zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Schrikbarende toename privé mailen, bellen en surfen onder werktijd

Fouk Tsang   |    |  14 januari 2008
Reactie: Jammer dat alle boekhouders hier over een kam worden geschoren. De goede lezer van het persbericht van E&Y vindt het antwoord:

Dit is een van de opvallende conclusies van het laatste ICT Barometer onderzoek van Ernst & Young, dat tweemaandelijks uitgevoerd wordt onder 607 directeuren, managers en professionals uit het bedrijfsleven en overheid.

Volgens mij zou de conclusie van het rapport moeten zijn. Nederlands management te veel op Internet?
 

Bedrijven niet klaar voor ‘Generatie Einstein’

M Lindeboom   |    |  14 januari 2008
Reactie: @Deborah, Helemaal mee eens maar ja dat is dan ook de generatiekloof die zelfs in dit artikel maar al te goed blijkt....!!

Alle denigrerende berichten hierboven zijn slechts van 'bange' managers die over hun schouder kijken wat wij aan het doen zijn. Maar wij verdiepen ons in hen en 1 milj. andere zaken en Trust me ze zijn niet zomaar 'bang'!

Het belangrijkste: Geloof in jezelf!

Generatie Y,X,D of wat dan ook, want dat is weer zo tradiotioneel hokjes denkwerk!

Winnen zonder strijd! (Sun Tzu)
 

Schreeuwend tekort aan stagiairs

Dian   |    |  14 januari 2008
Reactie: Wat betreft de sector zakelijke dienstverlening hoor ik juist dat er te weinig stageplekken zijn. Of alles is al vol. En heel veel bedrijven, instanties enz. vragen dan juist naar stagiaires vanaf 2ejaars. Dat schiet dan ook niet echt op he. Ik ben de enige van mijn klas (1e jaars) die stage heeft. :S Ik doe de opleiding JM (Juridisch Medewerker).
 

Hoe betrek ik een 'einzelganger' weer bij de groep?

Marij Bär   |    |  14 januari 2008
Reactie: Ik ben van mening dat niemand zich graag afzondert, daar moet een belangrijke reden voor zijn. Het lijkt me dan ook terecht dat collega's zich zorgen maken. De oorzaak kennen kan al helpen. Is er bijvoorbeeld sprake van het syndroom van Asperger, dan kan deze kennis beide partijen helpen bij het leren omgaan met deze handicap. Dat schept tevens de mogelijkheid tot gedragsverandering van beide partijen.
 

CNV: tijd van ruzie is voorbij

Ad de Beer   |    |  14 januari 2008
Reactie: @Hebk van Ouwerkerk,
Helaas ambieer ik geen verdere loopbaan in de politiek. Ik ben er ook niet geschikt voor.
Ik ben niet knap, al zie ik er niet echt lelijk uit. Ik kan Joop den Uyl niet citeren.
Maar bovenal heb ik moeite met liegen, ik kan maar moeilijk feiten verdraaien, ik ben niet narcistisch.
En, de Balkenende norm speelt me uiteraard ook parten.
Maar indien U andere voorstellen heeft waarop ik mijn democratische rechten wel zou kunnen uitoefenen, dan houdt ik me aanbevolen.
 

Het is moeilijk om aan goede stagiairs te komen

erens   |    |  14 januari 2008
Reactie: Met en wijkgerichtre aanpak is het vinden van stageaires vaak niet zo moeizaam meer!
 

Geef nooit kritiek, ook geen opbouwende

N. Maasdam   |    |  14 januari 2008
Reactie: Zinvolle content. Ik lees alleen wél graag artikelen die niet herhalen wat in een alinea eerder al is gezegd, grammaticaal op alle punten kloppen, vlot weglezen (zeker vanaf een beeldscherm) en waarin ergerlijke spelfouten zijn gecorrigeerd ;-).
 

Vijf tips voor een succesvol manager

Pam   |    |  14 januari 2008
Reactie: Hallo,
alleereerst viel mijn blik op de verschrijving in de naam van de geciteerde: als je de pagina opent staat correct Manfred Kets de Vries genoemd.
Verder valt mij op dat managen gelijkgesteld wordt aan leidinggeven aan medewerkers (inderdaad van veel belang), maar zoals mijnheer Biermans als zegt komen er nog wel wat meer bij kijken (denk b.v. aan het klassieke POSDCORB)
groet van
Pam van Engelshoven, Curaçao
 

CNV: tijd van ruzie is voorbij

Henk van Ouwerkerk   |    |  14 januari 2008
Reactie: Heer de Beer, u staat niet alleen in uw mening. Mét álle respect hóór maar ik wil dan wel tegen u zeggen: help us you can do it!
 

