zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Kredietcrisis leidt tot meer leugens op CV

Tichell, EJ   |    |  26 mei 2009
Reactie: Ja om eerlijk te zijn heb ik wel eens bepaalde informatie weg gelaten, zoals opleidingen. Domweg omdat men dan dacht: nou als die een betere baan kan krijgen, dan stapt meneer lekker op. En kreeg ik stomweg die baan niet.

Ik geef toe dat het niet echt netjes is, doch bedenk wel dat bedrijven dit zelf ook doen ... .

Vriendelijke groet met een gulle lach,

Ephraïm-John Tichelaar
 

Zijn verkopers nog wel van deze tijd?

Kor de Boer   |    |  26 mei 2009
Reactie: Ad,

Het is geen klacht maar een stelling, en mocht het nog niet duidelijk voor je zijn in mijn profiel; Ja SalesProfs is bemiddelaar in verkopers, Aantallen staan niet in het bericht dus of het er veel zijn die worden afgewezen bedenk je zelf.
De dienstverlening binnen de werving en selectie valt en staat met het leveren van het juiste personeel.
Je zou er voor kunnen kiezen om elk CV zo mooi mogelijk te maken zodat iedereen op gesprek mag. Dit is niet de weg die wij kiezen. Bedrijven die ons inhuren mogen er vanuit gaan dat wij in ieder geval verkopers leveren. Organisaties die alleen mooie cv's willen ontvangen en de mens achter het cv ondergeschikt vinden zijn meestal geen klant bij ons.

Dit is ook de reden dat ik van mening ben dat een verkoper beter in staat is om een verkoper aan te nemen dan een recruiter. en zoals ook al in het linkedin artikel staat, uitzonderingen daargelaten zeker als de recruiter een verkoopachtergrond heeft.

Voor de rest een prima artikel van je!


Link artikel http://www.linkedin.com/groupAnswers?viewQuestionAndAnswers=&gid=55661&discussionID=3673910&goback=%2Eanh_55661
 

Tien manieren om leugenaars te ontmaskeren

Marco   |    |  26 mei 2009
Reactie: In mijn werkzaamheden als organisatiecoach en procesbegeleider heb ik veel te maken met mensen die liegen. Ondanks goede tools om een liegende medewerker te betrappen blijft het een moeilijk en soms zelfs riskante onderneming. Daarnaast is het grootste probleem bij constatering van leugens om er ook mee om te gaan. Niet alleen medewerkers liegen naar hun leidinggevenden, maar leidinggevenden liegen ook naar kun medewerkers. Het is daarom goed om je eerst eens af te vragen wat liegen is.

Ik onderscheid in mijn werk twee soorten van liegen.

1. liegen als verdedigingsmechanisme
2. liegen als zelfverrijkingmechanisme

Liegen als beschermingsmechanisme komt vaak voor bij medewerkers die onzeker zijn in hun functioneren, of angst hebben om zich kwetsbaar op te stellen. Soms kunnen ze het werk niet aan of zijn niet goed op de hoogte van de juiste kennis maar proberen ze wel hun best te doen om er iets van te maken. Het zijn mensen die vechten voor hun basisbehoefte en gebruiken liegen als verdedigingsmechanisme om iedere aanval die deze basis omver kan gooien uit de weg te gaan. Deze mensen liegen vaak alleen als ze in het nauw gedreven worden en kunnen met de juiste begeleiding uit deze vicieuze cirkel komen.

Liegen als zelfverrijkingmechanisme wordt ingezet door medewerkers die liegen gebruiken als een aanval om er zelf beter van te worden en willen winnen om andere te laten verliezen. Deze mensen kunnen gevaarlijk zijn als je niet weet hoe je er mee om moet gaan. Hun ego’s zijn destructief en extern gericht op hun omgeving. Vaak zitten er antisociale gedragkenmerken achter die erg hardnekkig kunnen zijn en vragen om een strategische aanpak. Deze mensen zijn er medeverantwoordelijk voor dat de groep leugenaars uit het verdedigingsmechanisme groeit. In veel gevallen zijn het leidinggevenden, die intelligent zijn en snel kunnen handelen. Als je er niet tegenop gewassen bent kun je het spel beter uit de weg gaan en er voor zorgen dat je zo weinig mogelijk last hebt van de desbetreffende leugenaar. Als het echt uit de handen loopt kan een professional hulp bieden, maar die moet dan wel van buiten de organisatie komen.
 

