zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Negen zakelijke samenwerkingsblunders

Ron   |    |  1 november 2007
Reactie: Goed om dit soort artikelen te komen.
Recentelijk nog bij twee samenwerkers gezeten, die mondeling afspraken hadden gemaakt.
Dit is nu opgelost, maar het kost de beide partners geld en verlies in naam.
Heb zelf ook een V.O.F. met een vennoot opgestart en de vennoot vond het eigenlijk niet nodig om alles op schrift vast te leggen.
Nu zijn we beiden heel blij dat we alles goed gedocumenteerd in een contract hebben vastgelegd, het geeft duidelijkheid in bevoegdheden en afspraken.
Dit soort valkuilen moet je vermeiden vanaf de start.
Het kost tijd en geld, maar bespaard je een vermogen in de toekomst.
Je sluit juist een contract af om van elkaars deskundigheid gebruik te maken en het haalt de zwakke punten uit de V.O.F.
Juist instanties als de K.v.K. en ook het UWV wat zelfstandig werken promoot, mag hier meer aandacht aan besteden.
Ook de adviseurs van startende ondernemingen dienen hier uitgebreid aandacht aan te geven.
Vanuit mijn ervaring in het begeleiden van startende ondernemers, is dit item heel belangrijk en een goede basis geeft de rust om goed de markt op te gaan.

 

Leve het pessimisme

Ad Beer   |    |  1 november 2007
Reactie: Ik kan de schrijver wel volgen, maar de voorbeelden van de arts en de ICTer zijn een beetje ongelukkig.
Er is nog een oogreflex lijkt me een positieve instelling, het geeft aan dat er nog hoop is.
En ICTers zijn volgens mij de meest positief ingestelde werkers ter wereld. Iedere keer als er weer eens een probleem is roepen ze blij dat ze het binnen een paar minuten hebben opgelost en dat het nooit meer voor zal komen. Ze roepen continue in hun verkooppraatjes dat ze de oplossing voor alle problemen hebben, maar achteraf blijkt dat ze bij iedere oplossing 7 nieuwe problemen hebben weten te scheppen.
Dat millenium verhaal kwam niet van ICTers, maar van politici die nog steeds dachten dat we in 8 bits systemen werkten en die konden maar 2 cijfers aan. De ICT riep vervolgens dat ze dat allemaal op konden lossen en jawel, er was geen milleniumprobleem, maar de ICT had wel miljarden verdiend aan een non-probleem.
The Secret is onzin, dat weten we allemaal toch? Positief denken geeft energie, maar het is wel goed om in ieder team een advocaat van de duivel te hebben die zich mag uitputten met het vinden van problemen, juist daardoor kunnen problemen worden voorkomen.
 

Conflict ontslagrecht duurt voort

Ad Beer   |    |  1 november 2007
Reactie: De hele discussie wordt gedomineerd door partijpolitieke dogma's en onjuiste veronderstellingen.
Het is niets meer dan symboolpolitiek en kiezersbedrog wat er (hoop ik) op duidt dat dit kabinet binnenkort in een crisis komt en dan gaat vallen.
Iedere vorm van maatschappelijk belang is uit de discussie verdwenen.
Soepeler ontslagrecht, hebben we het wel nodig? Ik heb daar op www.hrlog.nl een stukje over geschreven en ik denk dat het niet nodig is.
Aan de andere kant kan door soepeler ontslagrecht de situatie voor uitzendkrachten aanmerkelijk verbeteren. Dankzij de flexwet en de huidige ontslag regelgeving wordt veel gebruik gemaakt van flexwerkers omdat daar makkelijk van af te komen is. Die hebben nauwelijks rechtsbescherming, worden, dankzij het fasesysteem, gewoon voor een half jaar de WW ingesmeten als ze dreigen in fase 3 te komen. Juist voor deze groep zou een versoepeling van het ontslagrecht een zegen uit de hemel kunnen zijn, gewoon omdat ze meer rechten krijgen als werknemer.
 

'Ondernemers moeten krankzinnig zijn'

Ad Beer   |    |  1 november 2007
Reactie: @Cyntia,
Ik kan me voor een groot deel vinden in je redenering.
Maar ik wil het wel even nuanceren.
Ook veel mannen laten zich leiden door hun intuitie en gevoel, maar om een of andere reden willen wij dat allemaal rationaliseren. In de diverse reorganisaties en fusies die ik heb mogen begeleiden heb ik maar al te vaak besluiten moeten nemen over het ontslag van mensen. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om de keuze steeds uitgebreid te bespreken, niet een keer, maar tenminste 3 keer. Waar de in de eerste bespreking koel en zakelijk een lijst wordt opgesteld, komt er vanzelf emotie in de volgende besprekingen. Voor de managers en leidingevers die de keuze moeten maken wordt, als een naam eenmaal op een lijstje staat, de naam steeds meer een mens van vlees en bloed en dan gaat de emotie meespelen.
Intiutief management wordt door steeds meer mannen als normaal gezien en we leren ook steeds beter om emotio voor ratio te laten gaan. Koos Hafkamp schreef er een keer een zeer aardig (en zeer dik) boek over dat het lezen waard is.

