zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse mentaliteit bevalt expats

26 mei 2009 - Meer dan 50 procent van de expats die in Nederland werkt blijkt de Nederlandse mentaliteit zeer te waarderen. Dit komt naar voren uit een recent gehouden internetonderzoek van Unique Multilingual Services. Ruim 800 respondenten gaven antwoord op de vraag: What do you like best about working in The Netherlands?

Met een score van dertien procent staan de goede arbeidsvoorwaarden van ons land op de tweede plaats. De doorgroeimogelijkheden in de Nederlandse bedrijven is voor elf procent van de respondenten het interessantst aan hun internationale baan. Variatie in de baan (acht procent) en een relatief korte woon-werkafstand (vijf procent) volgen op de vierde en vijfde plaats. 



Collega’s

De Nederlandse collega's zijn niet erg in trek bij de internationale werknemers. Slechts vier procent gaf dit als antwoord op de vraag wat zij het leukst vinden aan hun Nederlandse baan. Zeven procent gaf aan een ander antwoord te hebben. 

Open cultuur

"Nederland heeft al jaren een positief imago op de expatmarkt," vertelt Michiel Drenth, General Manager van UMLS. "Ons land staat bekend als één met een tolerante en open cultuur. Vooral de eerlijkheid en het gemak waarmee je Nederlanders kunt benaderen wordt gewaardeerd. Wij kennen voornamelijk democratische en platte organisatiestructuren en daardoor is vrijwel iedereen in de organisatie bereikbaar. Expats kunnen hier goed mee uit de voeten en onderschrijven dat zo'n cultuur zorgt voor snelle, tastbare en breed gedragen resultaten, iets wat de huidige turbulente markt ten goede komt."

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Expat onvindbaar voor multinationals
 Expattalent komt niet volledig tot zijn recht
 Xenofoob klimaat hindert groei
 Culturele diversiteit leidt tot winst, creativiteit en betere sfeer
 
 
reacties
 
Els van Ruiten  |   | 
26-05-2009
 | 
07:39 uur
Wat is een expat???
Richard Koopman  |   | 
26-05-2009
 | 
09:11 uur
Ander onderzoek wijst uit, dat Expats het weliswaar prima vinden op het werk, maar dat het privé behoorlijk lastig is om aansluiting te vinden bij Nederlanders.. Daarin zijn we namelijk zeer gesloten en op onszelf en in dat opzicht bungelt Nederland onderaan als het gaat om prettige expat bestemming en blijkt een Nederland een groot afbreukrisico te zijn voor Expat gezinnen.
Nico Cost, personal coach @ bqriuz  |   | 
26-05-2009
 | 
09:41 uur
Wat is de waarde van dit artikel? Reclame voor het bureau wat het onderzoek heeft gedaan? Wat is de waarde van het onderzoek? Waar vind je meer informatie? Waarom spreekt onze cultuur aan, maar de mensen die dit creëren niet? ManagersOnline mag wat mij betreft wel wat kritischer zijn bij het plaatsen van artikelen, ik houd meer van kwaliteit.
max  |   | 
26-05-2009
 | 
17:04 uur
zie je wel nederlandse werknemers zijn niet erg makkelijk in de omgang gelukkig werk ik in het buitenland ,met buitenlandse collegas

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10