Tips voor nu en de toekomst.

Ad de Beer   |    |  26 mei 2009
Reactie: Er zijn bedrijven die er al mee werken en die er dagelijks de vruchten van plukken.
Is het eenvoudig? Niet als je helemaal vast zit in het paradigma van het scientific management, maar als je uit wilt gaan van de kracht van mensen en daar je organisatie op wilt bouwen, dan werkt het geweldig.
Maar ja, zoals Loesje eens zei, lef is het enkelvoud van leven, als je bang bent voor vernieuwing, kun je het beste alles bij het oude laten.
Wij implementeren met plezier deze systemen bij bedrijven die wel vooruit willen, kunnen en durven kijken.
 

Acht gouden tips om uw medewerkers te motiveren

B. van der Erve   |    |  26 mei 2009
Reactie: Ook motiverend en leuke tool voor een manager: Vraag de medewerkers zelf bijvoorbeeld eens om 2x per week iemand een oprecht compliment of bedankje te geven!
Leg je deze opdracht bij elke medewerker neer, dan kan het zo maar inhouden dat je complimentcultuur 'vanzelf' gaat werken!

Van complimenten zie je mensen groeien!
 

Nederlandse mentaliteit bevalt expats

Nico Cost, personal coach @ bqriuz   |    |  26 mei 2009
Reactie: Wat is de waarde van dit artikel? Reclame voor het bureau wat het onderzoek heeft gedaan? Wat is de waarde van het onderzoek? Waar vind je meer informatie? Waarom spreekt onze cultuur aan, maar de mensen die dit creëren niet? ManagersOnline mag wat mij betreft wel wat kritischer zijn bij het plaatsen van artikelen, ik houd meer van kwaliteit.
 

Loyaliteitsmythe: alle klanten willen een vaste relatie aangaan

ankie straathof   |    |  26 mei 2009
Reactie: Het is waar dat loyaliteit voor sommige diensten te hoog gegrepen is. Als bedrijf moet je goed kijken naar de beweegredenen van je klant om iets bij je te kopen of om bij je weg te lopen. Prijs, gemakzucht, service enz. Het vervelende dat is individueel en niet eens constant. Klanten zijn net zo irrationeel als jijzelf. Ik ga wel al jaren naar dezelfde bandenleverancier. Waarom, geen idee, lekker makkelijk en ik ben wel tevreden over de medewerkers daar. Ben ik loyaal? Enerzijds wel want er staan twee bedrijven naast elkaar en ik kies altijd dezelfde. Edoch... zou ik twijfelen als ik een platte band heb én mijn leverancier heeft geen tijd en winkel 2 wel! Geen moment. Ga ik dan ooit nog terug naar mijn eigen leverancier. Geen idee, dat hangt sterk af van mijn nieuwe ervaring bij de tweede winkel. Ik ben er van overtuigd dat werken aan je klantrelatie, klantbehoud nodig is voor iedere onderneming. Afhankelijk van het product, dienst, klant en je service als onderneming kun je op de lat van klantloyaliteit scoren. Belangrijk is je onder- en bovengrens te kiezen als onderneming en je focus te bepalen. Nog één voorbeeld, voor wat betreft het kopen van vlees ben ik geen loyale klant. Het hangt sterk af van waar ik vandaag mijn boodschappen wil doen, dat ik eveneens varieer. Toch zweer ik bij een slager in Heusden. Ik zie hem als de topper van klantrelatie. Bij een gezellig diner, een speciaal moment, koop ik altijd vlees bij hem. Waarom? Sta je in de winkel dat loopt het water uit je mond. Altijd heeft hij iets speciaals, hij koopt alleen vlees bij boeren en controleert het persoonlijk. Hij geeft altijd tips en recepten, laat in de winkel van alles proeven en bovenal hij is zo ontzettend enthousiast. Daar staan en praten over koken is een genoegen. Je kunt als ware het eten al ruiken als je met hem praat. De goede man verkoopt een droom van een diner aan mij en al zijn klanten. Klantloyaliteit is wellicht een illusie voor sommige diensten, maar klantbehoud is essentieel voor iedere onderneming!
 

Tips voor nu en de toekomst.