Wat betreft de klantvriendelijkheid in the States.Ik ben er nooit geweest, maar Tom Peters schreef in een van zijn boeken een mooi verhaal over een restaurant dat alle klachtenbrieven die ze van klanten hadden ontvangen had ingelijst en op de muur gehangen. De klant ondervond aan den lijve wat e verbeterd was.
In de US is de tip niet in de prijs inbegrepen (heb ik begrepen) hier wel, gewoon een verschil in prijsstelling.
Ik weet niet waar het beter is, klanten verschillen, klantenwensen en klanteneisen verschillen dus ook. Het is de kunst om je processen en communicatie naar de klant aan die klant aan te passen.
Een supermarkt waar ik kwam had een hoofdcassiere met een zeer bijzonder gevoel voor klantgerichtheid. Ze stond je buiten al op te wachten en stopte een penning in het karretje en reed dat voor je klaar. Vervolgens somde ze de aanbiedingen op. Ze rende naar de koffiehoek en drong je daar een beker koffie en een koek op. Klantgericht? Kan zijn, maar ze begreep niet waarom veel klanten een gruwelijke hekel aan haar hadden en juist om haar de supermarkt gingen mijden. Ja, gewoon, omdat de wensen van klanten verschillen. De een doet boodschappen omdat het moet, de ander omdat het een gezellig tijdsverdrijf is.
 

De mensen, die 'jullie' klanten noemen!

Ad Beer   |    |  1 november 2007
Reactie: Het voorbeeld van ''f'' laat zien dat de processen in de zorg zeker niet optimaal zijn. Probeer de kosten van dit verhaal voor de klant maar ook voor de zorginstellingen eens te calculeren! Het zijn pure kwaliteitsverlieskosten, kosten die gemaakt worden ten gevolge van slechte kwaliteit! Ik denk dat er door de ene voorval door de zorginstellingen tenminste 5000 euro over de balk is gesmeten en dan heb ik het nog niet over 3 paramedici die staan te kissebissen omdat er een stuk ICT slecht is geïmplementeerd (die verlieskosten hebben alle bedrijven die ICT implementeren overigens).
De kosten voor de klant zijn ook hoog, veel reizen, verlofuren, wachttijden en ook de werkgevers van deze mensen hebben verliezen moeten incasseren omdat ze de productiviteit van werknemers hebben moeten missen.
Jaren terug is de kwaliteitswet gezondheidszorg ingevoerd en juist deze wet heeft voor een veel slechtere kwaliteit gezorgd. Het wordt tijd dat de overheid en de beleidsbepalers eens bij deskundigen (dus niet de mensen uit de zorg, maar bijvoorbeeld mensen uit de automotive) te rade gaan over wat echt kwaliteit is.
 

'Ondernemers moeten krankzinnig zijn'

Cynthia van Leeuwen-Timmermans   |    |  1 november 2007
Reactie: Ik ben nog nergens anders in Amerika geweest. Ik reis alleen om priveredenen, geen zakelijke. We hebben alleen gereist van Miami naar Orlando in 2 weken tijd. . Dus over andere staten kan ik niet meepraten.
 

Negen zakelijke samenwerkingsblunders

Francine ten Hoedt   |    |  1 november 2007
Reactie: Deze tekst moet haast wel door een jurist geschreven zijn. 6 van de 9 ''samenwerkingsblunders'' gaan over juridische zaken.
Als conflictmanager merk ik dat de grootste samenwerkingsblunders zijn: niet goed met elkaar communiceren over je belangen en behoeften. Onuitgesproken en hoge verwachtingen naar elkaar toe. Geen afstemming over wie wat doet of juist teveel afspraken, waardoor de creativiteit niet meer stroomt.
Dat zijn blunders die je niet voorkomt door vuistdikke, juridische dichtgetimmerde contracten en aansprakelijkheidsverklaringen. Mijn advies zou zijn: ga alleen in zee met partners, waar je je plezierig bij voelt, die qua visie, cultuur en inzet bij je passen. En vooral: communiceer!
Francine ten Hoedt
 

Ondernemers moeten krankzinnig zijn

Cynthia   |    |  1 november 2007
Reactie: Het is inderdaad een leuke stelling. Ik ben een ondernemer en kan niet zeggen dat ik gestoord ben, misschien als mens soms een beetje prettig gestoord maar dan hebben we het over andere dingen. Ik ben het met mevrouw s berkati eens. Je moet soms verder gaan, om iets te bereiken. Verder moet je een flinke partij lef hebben om voor jezelf te beginnen en er iets van te maken. Tenminste dat vind mijn familie. Sinds ik zelfstandige ben en dat is nu bijna 5 jaar, heb ik enorm veel geleerd over mezelf. Wat ik nu doe had ik 5 jaar geleden echt niet gekund. Ik ben enorm gegroeid.
 