Geef nooit kritiek, ook geen opbouwende

g siebers   |    |  14 januari 2008
Reactie: Dit vind ik een goed artikel en ben het er volledig mee eens dat kritiek vaak het tegenovergestelde effect heeft. Je ziet nog al eens dat er onder de verdedigende houding andere dingen spelen.Ik zou graag van de heer Hoekstra enkele practische voorbeelden willen horen, zodat ik me beter een voorstelling van de toon waarin dingen gezegd worden kan maken.
Bij voorbaat dank.
 

Vijf kanttekeningen bij de affaire-Verdonk

harmelink   |    |  14 januari 2008
Reactie: Verdonk is een vrouw, die een strategie heeft gevolgd volgens een vooraf besproken concept.
Wat rechtere lijnen,en staan voor hetgeen unaniem ( democratisch ) is afgesproken.
Het politieke gedraai van de laatste jaren om zieltjes te winnen, in mijn ogen het amerikaanse model, werkt slechts op korte termijn. Velen van mijn landgenoten kiezen een persoon, en vergeten het programma waar deze persoon voor staat. Het vervelende van politiek daarbij is ook, dat de programma's hoe mooi ook opgesteld, ter plekke weer worden losgelaten, en men de verantwoordelijkheid niet durft te nemen, op het moment dat het er toe doet, want dat is weer slecht voor het stemgedrag. Mensen als Verdonk en Wilders zeggen klip en klaar hoe zij over de maatschappij denken, daar heeft op dit moment de burger behooefte aan.
De beste stuurlui staan echter aan wal.
Zegt U het maar. Nederland is geen land van extremen, maar de laatste tijd beweegt de massa toch aardig heen een weer. Het wordt tijd om de dijken te verhogen zodat de grootste stroming weer in het midden terecht komt. Als dat niet gebeurt zal de dijk doorbreken en wordt de reparatie acheraf veel groter.
Lering:
Wees duidelijk tegen je personeel. Houdt de lijnen kort en het managemant klein en doe waar je voor staat.
 

Zeven foute manieren om een compliment te maken

Greetje Dol   |    |  14 januari 2008
Reactie: Bij de 7 soorten van complimenten die genoemd worden, zou mijn inziens nog eentje bij kunnen. Een 'compliment' dat aan een medewerker wordt gegeven voor werk dat hij/zij heeft uitgevoerd dat onder zijn/haar niveau ligt. Bijvoorbeeld: een secretaresse moet een grote kopieerklus doen en als het klaar is, levert hij/zij dit af bij de opdrachtgver en krijgt dan te horen: 'Dat ziet er goed uit zeg, wat heb je dit netjes gedaan!' Dat voelt voor de medewerker alsof de opdrachtgever iets zegt in de trant van: 'Wat knap van je dat je je eigen schoenveters kunt vastmaken! Wat knap van je!'.
 

Werknemer wil groeien maar hoe moet dat?

Arvel   |    |  14 januari 2008
Reactie: Om te groeien binnen dezelfde organisatie, moet je er voor zorgen dat je -misbaar- bent in je huidige functie. Anders ben je daar immers onmisbaar en dat betekent stilstand.

Dus kun je maar het beste alles wat je weet en kunt, delen met je jongere? collega's. Uit die opstelling blijkt dat je verder kijkt dan uitsluitend je eigen belang. Daaruit blijkt ook dat je coachings kwaliteiten hebt, en dat je oog hebt voor de organisatiedoelstellingen.

Als je dan ook nog zorgt dat je de kennis en vaardigheden vergaart die nodig zijn voor de volgende stap, dan speel je jezelf prima in de kijker voor promotie.

 

Flexibel werken betekent niet minder werken!

Emmy Freriks   |    |  14 januari 2008
Reactie: Mijn ervaring is dat medewerkers erg slecht om kunnen gaan met dit soort vrijheden. Ik ben net voor mezelf begonnen maar ik zou niet snel mensen de mogelijkheid geven thuis te werken, behalve als het controleerbaar is wat ze doen.
 
< vorige 1765 1766 1767 1768 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10