zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Hoe om te gaan met een directeur die ons overrulet?

Eric Hendriks Coaching   |    |  6 april 2009
Reactie: Wat is eigenlijk het probleem hier? ‘Overruled’ worden door je baas? De uitgebreide en inhoudelijke oplossing heb je hierboven kunnen lezen. Ik zeg: provocatief reageren. Roep eerst in jezelf warmte en compassie op voor je directeur. Het is echt niet zo makkelijk om als directeur te delegeren en dat je je erna niet meer mee mag bemoeien! Zo eenzaam… En je wilt zó graag iets betekenen voor de wereld… en komt er dan eindelijk iemand klagen, ja, mag dan deze eenzame directeur asjeblieft ook nog een rolletje spelen in zijn eigen bedrijf?
Dus laat die man toch… accepteer dus gewoon deze situatie!

En mocht dat niet lukken: breng jezelf dan in een jolige stemming, lach gewoon eens een paar keer om een paar hilarische momenten uit je leven. Voel weer je compassie voor je eenzame directeur die daar heel zielig alleen in de boardroom zit… En dan ben je klaar om er anders mee om te gaan. Iets prikkelender. Vanaf nu ga je ELKE actie die je wilt doen richting je medewerkers, dit EERST overdreven uitgebreid met je directeur doorspreken. Is dit goed zo? Wat zijn zijn ideeën? Wil hij erbij zijn als je het vertelt aan je medewerkers? Wil hij misschien als opvang of als Sterke Uit Huil Schouder optreden voor medewerkers die hier moeite mee hebben? Enfin, je begrijpt de bedoeling wel. Maar onthoud: doe dit vanuit een houding van contact, compassie en humor. Zeg maar zoals je je beste vrienden wel eens plaagt. Succes! En ik ben benieuwd naar je resultaat. Groet, Eric Hendriks.
 

Hoe om te gaan met een directeur die ons overrulet?

g van brussel   |    |  6 april 2009
Reactie: charmant =aangenaam in de omgang; innemend; bekoorlijk door uiterlijk voorkomen of door wellevendheid.

Uit deze beschrijving van Van Dale, het groot woordenboek van de Nederlandse Taal blijkt dat het niet aan de persoon zelf is om zich zo te noemen.
Verder geeft het woord ''charmant'' een vorm van gedrag aan en niet de inhoud. Sterker nog deze vorm van gedrag kan situationeel of sociaal-wenselijk bepaald zijn. Het zegt dus alleen iets over de sociale vaardigheden van een persoon en hoeft geen karaktertrek te zijn.

Elke leidinggevende die met zijn betrokken medewerkers een concrete en haalbare doelstelling heeft afgesproken en de voordelen ook voor hen zichtbaar heeft gemaakt zou moeten kunnen rekenen op de loyaliteit van zijn personeel.
Als de loyaliteit niet wordt gegeven is er vaak iets mis met de manier van leidinggeven en de onderlinge communicatie.
 

Wat doet u op secretaressedag?

Steve   |    |  6 april 2009
Reactie: Waarom niet eens iets origineels organiseren voor onze secretaresses?
Astroparty @ work: funny en toch in diepte analyses van de persoonlijke talenten en eigenaardigheden van deze 'dienstbare typetjes'

www.astroparty.org

Greetz
Steve
 

Wat doet u op secretaressedag?

M.   |    |  6 april 2009
Reactie: Beste Nancy,

U zegt dat u een secretaris heeft, gaat het hier om een ''echte'' secretaris of een mannelijke secretaresse. Het verschil in werk van een secretaris en een secretaresse is namelijk nogal wat. Een secretaris is een bestuursfunctie en dat is de functie van een secretaresse niet. Dus als het gaat om een mannelijke secretaresse, zou ik er voor kiezen om wel iets te doen voor secretaressedag, gaat het om een secretaris zou ik het niet doen.

Wat je een man zou kunnen geven voor secretaressedag, is nogal moeilijk te zeggen, draagt hij vaak een stropdas? Of houdt hij van lezen, misschien een leuk tijdschrift of een boek, een cd of dvd, maar het is moeilijk te zeggen als je de persoon niet kent. Belangrijk is wel dat het een cadeautje is waar over is nagedacht.

