zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Begeleid uw high potentials als topsporters

John   |    |  20 februari 2008
Reactie: Hierover is ook een zeer aantrekkelijk boekje van Gerda Hamann verschenen. Integraal Coachen.

Aanrader
 

‘The Secret’ komt eraan

Trojan   |    |  20 februari 2008
Reactie: @ Bas Appels... Mooi verwoordt! Het lijkt me dat dit wel zo'n beetje de hekkensluiter is.
 

Management ontbreekt te lang na fusie of overname

Willem van Druten   |    |  20 februari 2008
Reactie: Sorry, leest misschien wat moeilijk. Maar de haakjes open en sluiten vallen weg bij definitieve publicatie.
 

Liever Rita of Rutte?

B. Thomas   |    |  20 februari 2008
Reactie: JW,
Kennelijk heeft u dat gemist, maar ik zag Rutte minder dan 7 dagen geleden in een TV programma heel stevig te keer gaan tegen onze huidige balletjessoep-regering. Dat deed ie echt heel goed. Met waardigheid en door hem niet eerder op die manier getoonde overtuigingkracht. Misschien is hij ook wel door professionals (bij)getraind. Jammer dat u dat gemist heeft. Desalniettemin stem ik nooit meer VVD dus ook niet Rutte (voor het waarom, zie mijn bijdrage van 19-02). Wat u over mevrouw Verdonk schrijft onderschrijf ik ten volle.
 

Werknemer neemt andere persoonlijkheid aan voor baan

Ad de Beer   |    |  20 februari 2008
Reactie: @Rene,

Vind je het dan ook vreemd dat met name de ICT de term Catch 22 heeft geadopteerd?
Het vragen (en ook aanbieden) van onmogelijke combinaties hoort blijkbaar bij de cultuur in deze wat wereldvreemde sector.
Helaas prikt het management nog niet genoeg door deze zak met gebakken lucht heen.

 

Cruijff aan de macht bij Ajax: interessant management experiment

Lia Donkers   |    |  20 februari 2008
Reactie: Of Cruyff de man is die Ajax er weer bovenop helpt dat zal de tijd moeten leren maar hij heeft een belangrijk voordeel denk ik: hij spreekt de taal van het voetbal, hij begrijpt het spelletje en kan dat ook verwoorden waardoor hij de boodschap van wat hij wil kan overbrengen.
Om het te vergelijken met de gezondheidszorg: een managerdie de taal spreekt van targets halen schept naar mijn idee een onoverbrugbaar gat met de mensen die er werken: zij zijn bezig met gezondheidszorg.
We wachten af.
 

Kaizen: Met kleine stapjes, grote vooruitgang boeken

Ad de Beer   |    |  20 februari 2008
Reactie: De meeste OEM's in de automotive hebben, naast lean and mean, ook Kaizen tot een uitgangspunt van beleid gemaakt. Ik vraag me nog steeds af waarom Kaizen nog zo weinig wordt gebruikt in andere bedrijven en organisaties, het is een bewezen concept dat gewoon geld op levert.
Er is echter een grote valkuil, Kaizen kan nooit stand alone zijn. Kaizen is onderdeel van het complete beleid. Naast kwaliteit dient ook klantgerichtheid, kostenbewustzijn maar zeker personeelsbeleid, empowerment, onderdeel uit te maken van het systeem.
Productiviteitsverbeteringen van 15 tot 25% op jaarnbasis zijn dan echt geen fabeltje. Het kost wel wat tijd om te implementeren, er moeten een paar nieuwe functies worden gecreëerd, maar dan heb je ook wat.
Door implementatie van dit soort systemen zijn bedrijven die balanceerden op de rand van de afgrond in enkele jaren getransformeerd tot zeer succesvolle organisaties.
Het vraagt alleen tijd en een portie geduld.
 