Griep meest gebruikte smoes bij ziekmelding

Dave S   |    |  1 november 2007
Reactie: Spijker op de kop Ron, ik ben het hier volkomen mee eens.
Een tevreden mens heeft meer positief energie, minder reden te klagen, meer reden om mee te werken aan verbeteringen en is een stimulans voor collega's om zich heen.
Steek hier wat tijd en geld in voor een lange termijn betrokkenheid en alle positieve reacties die daar uit voort vloeien !
 

Conflict ontslagrecht duurt voort

boy   |    |  31 oktober 2007
Reactie: Had meneer Donner eerst verstand van justitie en nú ineens heeft ie verstand van sociale zaken?
Wat wil die opruier? Laat de man maar bidden ''vooraan'' in de kerk dat hij er ongeschonden vanaf mag komen. U ziet: onze lieve heer begint nu al aan zijn refoplannen te trekken, net zolang tot de heer Donner omvalt, hoogmoed komt na de val!
 

Hoe kom ik met mijn leeftijd en profiel weer aan de slag?

mevrouw jacoline hunink   |    |  31 oktober 2007
Reactie: Schrijf je in bij Randstad ...!! en kijk op internet of je vacatures ziet. www.randstad.nl. Je bent niet lang uit het arbeidsproces geweest en je bent dus up to date. Probeer voor jezelf te schetsen wat jouw sterke punten zijn en deze te verkopen op een sollicitatie gesprek. Een uitzendbureau is een prima springplank en kan je bovendien helpen hiermee en naar een vast baan! je hebt ook nog een onderdeel Randstad Rantree.
Een intercedent van Randstad kent je, en begeleidt je graag naar werk. Daarnaast zit Randstad verpreid door heel het land, dus je vind veel bedrijven in je regio!

Succes en ik hoop dat je snel aan het werk komt !

Groeten van Jacoline
 

Griep meest gebruikte smoes bij ziekmelding

heer R Wit   |    |  31 oktober 2007
Reactie: Beste werkgevers. Zoek het eens bij uw eigen gedrag. Oorzaak en gevolg. Daarbij is het ook wel heel erg kort door de bocht dit verhaal. De zogenaamde onderzoeksburo's hebben niets beters te doen zeker. Werkdruk en een gebrek aan goed management is de grootste veroorzaker van ziekte en uitval. Ga daar eens aan werken in plaats van aan dit suf geneuzel.
 

Conflict ontslagrecht duurt voort

H Windgassen   |    |  31 oktober 2007
Reactie: Het is de ideale manier voor de werkgever om goedkoop van kritische hardwerkende medewerkers af te komen.
Nu heet dit nog onrechtmatig ontslag, wat nu voert tot een bovengemiddelde ontslagvergoeding door de kantonrechter.
Als Donner zijn zin krijgt dan is het simpel een ontslag (rechtmatig of niet, geen verschil).
Ook dit voert niet tot meer arbeidsparticipatie, wel kan het op een ruime arbeidsmarkt leiden tot lagere ''personeels kosten'', oude dure medewerkers ontslaan en vervangen door jongere goedkope krachten. Maar er zullen niet meer deelnemers aan het arbeidsproces komen door deze maatregel.
Als een werkgever nu een medewerker terecht wil ontslaan dan is daar voldoende ruimte voor om dit zonder veel extra kosten te doen.
Dus is er geen basis voor de verandering van het ''ontslagrecht''.

Hans
 

De mensen, die 'jullie' klanten noemen!

Leo Gerritsen   |    |  31 oktober 2007
Reactie: @f. Mijn voorstel is om de machtiging voor een behandeling aan de klant zelf te geven. En ik zeg klant omdat ik klant bedoel. Zorg wordt zo vaak uitgelegd als 'afhankelijk van ....'. Met die machtiging op zak wordt service weer simpel, immers de geldstroom komt alleen op gang als U (de klant) geholpen wordt.
Geachte bestuurders van zorgverzekeringen neem Uw taak en Uw plicht eens serieus !
 
< vorige 1828 1829 1830 1831 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10