zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Zijn verkopers nog wel van deze tijd?

Mark Hoogervorst   |    |  27 mei 2009
Reactie: @ dhr. Van Vliet,

Ik denk dat u een gedeelte van kern raakt, maar de eigenlijke kern ligt mijn inziens voornamelijk in;

- (na)denkend handelen
- evaluatie van het eigen verkoopgesprek (in het hoofd) en nagaan wat goed en minder goed of wellicht slecht was.
- kijk naar de concurrentie en handel waar mogelijk (positief) anders.

Met vriendelijke groet, Mark Hoogervorst.
 

Digitaal factureren biedt meerdere voordelen

Sandra de Wit   |    |  27 mei 2009
Reactie: Na het berichtje van Stefan ben ik even gaan kijken op factuursturen.nl. Ik vond ook via google een handige website met een vergelijkingstabel met veel andere facturatie websites. Ik ga even op mijn gemak kijken wat alle voor en nadelen zijn. linkje: www.onlinefactureren.net
 

Digitaal factureren biedt meerdere voordelen

Stefan Kramer   |    |  27 mei 2009
Reactie: Ik factureer nu enkele maanden digitaal (via www.factuursturen.nl) en dat bevalt me tot dusver prima. Het is even wennen maar bespaart me toch veel geld en tijd. Natuurlijk is het milieu ook niet onbelangrijk en ook om die reden kan ik iedereen aanraden om de overstap te maken.
 

Loyaliteitsmythe: uw klant als wandelend reclamebord

Ankie Straathof   |    |  27 mei 2009
Reactie: Michel,

Ik ben het met je eens. Je bedrijf bouwen op mond-tot-mondreklame is een illusie. En ja de voorbeelden van Obama en Marijnissen is geregiseerde marketing, dat zichzelf als een olievlek verspreidt. Dat voorbeeld van inentigen zou het hetzelfde kunnen zijn. Edoch .... waar het omgaat is dat als er grond voor is en er is voldoende drivekracht achter de boodschapper(s) dat het effect enorm kan zijn op je business. Je moet bewust zijn van het feit dat dit soort negatieve marketing mogelijk is. Imago-gevoelige bedrijven moeten de berichtgevingen in de gaten houden. Webcare is een goed middel om dit te doen.
Positieve mond-tot-mondreclame kan ook, maar regisseer het dan vooral. Creeer consumentreacties en zorg dat die als recensies verspreid worden.
De consument als expert. Openlijk, door reacties op je site te plaatsen en in andere communicatie-uitingen op te nemen. Of minder transparant door expertise-blogs of sites te sponsoren. Op de juiste manier benut kan het je communicatie enorm versterken.
 

Als je niet weet waar je naar toe wilt

Ad de Beer   |    |  27 mei 2009
Reactie: Ik weet niet of je ooit in China bent geweest, maar ik heb voor één van mijn klanten daar een paar plants mee geopend.
Het verhaal van het uitbuiten klopt niet echt meer. Japan is daar met zijn sweatshops aanmerkelijk beter in.
De welvaart in China is de afgelopen jaren geweldig toegenomen, zonder dat het ten koste ging van de welvaart waar ook ter wereld. De idee van de balans is een verkeerd model dat door economen is verzonnen en zeker niet meer opgaat. Welvaart kan overal stijgen omdat de banken geld kunnen maken. in deze taak hebben ze zichzelf wel voor de gek gehouden met alle gevolgen van dien, maar dat komt wel weer goed (is al best aan het goedkomen)
De economie zal de komende maanden, jaren, herschreven gaan worden en we mogen dan best het chineese model als voorbeeld nemen.
Het is inderdaad een mix van veel goede kanten.
Voor de rest zullen Brazilie, India en Rusland ook economische grootmachten worden en Africa zal ook wel volgen. Zonder dat het ten koste van wie dan ook gaat. Dat is nu eenmaal het vreemde van economische groei, alles groeit zonder dat het ten koste gaat van anderen.
 

Als je niet weet waar je naar toe wilt

stijn   |    |  27 mei 2009
Reactie: Wie buit wie uit ad,

Mensen die 12 uur per dag 6 dagen per week spulletjes in elkaar zetten voor de rijke westerse landen? Zonder enige vorm van sociale
zekerheid.

Of mensen die 7,5 uur per dag 5 dagen per week
lichte arbeid verrichten met 25 dagen vakantie
per jaar en wel sociale zekerheden, maar die
zo goedkoop mogenlijk hun spullen willen kopen.

Aziaten werken hard, veel en onder erbarmelijke
omstandigheden om dingen te produceren die de meeste zelf niet eens kunnen kopen.

slavernij in de zuiverste vorm.