Nico Cost, personal coach @ bqriuz   |    |  26 mei 2009
Reactie: Klinkt mooi polyvalent en polycompetent. Ik ben benieuwd of er al bedrijven zijn die hier aan werken. Voorbeelden?! En wat zijn de ervaringen, hoe eenvoudig gaat dat, wat betekent dat voor de processen, de organisatie, het personeel, het management? Totdat daar iets over bekend is, lijkt me dit een veel fantastischer verhaal dan een vierdaagse werkweek.
 

Nederlandse mentaliteit bevalt expats

Richard Koopman   |    |  26 mei 2009
Reactie: Ander onderzoek wijst uit, dat Expats het weliswaar prima vinden op het werk, maar dat het privé behoorlijk lastig is om aansluiting te vinden bij Nederlanders.. Daarin zijn we namelijk zeer gesloten en op onszelf en in dat opzicht bungelt Nederland onderaan als het gaat om prettige expat bestemming en blijkt een Nederland een groot afbreukrisico te zijn voor Expat gezinnen.
 

Tien manieren om leugenaars te ontmaskeren

Eric   |    |  26 mei 2009
Reactie: Voor wat het waard is. In een van de gerelateerde artikelen wordt verteld dat mail liegen stimuleert. Hier wordt gesteld dat er het minst wordt gelogen per mail.

Wie liegt er nu?
 

Goede leider motiveert juist niet

Kokkie   |    |  26 mei 2009
Reactie: Het blijkt maar weer dat als er boek verschijnt blijkbaar een waarheid gepubliceerd wordt.
MIsschien spreken we hier over een visie op zaken en kan ik mij goed voorstellen dat motivatie van mensen op verschillende manieren kan worden beinvloed. Positief en negatief.
Ook zal dit per persoon verschillen. Communicatie lijkt mij een belangrijke voorwaarde om te ontdekken wat een persoon motiveert en demotiveert. Van hieruit kan gekeken worden op welke manier organisatie, leidinggevende, team en persoon kan bijdragen aan een persoonlijke, collectieve of organisatiebrede motivatie. Geld alleen als motivatie en een genetische voorwaarde tot hard werken is daarom in mijn optiek wel erg beperkt
 

Tien manieren om leugenaars te ontmaskeren

jans   |    |  26 mei 2009
Reactie: 'per e-mail wordt het minst gelogen', echter in de gerelateerde artikelen staat: e-mail werkt leugen in de hand. Volgens mij is er hier iemand een potje aan het liegen.
 

Nederlandse mentaliteit bevalt expats

Els van Ruiten   |    |  26 mei 2009
Reactie: Wat is een expat???
 

Als je niet weet waar je naar toe wilt

Ad de Beer   |    |  26 mei 2009
Reactie: Stijn,
Self fullfilling prophecy noemen we dat, denk negatief dan raak je verlamd en komt je voorspelling uit.
Waar je de bewering dat mensen die hebben geleefd rond de oorlog zuinig zijn, weet ik niet, maar de Hollandse zuinigheid heeft alles te maken met het predestinatie beginsel van het Calvinisme, wat weer de bakermat is van het kapitalisme.
Bij ons in het gezellige Brabant, waar indertijd de Pastoor de gangmaker was bij de gezelligheid, weten we wat leven is en hebben we een broertje dood aan al dat negatieve gezwam.
Knap dat je kunt berekenen dat de krimp naar 6% gaat. Ik weet één ding, nog geen jaar geleden berekenden alle economen een groei van 4% voor nu. Al die modellen functioneren van geen kanten.
Machines denken lineair, net als hun maker en economen. Mensen zijn alles behalve lineair omdat ons denken voor een groot gedeelte door emotio wordt bepaald. Juist daarom zal er nooit een economisch model, laat staan een computer, zijn dat en juiste voorspelling geeft. Voor machines en economen is één erbij één altijd twee. Voor de niet menswetenschappen geldt dat één erbij één ook wel eens een keer twee zou kunnen zijn, maar zeker niet altijd.
Het Volk begint zich nu af te zetten tegen de negatieve berichtgeving, het consumenten vertrouwen groeit. Je zult het wel dom vinden van Het Volk, maar het is niet anders.
En het bericht van Bos? Het is inmiddels bekend dat hij bewust verkeerde informatie heeft gegeven over Fortis en de aanklachten zijn in voorbereiding.
 
< vorige 1327 1328 1329 1330 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10