zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Stressvolle baan triggert depressie

heer John Montana   |    |  13 augustus 2007
Reactie: @ RC - Behandel anderen net wél zoals je jezelf zou behandelen.

Dat geeft je een soort van vertrouwde omgeving zodat een deel van de druk wordt weggenomen.

Constant een rol spelen, zeker eentje waar je jezelf induwt, gaat op termijn nefast eindigen.

Al de druk, van waar die ook komt, kan men beheren.
De meeste kunnen dat niet.
Daar komt dan stress van.

Beheer en beheers de invloeden en er zal opmerkelijk minder druk zijn.
De meeste láten zich beheren en beheersen. Gevolg: stress, wat dat ook moge zijn....
 

Vakantieperiode leidt tot verveling op werkvloer

heer John Montana   |    |  13 augustus 2007
Reactie: >>is er geen staatssecretaris of minister die een bevriend process-improvement bureau heeft?

Ik kan natuurlijk verkeerd zitten (zou niet de eerste keer zijn), maar ik denk dat ze in Belgie een staatssecretaris hebben 'voor administratieve vereenvoudiging'.

Loop daarmee rond op je 'businesscard'¡¡

Als Belg in 't buitenland heb ik er nog niet veel van ondervonden.
Je zou denken dat bepaalde aanvragen in de vakantieperiode sneller zouden afgehandeld kunnen worden...
'Goe gedacht manneke'. 't Is net 'omdat het vakantie is' dat ze dat niet kúnnen behandelen.
Een opleiding in personeelsplanning zou ook niet slecht zijn....
 

Lees de gebruiksaanwijzing van uw mensen

heer John Montana   |    |  13 augustus 2007
Reactie: ...(Ad Beer)dat we allemaal verschillend zijn en erger nog....

!!.. en erger nog.. dat vind ik een goeie¡¡

...Dat maakt het werken met mensen nu zo leuk.

Een nefast voordeel is dan ook dat je mensen gaat leuk vinden.
Eens je dat stadium bereikt hebt is het eenvoudig om je mensen zichzelf te laten zijn (binnen vooropgestelde marges, soms), zodat ze steeds het beste van zichzelf geven.

Dat is dan een sneeuwbal effect gekoppeld aan een waterval effect.
 

Tien potentiële reacties op nee-zeggende klanten

Ad Beer   |    |  13 augustus 2007
Reactie: Het lijkt me geen goede binnenkomer om meteen te vragen of je een product wilt kopen. Dat was de strategie van tante Nel die in een van de cosmetica MLM oplichterijtjes was getrapt, werkt niet.
Het lijkt me het beste om eerst eens te gaan onderzoeken wat de suspect, het is nog geen klant, eigenlijk voor problemen heeft.
Zijn zijn handen vuil en je verkoopt zeep, dan heb je een kans. Verkoop je smeerolie, geef hem een hand en verwijs hem naar een andere verkoper.
En dat werkt heel wat beter, eerst het probleem van de klant in kaart brengen en hem dan oplossingen aanrijken. Dat werkt.
gewoon ''nee''zeggen tegen een prospect als je geen product of dienst hebt die zijn problemen oplossen, dat werkt heel veel beter dan drammen.
 

Tien potentiële reacties op nee-zeggende klanten

A Oostmeyer   |    |  13 augustus 2007
Reactie: Iedereen begrijpt dat bij 'Nee je krijgt de order niet' een verkoper niet moet gaan drammen. Maar ga je na een gesprek van een uur bij de eerste nee weglopen van het doel van een gesprek? Het lijkt mij juist voor verkopers belangrijk waarom de nee is gekomen.
V. 'Wilt u dit product bij mij kopen'
K. 'Nee'
V. 'Om welke redenen wordt u weerhouden van uw aankoop?'
K. 'Ik vindt het te duur en de levertijd te lang' (dit is twee keer nee)
V. 'Wat is voor u een beter levertijd?
Mijn inziens blijven verkopers meer in gesprek en komen steeds meer van de klant te weten.
En JA, wanneer de klant nog meer 'Nee' zegt bedankt hem dan voor alle informatie die hij u gegeven heeft.
 

Van klaagcultuur naar complimentencultuur

mevrouw J.W. Schutte   |    |  13 augustus 2007
Reactie: Al geruime tijd mocht ik uw goede werk lezen via Managersonline.nl en lering trekken omtrent veel zaken die door mijn werk van toepassing zijn en het nog aangenamer maken dan het al is gelukkig.
Via Hyves en uw www.complimenten.hyves.nl en de 'laagdrempeligheid' hiervan mag blijken sinds de betrokkenheid nu ruim 1 maand dat er uitmuntende participatie plaats kan vinden.
 

Werknemers met kinderen voortrekken leidt tot wrijving

Liesbeth   |    |  13 augustus 2007
Reactie: @Anne, dat heb ik ook. Verplicht vrij in de bouwvak. Gelukkig is dat de laatste jaren geen probleem meer, maar ik heb een tijd gewerkt op een afdeling waar ik in de maand september geen vrij mocht nemen. Toen ik daar in vaste dienst was, werd dit ineens juni, juli, augustus en september. Na enkele jaren niet gezamenlijk op vakantie te zijn geweest, was ik het zo spuugzat, dat ik in overleg met collega's 2 weken vrij heb genomen tijdens de bouwvak. Het gaf wel wat gezeur, maar ik heb er op het werk geen last mee gehad. Wel vond ik het mezelf te verwijten, dat ik al die tijd zo slaafs ben meegegaan met een bedrijfsregel, die ter plekke verzonnen was (en alleen op mij van toepassing, omdat ik toevallig hoofd van die afdeling was)
 

Vakantieperiode leidt tot verveling op werkvloer

ik   |    |  13 augustus 2007
Reactie: Ik weet zeker niet dat dit alleen bij ambtenaren voorkomt. Ik ben zelf systeembeheerder bij een bedrijf, en merk dat ik tijdens de vakantieperiode ook heel wat minder te doen heb dan buiten de vakantieperiode.

