Reactie: Dat is slechts een mening , een kijk van een brein , dat is hoe zij het denkt te weten.
Maar natuurlijk alles is mogelijk , 't zit in je zelf , als jij met je goeie tactieken de klus klaart en dan ook de personeel vrolijk ermee houdt.
Dan kan het niet meer beter !
Reactie: In Trouw vanmorgen:
''De inflatie in Nederland is onder invloed van hogere gas- en stroomprijzen doorgeschoten naar boven de 3 procent. Nieuwe prognoses wijzen ook op forse loonstijgingen. Die combinatie voedt de vrees voor verdere aantasting van de economie.''
Het soort borrelpraat zoals in bovenstaand artikel blaast de economie alleen maar verder op. Een goed salaris is allang niet meer een salaris waarmee je financieel kan rondkomen. Het moet vooral veel zijn, pas dan is het een statussymbool waarmee je bij de hypotheker, op verjaardagsfeestjes en in de krant een noemenswaardig figuur slaat.
Reactie: Ik herken het probleem van gebrekkige acceptatie van homoseksuelen op de werkvloer. Echter vraag ik me af in hoeverre dit ook noodzakelijk is.
Ik ben zelf homoseksueel en acht het niet belangrijk dat het algemeen bekend is. Wel wil ik me vrij genoeg voelen naar bedrijfsuitjes, mijn eventuele vriend mee te kunnen nemen. Toch blijf ik vraagtekens zetten bij de uitvoering van dit plan. Ik kom op mijn werk om te werken, niet om iemand te leren kennen. Mijn werk heeft dan ook niets te maken met seksuele voorkeur.
Reactie: Een logisch vervolg op het PvdA feestje op de Gay-Pride lijkt me. De PvdA heeft, nu het rood door GL en de SP is ingepikt zich gericht op rose.
Al met al een zeer doorzichtig stukje amateur marketing. Maar ja, een kat in het nauw maakt rare sprongen.
Weet de PvdA dan niet dat de doorsnee gay rechts georienteerd is?
Ik ben wel benieuwd wat de volgende actie zal zijn van de amateur marketeers van de PvdA. Of is het een poging om medelijden op te wekken?
We zullen we wel zien.
Reactie: @Mark
Wat dat betreft is HR wat verder dan ICT. Veel implementaties lukken best aardig.
Wat te vaak wordt vergeten is dat HR alle aspecten van de organisatie raakt en dat dus echt iedereen mee moet doen.
Ook wordt te vaak een los instrument geïmplementeerd, zonder dat er samenhang is met andere tools of het gehele systeem. Nu zie je ook weer dat iedereen strategisch HR wil, maar er niet op let of de basisvoorwaarden voor strategisch HR aanwezig zijn.
Och, ik kan er wel uren over praten, doe ik op 6 november ook bij de mastercalss ''vergroot de impact van uw HR advies''.
Reactie: Ik onderschrijf de verhalen van Ladage en de Beer helemaal. HR, P&O en PZ: hoe je het ook wil noemen, het gaat veeleer om de inhoud. Te vaak wordt een interessante pilot gestart over een 'bewust personeelsbeleid' waarin 'aan alle individuele wensen van werknemers' voldaan moet kunnen worden, zonder dat 'de collectiviteit, collegialiteit en samenwerking' in het geding mogen komen. Te vaak blijft het bij leuke terminologie en de hoop dat het Hawthorne-effect (het effect dat wat aandacht alleen de productiviteit al verhoogt) de rest doet...
Het zal mij niet verbazen als op het gebied van P&O de meeste initiatieven mislukken. Wie biedt uitsluitsel?
Reactie: Gekoppeld aan het feit dat de laptop steeds vaker mee op vakantie gaat (zie ander artikel op MT) en het feit dat op vliegvelden ongelofelijk veel laptops verloren gaan lijkt me dat geen goede ontwikkeling...
Ik herken me er overigens wel in: niets gaat boven de eigen laptop!
Reactie: In theorie zijn er genoeg ICT'ers om de rollen binnen uw bedrijf op zich te nemen. Het is echter wel de kunst om te achterhalen waarmee zij bij uw concurrenten weg te lokken zijn, hoe zij over te halen zijn bij u te komen werken. Ik durf te beweren dat dit lang niet altijd een kwestie van een grote zak geld hoeft te zijn. Daarbij: wat kost het om een jaar lang onderbezetting op uw ICT-afdeling te riskeren?
Reactie: Zoals het informele netwerk al jaren de manier is om iets op de werkvloer gedaan te krijgen, zo kan het gedigitaliseerde sociale netwerk zeker bijdragen aan de samenwerking die (interne) grenzen overschrijdt, dit lijkt me niets nieuws.
De onderzoekers van Forrester verwijzen echter niet naar 'groupthink' - het verschijnsel dat hechte groepen zichzelf oogkleppen aanmeten. Ik ben benieuwd in hoeverre dergelijke netwerken sturing behoeven om te voorkomen dat zij polariseren of een vernieuwde structuur 'opdringen' aan de gehele, formele organisatie!
Reactie: Als uitgelegd wordt waarom loopbaangesprekken worden gehouden, namelijk om mensen te laten groeien in de organisatie, dan zal de onrust snel afnemen.
Het probleem is vaak dat iemand op het idee komt om loopbaangesprekken te gaan voeren en dat er dan zonder verdere communicatie en zonder een kapstok wordt begonnen.
Daar ligt vaak de kern van het probleem.
Reactie: Natuurlijk gebruikt HR jargon, da's niet de enige binnen een organisatie zoals hiervoor ook al is opgemerkt. Sterker nog: onze hele maatschappij is doordrenkt met jargon....
Om HR nu toch een hart-onder-de-riem te steken: het genoemde Britse, gerenommeerde, instituut IES komt met ook met andere onderzoeken, zoals eerder dit jaar met het 'report 448: People and the Bottom Line'. & Verhip: gericht investeren in je mensen levert resultaat op!
Of je nu wel of niet jargon gebruikt......