Nederland loopt voorop met HR oplossingen

Ad de Beer   |    |  20 februari 2008
Reactie: Na een jaar in Duitsland voor een Franse Multinational te hebben gewerkt is het voor mij in ieder geval wel duidelijk geworden dat Nederland ver voor loopt op HR gebied op deze landen. Niet alleen op het gebied van outsourcing en detacheringen, maar ook op het terrein van organisatieontwikkeling, HRD en strategisch HR management.
In Frankrijk zit HR zelfs nog vaak in de rol die we hier kenden in de jaren '60 van de vorige eeuw.
Omdat de komende jaren naar mijn mening met name de Human Resources het onderscheid gaan maken in de concurrentiepositie is het dan ook zaak om HR verder te versterken en haast te maken met het inbedden van strategisch HR en HRD. Want ons personeel mag dan wel duur zijn, maar als de totale personeelskosten dankzij goed beleid toch lager zijn, omdat we met minder mensen hetzelfde kunnen doen, dan hebben we toch een voorsprong.
Het enige probleem is en blijft het onderwijs. Als ik het gestuntel van Den Haag weer hoor op de radio, dan heb ik er een hard hoofd in dat de overheid ooit fatsoenlijke scholen kan garanderen.
 

Liever Rita of Rutte?

JW   |    |  20 februari 2008
Reactie: Rutte toont te weinig daadkracht. Wanneer was de laatste keer dat hij zijn stem liet horen? Verdonk daarentegen is vooral aan het blaffen. Op het moment dat zij verantwoordelijk wordt gemaakt blijkt echter al vrij snel dat ze met een dikke plank voor de kop schijnoplossingen bedenkt die niet werkbaar, te duur en uiteindelijk op totaal falen zijn gericht. Jammer dat het volk in Nederland steeds populistischer is ingesteld en daardoor vatbaar is voor dergelijke lege hulzenpolitiek.
Conclusie: In beiden heb ik geen vertrouwen.
 

Werkgever mag roker weren

Opa   |    |  20 februari 2008
Reactie: Jeroen van Rossum,
Beetje hypocriete stelling en zeker met zo'n naam.Misschien heeft je achter achter achter grootvader wel de van Rossem pijptabak geintroduceerd? Deze hetze tegen rokers is wel door de niet rokers gecreëerd omdat zij zich gediscrimineerd voelde dat zij in de rook van een ander moesten zitten!!Daar uit vloeide voort dat zij vonden dat zij recht hadden op een rookvrije plaats. En terecht!!!! Maar dat wil niet zeggen dat rokers geen rechten hebben....Dus even goed recht op een rokersruimte zoals de niet rokers op een rookvrije ruimte. Maar ik ben bang dat deze niet rokers een beetje jaloers zijn als er een rokersruimte ter bschikking komt,omdat zij dan hun collega's een sigaretje zien gaan roken in de baas zijn tijd en zij moeten blijven doorwerken. Als we elkaar gewoon de ruimte geven kunnen we na afloop allemaal weer blij in de lucht van de uitlaatgassen darten!
 

Werkgever mag roker weren

opa   |    |  20 februari 2008
Reactie: Frans Thoma,
Heb de laatste keer geprobeert een electronisch sjaggie op te steken maar dat was geen eclatant succes. Loop nu met een bos rechtopstaand haar rond waar je u tegen zegt. Nee niet een echt aan te bevelen alternatief.Ook pruimen was voor mij geen alternatief,daar mijn ervaring met mijn eerste droge pruim wat klachten aan mijn lippen veroorzaakte.Om van het resultaat met een natte pruim maar helemaal niet te spreken.De bellen hingen voor mijn ogen!! Na ook nog eens de zuurpruim te hebben geprobeerd, kwam ik alras tot de conclussie dat ik het ergens anders moest gaan zoeken. Bij na vraag bij sigarenboer de snuiver of er nog andere mogenlijkheden waren advieseerde deze mij om is eens te gaan kijken op de afdeling pijpen. Nou daar schrok ik toch wel van en proberde de zaak een andere wending te geven, door mijn oog te richten op de snuifdozen.Ook dit bleek geen pretje te zijn, wand ik had al snel twintig minuten nodig om dat doosje uit mijn neus te krijgen. Winkelier de Snuiver die intussen ook een beetje aan het eind van zijn latijn was offreerde mij uiteindelijk een sigaartje uit eigen doos. Met het advies om toch maar weer op de zware jongens over te stappen omdat rookvlees langer mee gaat.
 