Het is ook niet zo dat de groei van Azie onze welvaart niet zou beperken. Immers onze grondstoffen zijn schaars. Stel jij en ik zouden met zijn tweeen op de wereld zijn. Het zuidelijk halfrond is van jouw. Jij bezit hier alles. Ik bezit het noordelijk halfrond en bezit hier alles. Nu wil jij rijker worden. Dat kan alleen als jij mijn bezitten overneemt en ik dus armer wordt.

Of we bezitten ieder honderd euro. Ik wil rijker worden. Dat kan alleen als ik geld van jouw kan bemachtig en jij dus armer moet worden. Het is niet voor niets zo dat de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer in de wereld.
China wist dit allang geleden en zij wisten ook dat dit enkel mogenlijk is door hard te
werken en te zorgen dat er veel meer geexporteerd dan geimporteerd wordt. Door de yuan kunstmatig laag te houden moesten de chinezen enorm hard werken en exporteerde zij veel meer dan dat ze importeerde.

Ik schreeft dat hier voor elke euro in omloop
4 euro schuld tegenover staat. Dit betekent feitelijk dat onze welvaart 4 keer lager is dan men nu ziet.

Voor elke chineze yuan in omloop staat voor 4 dollar aan yuan's reserve op de lopende rekening van china. Dit betekent feitelijk dat de chinese welvaart 4 keer hoger is dan wij nu zien.

De chinezen laten nu heel geleidelijk hun plan uitkomen. Dit gebeurt heel langzaam, omdat anders de totale wereldeconomie ineenstort.

Waarom zouden de chinezen hier Opel willen kopen om hun binnenlandse markt te voorzien.
Terwijl het momenteel daar veel goedkoper kan.
Zij weten dat hier dadelijk de goedkope arbeidskrachten zitten om voor de chinezen goedkoop auto's te kunnen produceren.

China is niet communistisch, is niet kapitalistisch en is niet democratisch.
Ze hebben alleen het beste van alledrie
overgenomen, omdat zij de rest van de wereld als voorbeeld nemen.

Nogmaals china was duizende jaren supermacht op aarde en zal dit na een korte onderbreking weer worden. Waarom? omdat zij het verdienen!
Zonder uitbuiting, zonder oorlog, en met respect voor de rest van de wereld. Alleen dan kan er welvaart zijn op de wereld. Bescheiden welvaart zoals de chinezen zeggen. En niet zoals nu dat alleen de westerse wereld profiteerd van de welvaart op de wereld en dat de rest van de wereld maar moet leven in min of meerdere maten van amoede....


 

Vijf manieren om uw baan recessieproof te maken

Caroline S   |    |  27 mei 2009
Reactie: Inderdaad, je kan je aansluiten bij LinkedIn. Hier kan je veel meer uithalen dan de meeste mensen denken.
Indien je nog meer nuttige tips wilt dan moet je zeker eens kijken naar het nieuwe boek van netwerk expert Jan Vermeiren, getiteld “Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken”.
Hij geeft zelfs gratis webinars er over en er is ook een light versie van het boek gratis te verkrijgen: http://www.hoe-linkedin-nu-echt-gebruiken.com
 

Acht gouden tips om uw medewerkers te motiveren

Patrick   |    |  27 mei 2009
Reactie: Op zich waardevolle tips maar uiteraard is het werkelijke leven niet altijd in regels en procedures te gieten ...

Ikzelf ben nu 1 jaar werkzaam als manager van een afdeling van 10 personen, met elk een uitgesproken en uit elkaar liggende persoonlijkheid, met elk hun specifiek (gesloten) vakgebied en daarbovenop nog het feit dat ze de voorbije jaren geen echte manager hebben gehad en dus altijd ''hun ding'' hebben kunnen doen op hun eigen manier. Nu is er een nieuwe haan in het ''hanenkot'' (dus duidelijk geen kippenhok) en dat is uiteraard niet altijd een gemakkelijke situatie.
Eigen initiatief kan zeker een plus zijn, naargelang welke situatie want een aantal van de vorige kommentaren kan ik zeker bijtreden. Daarnaast geeft het de betrokken persoon ook een bepaalde eigenwaarde, en zeker in het geval dat hij/zij altijd al gewoon was om het his/her way te doen. Communicatie is key - maar ook niet simpel als iedereen in zijn/haar hokje zit en daar niet echt wil uitkomen. Een team bouwen (opgelet voor concurentie onder mekaar - kennis is macht als het ware) is in deze omstandigheden niet simpel hoewel er wel progressie is (gelukkig maar).
 

Loyaliteitsmythe: uw klant als wandelend reclamebord

Michel   |    |  27 mei 2009
Reactie: Allen bedankt voor de leuke reacties. Op enkele ga ik specifiek in.

Ankie: ''Dus om te zeggen dat mond-op-mond-reklame geen impact heeft, nee dat is evenmin waar.'' Dat zeg ik niet. Ik zeg: de impact wordt over het algemeen zwaar overschat. Slechts in enkele gevallen is de impact groot.