Met vriendelijke groet,
Martine
(Managament Assistente)
 

Hoe om te gaan met een narcistische manager?

Eric Hendriks Coaching   |    |  6 april 2009
Reactie: Even heel praktisch, hoe ga je met narcistische managers om:

Geef eerst veel bevestiging, maak eerst complimenten voordat je met je eigen verhaal komt. Als je manager JOUW advies overneemt, geef dan HEM alle credits. Het is soms even slikken... Maar blijf altijd kalm en hou vast aan je eigen grenzen.

Een meer prikkelende aanpak voor diegenen die alles al geprobeerd hebben en waarvan niets heeft gewerkt: Roep eerst in jezelf warmte en compassie op voor deze manager, het leven is écht niet makkelijk als je gelooft dat je er alleen maar mag zijn als je bewonderd wordt! Breng jezelf dan in een jolige stemming, lach gewoon eens een paar keer om een paar hilarische momenten uit je leven. En dan ben je klaar om er anders mee om te gaan:
Bewonder hem extreem, draag hem op handen. Gedraag je als een echte fan die bijna flauwvalt dat je in zijn nabijheid mag zijn. Vraag zijn handtekening. Geef overdreven complimenten. Neem een ‘lage’ positie in.

Succes!
 

Twee manieren om emotioneel intelligent te blijven

Paul van Rooijen   |    |  6 april 2009
Reactie: Als je snel maar toch gedegen deze tips verder wilt ontwikkelen neem dan eens kennis van de ervaringen van het HeartMath Institute.
Denk aan de stappen van de gevraagde wilskracht:
1. Neem de beslissing te veranderen (niet accepteren dat je ongelukkig moet worden of emotioneel uit balans gehouden.
2. Stel je er echt op in dat je gaat veranderen.
3. Neem kennis van mogelijkheden (en dan kun je de kracht van hartcoherentie ontdekken).
4. Blijf volhouden met de ingeslagen weg.
5. Mocht je niet volhouden ga terug naar je eerste beslissing!

groet,
Paul
 

Hoe om te gaan met een directeur die ons overrulet?

R   |    |  6 april 2009
Reactie: Lang verhaal, u bent zo enthousiast en charmant in uw uitleg. Uit mijn competentie als (charmante) directeur/manager vindt ik veel terug uit uw uitleg, derhalve mag u van mij een waardering op plaats vier van de vijfsterren.

MIJN TOEVOEGING:
Als in een organisatie het middenkader ingrijpend verandering willen aanbrengen is het altijd beter dat zij die veranderingen voorleggen aan de leidingevenden als er daar tijd voor is.

Zijn het niet structurele, ad-hoc ingrijpen, is het direct toepassen daarvan logisch maar moet tegelijkertijd worden doorgegeven aan de leidinggevenden.

Uitvoerenden die niet mee eens zijn kunnen te vaak gaan protesteren met de leidinggevenden i.p.v. bij zijn/haar manager. Het is uit den boze en onwenselijk, maak er werk van. En dat de leidinggevenden tactisch moet formuleren als zelf ook niet mee is met de verandering i.p.v. de managers onderuit te halen.

ing. Basier
 

Hoe om te gaan met een directeur die ons overrulet?

g van brussel   |    |  6 april 2009
Reactie: Het probleem met charmante leidinggevenden is een probleem van alle tijden. Zoals hiervoor beschreven is herkenning niet moeilijk. Een charmante leidinggevende geeft vrijwel al zijn werk aan het naastlagere niveau - zijn directe medewerkers - en maakt hun hiervoor verantwoordelijk, zo lijkt het tenminste.
In werkelijkheid is hij/zij een luiwammes die goede sier maakt met zijn aldus verkregen tijd door vriendelijk en welwillend te zijn tegenover personeel wat verder van hem af staat. Soms gaat dit zo ver dat er affectieve relaties ontstaan.
De enige manier om te overleven is door alle zaken goed vast te leggen en de gevolgen van veranderingen/wijzigingen in een wekelijks team-overleg te laten goedkeuren. Zo wordt het een team-beslissing waar ook de charmante leidinggevende bij betrokken en verantwoordelijk voor is.

p.s. Vrijwel alle charmante leidinggevenden
gaan na verloop van tijd disfunctioneren omdat
hun charisma door de werkelijkheid van alle dag
is achterhaald en uitgewerkt is. Ook de gevolgen van hun manier van leidinggeven worden dan zichtbaar.
 