Management ontbreekt te lang na fusie of overname

Willem van Druten   |    |  20 februari 2008
Reactie: Al die problemen en tegenvallende resultaten bij overnames en intergratietrajecten. Dan zou je toch door schade en schande over een andere benadering moeten gaan denken. Een er van is het model van de joint venture. Minder bedreigend voor partijen maar desalniettemin gevolgd door een machtsstrijd. Het vertrekpunt is een zekere gelijkwaardigheid (best of both worlds) maar intern onderhuids en op iets meer afstand staan de ego's elkaar toch naar het leven.
Het ''gezond'' en succesvol fuseren, overnemen en intergreren zou door special samengestelde onafhankelijke multi-disciplinaire (interim) teams moeten worden gedaan. Dus niet door eigen overnemend management. Kapitaal en toegevoegde waarde vernietiging om reden van ''wie is hier nu eigenlijk de baas'' zijn we op het huidige niveau van professionaliserend en gobal ondernemerschap toch al lang gepasseerd? Wordt ook niet meer gepikt in multiculturele en grensoverschreidende gemeenschappen. Daar gaat het om de dialoog van de feitelijkheid en het creeren van een nieuwe standaard / norm voor succes voor de mensheid of de hele organisatie. De individu(-en) of een bedrijfsonderdeel is daar geen issue. Vertrekpunt is het totaal, de business, in zijn context (geografische omgeving, culturen, M-verantwoord ondernemen, milieumaatregelen, kennismanagement....)

Als je de essenties of doelstellingen van fusies en overnames wilt bereiken en je vliegt dit als bestu(u)r(en) wat anders aan, rechtvaardigt het genereren van deze toegevoegde waarde de inzet van bedrijfsonafhankelijke en onbevooroordeelde (interim)fusie- en overnameteams. Beter cherry picking dan dogfights.

Dit nieuwe vakgebied zou een leerstoel rechtvaardigen.

 

‘The Secret’ komt eraan

Bas Appels   |    |  20 februari 2008
Reactie: Wat mij opvalt, is dat velen hier op de site erop tegen zijn, dat die hele hype rondom ''the secret'' de mensen voor de gek houd. Zo zouden die mensen die al geen geluk en geld hebben een rad voor ogen gedraaid worden, het zou allemaal ''te mooi en te gemakkelijk'' gemaakt worden. MAAR, velen van jullie zijn managers, en werken bij bedrijven. Is wat julie doen niet hetzelfde als waar jullie ''the secret''van beschudligen? Beweren jullie niet, dat het product wat jullie bedrijf maakt of bied, zoveel beter is, eindelijk iets wat werkt? ''dit schoonmaak middel werkt echt'' ''dit snoepje maakt u NIET dik'' ''met ons product komt uw bedrijf wel verder'' en meer van die onzin.
Dus doe niet zo huichelachtig, en wees niet verbaasd of geschoffeerd als ''the secret'' mensen iets wil laten geloven wat er niet is. OOk jullie gebruiken dezelfde tactiek, en verdienen eraan. Laat ieder voor zich bepalen wat hij met het boek en dvd doet. als mensen er veel geld aan geven, en teleurgesteld worden, helaas dan. Besef dat dat ook met jullie producten is.
 

Werknemer neemt andere persoonlijkheid aan voor baan

Rene Civile   |    |  20 februari 2008
Reactie: Gezien de verschillende reacties is het artikel inderdaad een treffer, al of niet met een commerciele inslag van de maker/plaatser. In mijn reactie heb ik graag aangegeven waar het in de prraktijk aan schort en wat er wellicht ook aan kan worden gedaan.

Daarbij zie je in de praktijk ook zeer verfoeilijke fenomenen groeien is onze ervaring momenteel. [Overigens niet de ervaring van ons alleen]

Men roept, met name binnen de ICT, om personeel met bepaalde kwalificaties. Wat blijkt, de combinatie van gevraagde kwalificaties blijken gewoon niet te kunnen. Voorbeeld: Een Change/Release Manager 80% - Notulist/Project support 20%. Na de eerste ronde kwam men tot de conclusie dat geen der aangeboden kandidaten bij het gevraagde profiel pastte.

Vreemd hé?

Zo is het inderdaad dat er een gevaarlijk hellend vlak dreigt te ontstaan, zoals in reacties aangegeven hier, dat men vrij ver kan gaan in de poging de functie/vacature in de wacht te slepen.

Wanneer het idol achtige praktijken zou dreigen te worden is het dan niet aan ons nuchtere managers hier in de praktijk iets aan te doen?

RC PM
 
< vorige 1731 1732 1733 1734 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10