Dit komt gewoon omdat er veel minder mensen aan het werk zijn, dus minder computerproblemen, en minder nieuwe projecten.

Of je in de vakantieperiode minder of meer te doen hebt ligt naar mijns inziens aan de functie die je beoefent, niet of je ambtenaar bent ja of nee.
 

Lees de gebruiksaanwijzing van uw mensen

p.fekkes@nan-cuna.nl   |    |  13 augustus 2007
Reactie: Hallo Frank,

Mooi artikel en net als de vorige schrijvers vind ook ik het goed dat er aandacht is voor de verschillen tussen mensen. Als je het dan over die verschillen gaat hebben geef ik de voorkeur aan de Jung typelogie zoals gebruikt in de M.B.T.I.

Dit is een stukje overzichtelijker met 4 schalen en dekt toch je hele verhaal. Je laatste 4 punten zijn immers één op één de MBTI schalen en de eerste drie zijn af te leiden uit combinaties van schalen. Het zijn dus geen 512 typen Ad, maar slects 16...

Groet,

Peter Fekkes
 

Werknemers met kinderen voortrekken leidt tot wrijving

Anne   |    |  13 augustus 2007
Reactie: Voor mij gaat de discussie verder: wij hebben nl nog geen kinderen, maar mijn partner heeft (helaas)geen keuze in het opnemen van vakantie. Het hele bedrijf waar hij werkzaam is ligt tijdens de bouwvak stil en er wordt dan ook maar verwacht dat je tijdens deze drie weken vakantie opneemt. Hebben mijn collega's dan voorrang om samen vakantie te mogen vieren omdat ze kinderen hebben? Ik en mijn partner werken ook 40 uur in de week en volgens mij hebben we net zo veel recht op die paar weken per jaar samen vakantie dan een stel met kinderen. Ik heb meerdere keren discussie gehad met collega's hierover en ik heb me er sterk over verbaasd dat zij vinden dat ze meer recht hebben op een gelijktijdige vakantie omdat ze voor kinderen hebben gekozen. Ik persoonlijk vind dit erg egoistisch, maar de discussie zal blijven.....
 

Stressvolle baan triggert depressie

Rene Civile   |    |  13 augustus 2007
Reactie: Als ik het artikel belees, en ik haal me even wat uitzendingen van Gordon Ramsey voor de geest kan ik me wel een paar zaken indenken, daar hoef je dan absoluut geen expert voor te zijn.

Wanneer leidinggevenden/managers een dusdanige kritische blik hebben van zichzelf, ergo ook dus naar anderen, dan is het niet moeilijk te begrijpen dan ze op gezette tijden zeer gefrustreerd zullen worden.

Immers, als je bijzonder kritisch op jezelf bent straal je dat uit en draag je dat ook over op anderen. Wanneer je chef kok bent is er een heel team afhankelijk van jou en je instelling. Datzelfde geld natuurlijk voor het verwachtingspatroon van je klanten.

Vicieus

Je stap een vicieuse cirkel in die de stress alleen maar zal doen toenemen en de druk van alle kanten verhoogt. Dat dit ontegenzeggelijk zal lijden tot stress en kwalen kan ik je garanderen.

Dit geld overigens niet alleen voor de top kok maar ook op andere gebieden die ik heb gezien. Net even ietsje meer productie, moet kunnen. Als dit kan worden gerealiseerd wordt er gesteld, jullie konden dat toen ook dus nu maar weer. In andere woorden, de bal, de stress wordt bij een ander neergelegd. Deze houding blijft niet zonder gevolgen uiteindelijk.

Er gaat een belangrijke waarschuwing uit van dit artikel. Behandel een ander niet zoals je jezelf zou behandelen. Daarmee raak je het gevoel voor verhoudingen kwijt met alle kwalijke gevolgen van dien.

In het opzicht als een waarschuwing en reminder een zeer waardevol artikel die elk manager moet wijzen op het gegeven dat eisen stellen best gezond is maar generaliseren wat dit betreft soms funest kan werken.

RC PM
 

Vakantieperiode leidt tot verveling op werkvloer

mevrouw cathy schiks   |    |  13 augustus 2007
Reactie: Wij hebben het zeker niet rustiger in de vakantie periode, collega's met vakantie nieuwe goederen die binnenkomen, verkoop gaat gewoon door, voor ons extra druk.
 

Tien potentiële reacties op nee-zeggende klanten

Ad Beer   |    |  13 augustus 2007
Reactie: Als ik ''nee'' zeg en je blijft zeuren om een ''ja'' dan ga ik dat lekker tegen iedereen zeggen! Zul je eens zien hoe goed de zaken gaan lopen.
Zelfs de grote salestrainers komen terug op de strategie om door te gaan tot de ''ja'' is bereikt. Lees een keer ''Flow en de kunst van het zakendoen''.
De klanten zijn veranderd, alleen hebben de meeste verkopers dat nog steeds niet door.
 

Genante webhistorie? Laat hem wissen!

Alias   |    |  13 augustus 2007
Reactie: Wie zich steeds goed gedraagt hoeft nooit over zijn schouder te kijken.
 
< vorige 1929 1930 1931 1932 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10