Wat doet u op secretaressedag?

Nancy De Prest   |    |  6 april 2009
Reactie: Ik heb geen secretaresse maar een secretaris....ik vraag mij af of hij blij zou zijn als ik hem waardeer op secretaressedag....heeft iemand tips?
 

Timemanagement in zes eenvoudige stappen

Marcel   |    |  5 april 2009
Reactie: De genoemde stappen zijn zeer bruikbaar, zoals blijkt uit de reacties en zoals ik het zelf ook ervaar. Ik ken ook de valkuilen. Een van de valkuilen is dat deze stappen blijven hangen op het niveau van handelen. In dat geval zijn de stappen niet veel meer dan tips en trucks en bij het minst of geringste niet hanteerbaar (of niet nageleefd). Zorg ervoor dat het van handelen in gedrag promoveert door de stappen weken lang uit te voeren. Je gaat geleidelijk van bewust onbekwaam, naar bewust bekwaam en vervolgens naar onbewust bekwaam.
De toevoeging van van der Knaap (wat WIL ik) is heel relevant. Dank!
 

Timemanagement in zes eenvoudige stappen

Y G   |    |  5 april 2009
Reactie: Ik heb veel gelezen en zelfs een cursus Time Management gehad. Wat dingen helpen, veel open duren, maar als het nog drukker wordt dan druk, voel ik mezelf steeds minder efficient werken (lees; stap in alle valkuilen) waardoor alles Paniek-Haast wordt. Dit artikel heeft wat kleine nuances waar ik wel weer mee aan de gang kan. Thanx!
 

Timemanagement in zes eenvoudige stappen

Ph.H. Kleingeld   |    |  3 april 2009
Reactie: Ik wist het! Er zit nog veel leven in babyboomers en Brigitte; ik zal aan u denken als ik iemand hoor zeggen dat ze zijn opgebrand voor hun 45ste. Als 62 jarige kan ik u daar nog veel over vertellen maar dat doen we bij het volgende artikel over Misvattingen over netwerken.

 

Timemanagement in zes eenvoudige stappen

Brigitte   |    |  3 april 2009
Reactie: Dank u John, voor de interesse die u voor mijn verhaal toont en voor uw persoonlijke ervaringen betreffende dit onderwerp. Inderdaad, zoals men hier in Brussel zegt ''trop is te veel''. Mijn leven is een constant zoeken, geval per geval, naar een evenwicht tussen wat ik geef en wat ik neem en geloof, me John, ik vergeet mezelf niet. Afgebrand voor ik 45 ben? Dat is moeilijk, ik ben er 64, ik werk in de overheidssector en ben sportief (jogging: de resultaten van mijn laatste challenge zijn te vinden op internet, challenge delhalle in België - 2008 -er is maar één Brigitte in mijn leeftijdscategorie).
Nog dit: ik vind dit Forum, de auteurs en de chat van de deelnemers zeer verrijkend, het is ook het enige forum waaraan ik aan deelneem. Prettig week-end!
 

De tien meest frustrerende technologieën

Henry den Hengst   |    |  3 april 2009
Reactie: Ik ben bezig met een nieuw project waarbij het mijn doel is om bedrijven door het gebruik van Open Source Software hun IT kosten te drukken. Uiteraard zag ik hiervan geen software staan in de ergernis top 10. Mijn vraag aan jullie is, vinden jullie het geloofwaardig overkomen (de website licentiebezuiniging)? Wat zouden jullie verbeteren om aan de doelstelling te voldoen? Ik zie jullie feedback met interesse tegemoet, alvast bedankt.

LicentieBezuiniging
Projectleider
Henry den Hengst
www.licentiebezuiniging.nl
 
< vorige 1366 1367 1368 1369 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10