsoenen. Gaan deze personeelsleden minder met mensen om? Of is de benadering van ons, als klant, dat het niet uitmaakt, die tattoo?
In Engeland bijv. heeft zowat iedereen die gevaren heeft een tattoo, en zelfs de mensen met een hogere officiers rang in de marine. Het is daar zelfs een teken van 'bij een groep horen' . Dan maakt het dus wel degelijk uit of een tattoo hebt.
In America is het daarentegen heel gebruikelijk om als ex-con (gedetineerde)een tattoo te hebben.
Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor een tattoo: een groot aantal jonge vrouwen heeft tegenwoordig een tribal tattoo op de 'onderrug' , zichtbaar als lage broeken gedragen worden.
Ik denk dat er dus een verbinding is tussen
- wat voor een tattoo
- waar de tattoo al dan niet zichtbaar zit
- in welke cultuur, in welk land
- in welke functie, beroep, branche
en dat in het samenspel hiervan een tattoo storend/ ongewenst is, of misschien wel stimulerend.
Tenslotte: een tijdje terug maakte ik het zelf mee: in een situatie met top-specialisten (en dan heb ik het over het hogere segment adviesbureaus, en niet janssen bv ict-box-schuivers) bleek een deftige en zeer geleerde en serieuze dame plots stoere plaatjes op haar armen te hebben. Werd pas zichtbaar bij het korte mouwen weer!
Reactie: Wellicht kunnen printers fijnstof verspreiden. Maar waarom ontbreekt de informatie bij welke soort printers dit het geval is? De gebruikte technieken zijn nogal divers. De meeste laserprinters gebruiken droge toner. Wanneer je die wel eens verwisselt hebt, kun je je van dit risico wel een voorstelling maken. Bij inktjetprinters (vloeibare toner) wordt dat een stuk lastiger. En er zijn ook laserprinters - zoals ik die zelf gebruik - die op basis van vetkrijt werken. Die blokjes worden in de printer vloeibaar gemaakt. Is het tekenen met vetkrijt ook schadelijk? Kortom, de kop boven het artikel wekt vermoedelijk weer de nodige onrust op, terwijl het artikel volstrekt veel te weinig informatie geeft om je een goed oordeel te kunnen vormen over het risico.