Ankie: ''Obama, Jan Marijnnissen, de inentigen van kinderen zijn allemaal moderne bucklereffecten!'' Zeker. Maar deze effecten komen niet uit de lucht vallen. Het is strak georganiseerd. En dat is dus niet waar ik het over heb. Mijn verhaal gaat meer over spontane mond-tot-mondreclame.

Obama en Jan Marijnissen laten weinig tot niets aan het toeval over. Ze helpen de mond-tot-mondreclame meer dan een klein beetje.

Inderdaad is dat gedoe over inentingen een eigen leven gaan leiden. Maar het zou me niet verbazen als deze campagne ook door enkelen is georkestreerd / gestimuleerd. Dat is natuurlijk zeker iets om rekening mee te houden. Het boek ''Het beslissende moment'' van Malcolm Gladwell is in dit verband bijzonder interessant. De kern: dergelijke ontwikkelingen (mond-tot-mondreclame) hebben alleen impact wanneer er een zekere kritische massa wordt overgeschreden. Dan is er soms geen houden meer aan.

Jos: Ik stel me er niets van voor dat die verpleegster er met haar patiënten over praat. Mag ik ook niet verwachten. Gewoon wishful thinking. Het is telkens weer fantastisch om te horen dat iemand je heeft aanbevolen. Maar ik kan mijn bedrijf er niet op bouwen.
 

Veel solliciterende managers overdrijven en liegen

Elly van Wattingen   |    |  27 mei 2009
Reactie: Bij MKB-bedrijven, waar meestal geen HRM-manager aanwezig is, wordt nieuw personeel aangenomen door de directeur/eigenaar. De valkuil voor MKB-ondernemers is dat ze vaak een 'kloon' van zichzelf aannemen, want dat voelt comfortabel. Als de ondernemer vernieuwing wil in zijn bedrijf doet hij er verstandiger aan een 'tegenpool' van zichzelf aan te nemen.
 

Hoe behoudt u uw beste medewerkers in moeilijke tijden?

Nico Cost, personal coach @ bqriuz   |    |  27 mei 2009
Reactie: Zeer goed artikel, dank.
 

Drie manieren om indruk te maken op uw baas

Nico Cost, personal coach @ bqriuz   |    |  27 mei 2009
Reactie: In mijn managersjaren was ik het meest blij met mensen die onder andere:
- eerlijk waren; open communiceerden;
- constructief meedachten en meededen; vanuit eigenheid probeerden zaken naar hoger plan te tillen met mij en collega's;
- specifieke opdrachten die ik vroeg volgens afspraak uitvoerden; want die dingen vroeg ik niet voor niets aan die persoon; geeft vertrouwen;
- af en toe wat leven in de brouwerij brachten; humor, geintje, leuke streek uithalen.
 

Goede leider durft zijn fouten toe te geven

marco goertz   |    |  27 mei 2009
Reactie: als zelfstandig organisatiecoach heb ik regelmatig te maken met leidinggevenden die behoefte hebben aan een dieptegesprek waarbij we voornamelijk aandacht besteden het het persoonlijk functioneren. Deze leidinggevenden zijn echte leidinggevenden, omdat ze zelf deze stap durven zetten en willen investeren in hun vaardigheden. Het probleem is dat er een hele grote groep leidinggevenden rondloopt die deze stap niet durven zetten uit angst om zich kwetsbaar op te stellen. Ze zijn niet in staat om hun eigen verantwoording te nemen en hebben vaak een negatief efect op hun opgeving en dus ook op de werkprocessen. Deze leidinggevenden daag ik vaak uit voor een externe dagsessie waarbij ze de mogelijheid krijgen om hun angsten en onzekerheden te overwinnen. Het moooie van een dergelijke sessie is dat je kennis maakt met de mens achter de leidinggevenden en dat je vandaaruit enorm veel kan bereiken. Deze momenten zijn voor mij de bevestging dat ik een prachtig vak heb en er iedere dag weer van kan genieten.
 

Zijn verkopers nog wel van deze tijd?

Marcel van Vliet   |    |  27 mei 2009
Reactie: ''Daarmee is meteen de kern van het grote probleem dat verkopers hebben blootgelegd''

Een verkoper wordt geboren, een topverkoper wordt gemaakt. Hier ligt de kern van het probleem, als een verkoper niet fatsoenlijk wordt getraind zal hij zich nooit behoorlijk kunnen ontwikkelen en zal hij blijven functioneren zoals zijn natuur hem in zal geven. En dat is in eerste instantie zich zeker niet verplaatsen in de klant.
In dat licht bezien zal hij dan ook niet in staat zijn een cv te schrijven die een recruiter zal prikkelen.
Ergo, heren ondernemers investeer in uw afdeling sales.
 
< vorige 1325 1326 1327 1328 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10